Comorile toamnei în bucătărie

Toamna ne dăruiește o mulțime de ingrediente interesante, care merită să fie adăugate la oferta dumneavoastră! Având în vedere că sezonul de toamnă va fi probabil petrecut în umbra pandemiei și în acest an, am întocmit o listă de „comori” care pot fi depozitate pe termen lung, sunt versatile și pot fi procurate din surse locale, fapt ce ajută la o planificare mai ușoară a aprovizionării. Cu aceste legume, ciuperci și produse puteți crea un meniu variat și solid.

Lintea poate fi folosită la antreuri, supe și ca garnitură sau ingredient în felurile principale. Se păstrează bine, așa că vă puteți baza pe ea în lunile următoare. La fel ca și alte leguminoase, lintea este o bază excelentă pentru aperitive reci și salate. Poate fi condimentată cu un dressing clasic, preparat din apă, zahăr și oțet sau cu un dressing din ulei și oțet, pentru combinații excelente. Salata de linte poate fi servită cu pește afumat, vânat, carne de vită sau produse din carne de porc (mangalița) și o varietate de brânzeturi și produse lactate. Lintea poate fi folosită pentru a crea o varietate de supe excelente, inclusiv supe-cremă – în privința aceasta lintea este diferită de alte leguminoase. De asemenea, lintea se potrivește bine cu aromele familiare din Europa de Est, deci poate fi aromatizată cu laur, smântână, usturoi și semințe de chimen. Bineînțeles, poate fi adăugată și la o supă ragu clasică. O mențiune interesantă este faptul că, deoarece era un aliment de bază pentru clasele mai sărace, lintea este consumată și acum, în mod tradițional, alături de măruntaie și carne mai ieftină.

O altă legumă de toamnă așteptată este sfecla roșie, care poate fi atât fiartă, cât și prăjită, pentru o aromă mult mai interesantă și se poate servi, de exemplu, cu câteva felii subțiri de limbă de vițel.

Iar dovleacul este, fără îndoială, vedeta toamnei, în special dacă este transformat într-o supă cremoasă, care se potrivește bine cu carne de pasăre, ulei de semințe de dovleac și semințe de dovleac prăjite sau chipsuri de brânză maturată, cum ar fi parmezanul. Rețete de risotto foarte ușoare pot fi preparate cu o combinație de dovleac și cereale­­ – dovleacul poate fi pre-tăiat, blanșat pentru un timp scurt și apoi fiert la abur împreună cu celelalte ingrediente. De asemenea, puteți umple dovleacul pentru a crea versiuni cu carne, vegane și vegetariene. Umpluturile au de obicei la bază un tip de cereale, cum ar fi orezul sau cușcușul, dar pot fi preparate și în varianta clasică – din pâine, ouă și ciuperci.

Fasolea uscată se păstrează până la doi ani, dar oferă cea mai bună aromă și calitate în primul an, așa că este recomandat să o folosiți în perioada aceasta. Este o idee bună să începeți procesarea boabelor de fasole cu o zi înainte, prin înmuiere, întrucât astfel procesul de gătire va fi accelerat și redus considerabil. Este o concepție greșită că sărarea apei de gătit va face fasolea tare. Dimpotrivă, sarea ajută la descompunerea pereților celulari ai membranei și astfel înmoaie boabele. Fasolea tare este, de obicei, rezultatul unui timp de gătire prea scurt, al apei de gătit dure și al unui mediu acid. O fasole de bună calitate este universală: poate fi folosită în supe, antreuri, salate, feluri principale complete și garnituri. Cele mai cunoscute mâncăruri de fasole sunt ciolent și cassoulet, doi piloni ai bucătăriei cușer și respectiv franțuzească. Pe lângă ciorba de fasole clasică, bogată în legume și găluște, se poate prepara o supă elegantă cu gust și aspect rafinat numai cu fasole albă.

Suntem norocoși să trăim într-o țară cu păduri în care ciupercile cresc din abundență și sunt de calitate. Este un mare avantaj să cumpărați de la culegători locali și experți în ciuperci aceste comori din pădure, care sunt cele mai delicioase atunci când sunt proaspăt culese și preparate în aceeași zi. De asemenea, puteți căuta și dumneavoastră hribi în adâncurile pădurilor de fag și pin. Bineînțeles, oricât de bine ați cunoaște ciupercile, arătați-le neapărat unui expert înainte de a le prepara, fie pentru consumul propriu, fie în restaurante. Hribii au un gust de pământ cu note de nucă, mătăsos, dar plin de caracter. Se potrivesc foarte bine cu vânat, fiind consumați în mod tradițional cu mistreț, combinația rezultând într-o tocană irezistibilă. Hribul este ingredientul unui risotto legendar, preparat cu arome variate în diferite regiuni ale Italiei, dar din niciuna dintre rețete nu lipsesc ceapa, parmezanul și untul. Textura asemănătoare cu cea a cărnii face ca hribii să fie ideali pentru mâncăruri vegane și vegetariene, iar dacă sunt proaspăt prăjite, aceste ciuperci au o textură asemănătoare cu cea a pateului de ficat.

Produsele Aviko sunt, de asemenea, ideale pentru perioade imprevizibile: majoritatea produselor congelate se păstrează cel puțin 18 luni, astfel încât nu se vor irosi în perioadele de încetinire a activității sau de închidere și, în plus, pot fi utilizate într-o mare varietate de stiluri de restaurant. Vă puteți baza cu încredere pe produsele noastre ușor de livrat și gata de consum în câteva minute, cum ar fi piureul de cartofi sau noua noastră gamă de specialități Crunchy Shapes. Echipa noastră de vânzări vă va ajuta cu plăcere să alegeți.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!