Treziți-vă cu noi! Tendințe și idei pentru micul dejun cu sprijinul Aviko

Una dintre cele mai clare tendințe din industria HoReCa din ultimii ani a fost ascensiunea micului dejun. Din ce în ce mai multe localuri se deschid în marile orașe la primele ore ale dimineții special pentru a oferi micul dejun, majoritatea restaurantelor au și o ofertă de dimineață, iar hotelurile și-au făcut o prioritate din a oferi un mic dejun bogat, satisfăcător și gustos. Perioada de carantină a crescut și valoarea livrării micului dejun la domiciliu, livrarea devenind un serviciu care este acum aproape obligatoriu pentru restaurante. De asemenea, punerea la dispoziție a micului dejun pe tot parcursul zilei a devenit tot mai frecventă, fapt ce a șters puțin granițele dintre mese: în prezent, oaspeții nu caută doar opțiuni de brunch, ci se așteaptă să găsească mâncăruri tradiționale de mic dejun disponibile în orice moment al zilei.

Potrivit unor sondaje recente, produsele de patiserie dulci se află pe primul loc în topul preferințelor consumatorilor, dar există și multe alte opțiuni frecvent căutate de clienții restaurantelor. Să vedem care sunt acestea!

Mic dejun fără carne

Aproape 51% dintre persoanele care consumă mai multă mâncare vegetariană aleg să facă acest lucru pentru a mânca mai sănătos. Adăugați în meniul dumneavoastră mâncăruri pentru micul dejun care conțin mai puține calorii decât variantele cu carne! Un sandviș cu tofu, un foietaj cu dovleac și brânză de capră sau clătite cu ananas la grătar sunt alternative interesante și nutritive pentru cei care, altfel, preferă să mănânce carne.

Aviko are o gamă de produse care se vor potrivi perfect în oferta de mic dejun și sunt, bineînțeles, fără carne. Mini gustările, plăcintele rotunde și triunghiurile din cartofi rași pentru cuptor sunt un acompaniament ideal pentru un mic dejun englezesc și constituie o masă variată și sățioasă atunci când sunt combinate cu legume.

Videoclipurile noastre prezintă soluții rapide și spectaculoase pentru micul dejun și brunch – inspirați-vă din ele!

Cereale speciale ca bowl food

Încoronați bolul cu cereale cu un ou prăjit, poșat sau fiert moale pentru a face micul dejun mai atrăgător. Iată câteva idei pentru a vă ajuta la început. Deși amarantul nu este o cereală propriu-zisă, ci o așa-numită pseudo-cereală, acest aliment de bază din dieta aztecă antică devine o opțiune din ce în ce mai populară în zilele noastre. Puteți face o mâncare thailandeză cu busuioc, orez și piept de pui la grătar tăiat în cubulețe, sau puteți să descoperiți orezul sălbatic – un alt soi de cereale cu un potențial enorm, care devine tot mai mult la modă.

Biscuiți, prăjituri, produse de patiserie

Serviți mai mult decât o chiflă clasică – folosiți o varietate de biscuiți și produse de patiserie pentru a vă alinia celor mai recente tendințe alimentare! O mini pizza integrală, bogată în cereale, poate fi o surpriză plăcută în meniul pentru mic dejun, dar puteți fi și mai creativ cu aluatul, din care puteți pregăti un platou cu ouă poșate, spanac, roșii și șuncă. Într-o versiune „deconstruită” a aceleiași rețete, biscuitul este rupt în bucăți de mărimea unei îmbucături și apoi presărat cu diferite proteine, legume, sosuri și multe altele.

Sărat și dulce

O notă de sărat îmbunătățește instantaneu prăjiturile dulci. Nu puteți da greș cu bacon – chiar și brioșele cu bacon sunt un adevărat deliciu. Fulgii sărați adaugă, de asemenea, o stranie notă delicioasă la produsele de patiserie: caramelul sărat, ciocolata sărată și portocalele sărate, cu scorțișoară, sunt ideale pentru „condimentarea” micului dejun.

Churros-ul de la Aviko poate fi un mic dejun excelent, cu arome savuroase și dulci, sos de ciocolată, gem și scorțișoară, fiind și un acompaniament nemaipomenit pentru cafea. Gurmanzii care caută feluri de mâncare mai aventuroase se pot baza pe cartofii dulci premium prăjiți, care pot fi folosiți pentru a prepara produse de patiserie sărate și dulci, dar și ca atare, ca o completare unică la mesele de mic dejun, alături de legume feliate și sosuri.

Legume pentru micul dejun

Salatele se regăsesc din ce în ce mai des în meniul micului dejun. O salată de legume cu iaurt și ou poșat, o salată de ouă scoțiene sau o salată de kale cu curry și quinoa cu pui – servite alături de produse de patiserie dulce sunt împreună și fiecare în parte un mod sănătos și delicios de a începe ziua.

Pagini sugerate