Idei creative pentru o super petrecere de Halloween

Petrecerile de Halloween din Europa arată foarte diferit de cele din America. La noi, tinerii petrecăreți nu se plimbă pe străzi ca să colinde și să adune dulciuri – în schimb avem mai multe reuniuni și baluri costumate pline de distracție, întocmai ca la carnaval. Un aspect deosebit de important din punct de vedere al cateringului este faptul că aceste întâlniri vesele sunt de obicei organizate ca parte a unor petreceri de la locul de muncă, mutate uneori în restaurante sau baruri. Așa că merită să pregătim mâncăruri de Halloween pentru această perioadă a anului, atât pentru catering, cât și pentru meniul din restaurant. Care ar fi aceste preparate? Orice este „îngrozitor” de simpatic, autumnal și mai ales foarte gustos…

Elementul-simbol al gastronomiei de Halloween este dovleacul. Versatilitatea sa înseamnă că poate fi folosit pentru orice, de la antreuri la feluri principale și de la supe la deserturi. Merită să-l coacem cât mai bine pentru a obține cele mai bune arome. Cel mai bun este tăiat felii, prăjit puțin în ulei și bine sărat și pus în cuptor la 180-200 de grade – când devine rumenit și moale, este gata. Pasați, dovlecii sunt ingredientele perfecte pentru supe excelente, care pot fi baza unor risotto-uri fantastice. De asemenea, se poate servi risotto-ul cu dovleac, cu ulei de semințe de dovleac și cu bucăți de dovleac prăjite în unt. Efectul „horror” este obținut cu picături de imitație de sânge – sucul de sfeclă organic este fiert până când se îngroașă (ca sângele! brrr…) și se pune pe farfurie cu pipeta în momentul servirii. Pe lângă faptul că arată autentic, acest „sânge” este și teribil de gustos.

Trecând dincolo de portocaliul dovleacului, negrul face parte din dress-code-ul „oficial” de Halloween. Așa că merită să ne gândim să includem în meniu feluri de mâncare care pot fi colorate în negru cu cerneală de calmar, praf de cărbune sau în alte moduri. Sau putem apela și la alte soluții profesionale, precum buletele cu brânză Cheddar neagră cu ardei jalapeño din oferta Aviko. Aceste produse de mărimea unei gustări pot fi servite atât ca aperitive, cât și ca feluri principale, în farfurii pentru o singură persoană sau pe platouri, la petrecerile mai mari. În sistem à la carte putem oferi ca garnitură inclusiv risotto-ul cu dovleac menționat mai sus ori cartofii dulci cuburi (un alt produs Aviko excelent) și salatele mai ușoare, cu sfecla elvețiană (sau mangold). Aroma lor intensă și aspectul spectaculos le vor face cu siguranță piesa centrală a oricărei mese de Halloween.

Colegii noștri de la departamentul de vânzări vă stau la dispoziție!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!