Ce este un restaurant pop-up și cum puteți deschide unul?

Așa numitele restaurante pop-up au devenit o soluție la modă și eficientă pentru industria ospitalității și a catering-ului. Căutați o modalitate ieftină de a încerca noi concepte de restaurant și idei de meniu inovatoare? Vreți să începeți o afacere în acest domeniu, dar nu aveți banii necesari pentru a deschide un restaurant? Cu câțiva ani în urmă, soluția evidentă ar fi fost un food truck, care încă reprezintă o opțiune bună, dar un restaurant pop-up poate fi o dovadă mult mai potrivită de concept – și nu implică, de obicei, pregătirea și servirea mâncării într-un vehicul mic.

Cu ajutorul celor de la Toast, am adunat câteva lucruri de luat în considerare atunci când vă gândiți să deschideți un restaurant pop-up.

Ce este un restaurant pop-up?

Restaurantele de tip pop-up sunt restaurante temporare care se deschid în diferite locații, cum ar fi restaurantele existente (în zilele libere ale acestora) sau în baruri, săli de jocuri sau bowling, teatre sau chiar în casele bucătarilor. Un restaurant pop-up ar putea lua orice formă, de la o preluare exclusivă pentru o noapte a unui restaurant vecin până la un cort cu alimente deschis pentru câteva luni în piața locală, în aer liber. Mulți patroni de restaurante consacrați și în devenire apelează la trendul pop-up pentru a construi parteneriate, a genera publicitate și a aduna feedback înainte de a investi într-un restaurant propriu-zis. Aceasta este o modalitate excelentă de a începe să construiești relații cu clienții și de a stabili parteneriate cu alte afaceri locale.

Cum să deschideți un restaurant pop-up?

  1. Alegeți formatul restaurantului

După cum am menționat mai sus, un restaurant pop-up poate lua multe forme diferite și variate. Iată câteva exemple. Restaurantul FOMU din Boston a testat o nouă locație cu o gelaterie vegană pop-up lângă Fenway Park, exclusiv în timpul verii. Smallman Galley din Pittsburgh găzduiește în permanență restaurante pop-up pentru tinerii bucătari care doresc să-și dezvolte cariera, fiecare bucătar conducând restaurantul pentru o perioadă limitată. Farm to Fork din San Francisco găzduiește un eveniment pop-up lunar, în cadrul căruia se proiectează la cină un documentar despre viața bucătarului participant, proveniența ingredientelor și povestea din spatele mâncării. Proiecția este urmată de servirea mâncărurilor bucătarului, care își poate construi astfel o comunitate în jurul brandului său.

  1. Creați-vă un plan de afaceri pentru localul pop-up

Odată ce ați pus la punct conceptul, următorul pas pentru a vă începe afacerea este crearea unui plan de business. Planul de afaceri pentru restaurantul pop-up trebuie să prezinte întregul concept, inclusiv scopul localului. Cine vor fi furnizorii? Cum este personalul și care este modelul de servicii dorit? Răspunsurile la aceste întrebări vă pot ghida în momentele dificile.

  1. Decideți asupra locației

Dacă este posibil, cel mai simplu ar fi să preluați locul unui restaurant pop-up mai vechi sau care urmează să se închidă în curând. Piețele în care alternează în mod regulat restaurantele pop-up sunt, de asemenea, un loc minunat. Dacă porniți de la zero, căutați restaurante sau baruri din zona în care vă aflați care deja găzduiesc restaurante pop-up sau gândiți-vă la locații unice – cum ar fi pistele de bowling sau sălile de jocuri – unde ați putea deschide localul. Luați în considerare stilul restaurantului planificat, publicul țintă, accesibilitatea și parcarea, costurile de închiriere și cele aferente pentru utilități.

  1. Aflați care sunt autorizațiile necesare și cerințele fiscale pentru restaurantele pop-up

Un pas evident, dar nu-l lăsați pentru ultima clipă! Dacă este necesar, cereți ajutorul colegilor sau al profesioniștilor cu experiență pentru a face totul ca la carte.

  1. Planificați-vă strategia de branding, marketing și publicitate

Cel mai bun punct de pornire este pregătirea unui plan de marketing pentru restaurant. Vă puteți stabili obiective, puteți alege metodele pe care le veți implementa, puteți planifica în detaliu calendarul de marketing și bugetul pentru primul an, care este de importanță critică. Oferta specifică a restaurantului pop-up și publicul său țintă vor ghida branding-ul – și aici este punctul în care lucrurile se leagă. O strategie solidă de social media vă poate ajuta să vă prezentați mâncărurile într-un mod vizual atractiv și demn de un share. Rețelele sociale contribuie cu succes la punerea restaurantelor pop-up pe hartă și la atragerea de noi clienți – iar un mare eveniment festiv de deschidere este obligatoriu!

  1. Asigurați finanțarea pentru restaurantul pop-up

Cei mai mulți oameni nu au suficienți bani pentru a începe o nouă afacere de pe o zi pe alta. Aflați cum puteți obține un credit și, odată ce v-ați asigurat finanțarea, puteți începe să achiziționați echipamentul și să amenajați sediul!

  1. Stabiliți meniul

Folosiți restaurantul pop-up pentru a crea un meniu care va surprinde și va încânta noii clienți. Atunci când stabiliți prețurile, asigurați-vă că luați în considerare costul alimentelor și, în general, prețurile de pe piață, pentru a vă asigura că obțineți un profit. Puteți începe prin a nota pur și simplu toate ideile înainte de a le grupa în funcție de ingredientele de care aveți nevoie. Aruncați o privire la ceea ce are de oferit concurența și vedeți unde ați putea să umpleți un gol pe piață sau să depășiți trendurile din industrie.

  1. Găsiți furnizorii ideali

După ce ați planificat meniul, va trebui să cumpărați ingredientele. Merită să vă faceți timp să citiți recenzii și să discuți cu colegii despre potențialii furnizori. Întârzierile furnizorilor sau comunicarea defectuoasă cu aceștia ar putea avea consecințe dezastruoase pentru restaurantele pop-up, în special atunci când abia încep să prindă rădăcini. Pentru a evita problemele de stoc, vă recomandăm să colaborați cu un furnizor în care aveți încredere.

  1. Crearea designului și a atmosferei

Apoi, trebuie să gândiți aspectul și atmosfera restaurantului pop-up în așa fel încât să se potrivească perfect cu obiectivele de afaceri stabilite. Decorul trebuie să se potrivească bine cu mâncarea și conceptul, iar stilul de servire trebuie să reflecte atmosfera dorită. În funcție de concept și de locația restaurantului pop-up, acest pas poate fi simplu (spre exemplu, puteți folosi sala de mese a restaurantului cu care colaborați), dar poate fi și un pic mai dificil. Căutați inspirație și consultați diverse exemple de bune practici.

  1. Construiți-vă echipa!

Coloana vertebrală a unui restaurant de succes este un personal excelent. Atunci când căutați să angajați oameni pentru un restaurant de tip pop-up, puteți începe prin a vă activa rețeaua de contacte, întrebând foștii colegi și aruncând o privire pe grupurile locale de Facebook din domeniul ospitalității. Odată ce ați făcut acest pas sunteți pregătit!

Deși deschiderea unui nou restaurant pop-up poate fi înfricoșătoare, o abordare pas cu pas poate face călătoria mai ușoară.

Pagini sugerate