O nouă viață pentru piureul de cartofi: conceptul de bol cu piure de la Aviko

Ați auzit de mâncarea în boluri? Este o tendință care există de câțiva ani, a cărei popularitate este în continuă creștere în industria de catering și în rândul clienților. Pe scurt, bowl food este o combinație de ingrediente sănătoase, care se servesc împreună într-un castron. Chiar dacă n-ați gustat încă așa ceva, probabil că ați văzut deja aceste preparate pe Instagram, unde se găsesc o mulțime de imagini sub hashtag-ul #bowl, #pokébowl. Există mai multe variante: Poké Bowl, Acai Bowl, Buddha Bowl sau Smoothie Bowl, inspirate de diferite culturi din întreaga lume.

Bowl food a devenit un termen general pentru mâncărurile pe care le preferă oamenii în mișcare, oamenii ocupați, dar exigenți, precum și cei preocupați de sănătate – nutritive, variate, rapid de preparat și ușor de consumat. Localurile care servesc bowl food au apărut în ultimii ani și la noi și multe restaurante au încorporat în meniul lor anumite forme de mâncăruri servite în bol.

Elementul comun al bowl food-urilor este castronul, care apare și în denumirea lor. Bowl food-urile semi-lichide merită să fie mâncate dintr-un bol mai adânc – care, la fel ca și recipientele pentru mâncarea la pachet, țin mâncarea în siguranță, evitând vărsarea. Nu este o coincidență faptul că preparatele de tip bowl food sunt populare și ca opțiuni pentru takeaway!

Aviko a fost inspirat de această tendință atunci când a creat conceptul său unic Mash Bowl, sau bolul cu piure, gândindu-se la livrarea de mâncare, la takeaway și la viața aglomerată de zi cu zi. Ideea se bazează pe piureul de cartofi popular și deosebit de practic: produsul congelat, ușor de porționat, este pur și simplu încălzit și devine un fel de mâncare cremoasă și delicioasă. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să amestecați piureul cu ingrediente și condimente cu caracter, după bunul plac și să dozați mâncarea în boluri – veți avea un bol cu piure gustos și sănătos. Piureul de cartofi este ușor de transportat, deoarece își păstrează prospețimea pentru o perioadă lungă de timp, iar datorită numeroaselor topping-uri disponibile, numărul de variații este infinit. Mai mult decât atât, fiecare pahar poate fi pregătit în doar câteva minute, ceea ce reprezintă un alt avantaj pentru clienții care preferă un timp de livrare mai scurt. Pentru servire, vă recomandăm să folosiți un pahar de supă de hârtie de 350 ml cu capac – vom fi bucuroși să vă oferim o mostră!

Mai jos sunt prezentate rețete din bucătăriile internaționale pentru inspirație, dar puteți crea și propriul bol cu piure unic, pentru a personaliza aromele și pentru a le oferi clienților voștri o experiență gustativă unică. Acest model de preparat se potrivește perfect și în lumea mâncării stradale: chiar și un restaurant ce servește street food poate avea o gamă completă de boluri de piure. Încercați!

Bol cu piure italian: piure de cartofi de la Aviko amestecat cu roșii uscate, măsline, busuioc și parmezan

Bol cu piure mexican: piure de cartofi de la Aviko amestecat cu fasole roșie, ardei jalapeno și brânză Cheddar

Bol cu piure spaniol: piure de cartofi de la Aviko amestecat cu boia, usturoi, spanac, nuci și creveți

Bol cu piure asiatic: piure de cartofi de la Aviko amestecat cu pui Teriyaki, germeni de soia, caju și coriandru

Bol cu piure sicilian: piure de cartofi de la Aviko amestecat cu pancetta, roșii uscate, muguri de pin, vinete, rucola

Bol cu piure franțuzesc: piure de cartofi de la Aviko amestecat cu dovleac, brânză de capră, semințe de dovleac și cimbru

Dacă vă interesează conceptul de bol cu piure de la Aviko și doriți să încercați rețetele, luați legătura cu colegii noștri de la vânzări! Ei vă vor ajuta să vă planificați oferta și vă vor trimite cu plăcere și mostre de pahare de hârtie.

Pagini sugerate