Deserturi de iarnă speciale pentru sezonul festiv

Haideți să facem ca acest Crăciun să fie diferit de celelalte! În acest an, vă propunem să vă îmbogățiți oferta de sărbători cu prăjituri cu arome de iarnă – altele decât dulciurile noastre tradiționale – care se pretează foarte bine chiar și pentru catering. Ingredientele tradiționale, cum ar fi merele, fructele sau ciocolata, se regăsesc adesea în aceste deserturi, astfel că fără îndoială clienții voștri se vor îndrăgosti imediat de ele.

Budincile sunt deosebit de populare în lumea anglo-saxonă, iar cele de Crăciun, preparate cu fructe uscate, sunt consumate mai ales în această perioadă a anului, fiind asociate și cu vechi tradiții de familie și obiceiuri populare. Aceste deserturi moi și cremoase în interior sunt disponibile într-o multitudine de arome: cu măr, mure, ciocolată, morcov și nucă, curmale și caramel, smochine și nuci pecan, nucă și caramel, Schwarzwald… toate aromele toamnei și ale iernii își dau întâlnire!

Un deliciu canadian este versiunea cu sirop de arțar și nuci pecan, pouding chomeur, care a devenit o specialitate locală și care s-a născut din dorința gospodinelor de a salva mâncarea rămasă.

Crumble-ul sau prăjitura cu firimituri este originară din Marea Britanie. În acest caz, partea de jos a prăjiturii conține foarte multe fructe (sau legume în versiunile sărate), în timp ce partea de sus este acoperită cu un aluat sfărâmicios și crocant. Acest tip de prăjitură poate fi preparat foarte ușor și rapid, într-o mare varietate de arome – iar numărul de variații este mărit de topping-uri. Aromele de bază sunt mărul, para, afinele, cireșele și prunele; aluatul poate fi cu migdale, iar crema cu alune, ciocolată, vanilie sau din simplă frișcă bătută. Bucătarii mai îndrăzneți pot folosi chiar ghimbir sau rubarbă în loc de fructe sau în plus față de acestea.

Iarna, plăcintele capătă și ele o aromă de iarnă: merele, cireșele condimentate, perele, dovleacul sau murele sunt ingredientele clasice și perene, dar puteți crea și nenumărate variante mai surprinzătoare, de exemplu cu morcov și ciocolată albă, rubarbă, ghimbir și amaretti, căpșuni și miere. Cu siguranță vă veți impresiona clienții cu o plăcintă cu unt de arahide și biscuiți Oreo sau cu plăcinta preferată a englezilor, banoffee pie: această bombă calorică plină cu banane, caramel și merengue este foarte ușor de preparat, deși poate e greu de crezut.

Mesele pot fi încoronate și cu o felie consistentă de tort: cele cu brânză sunt încă la modă, iar în această perioadă a anului li se adaugă ciocolată, Nutella și glazuri delicioase. Alunele, lichiorurile și caramelul sărat (o adevărată vedetă a acestui an) se pot strecura și ele în aceste deserturi și cu siguranță nu vor trece neobservate. În această perioadă a anului sunt extrem de populare și favoritele internaționale bogate în arome, cum ar fi tortul Pădurea Neagră și Sacher.

Brownie-ul este ușor de transportat, ceea ce face ca această prăjitură să fie ideală pentru catering, dar merită să schimbați câte ceva și în cazul rețetei obișnuite. Cartofii dulci Aviko pot fi adăugați la versiunile tradiționale de brownie cu ciocolată neagră – în caz că nu știați, această legumă specială este excelentă în deserturi! Iar aromele sărbătorilor revin cel mai intens în brownie-ul cu turtă dulce: nimeni nu poate rezista cubulețelor înmuiate în ciocolată și acoperite cu zahăr pudră.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!