Gustări estivale lângă bere și șpriț pentru suporteri

Cel mai bun mod de a petrece o zi călduroasă de vară este să te așezi pe o terasă confortabilă și umbrită și să te bucuri de o băutură relaxantă, de o gustare delicioasă și de o emisiune sportivă. În acest an, mulți își vor petrece vacanța acasă, nu în străinătate. Concediul ideal poate fi pentru ei combinația dintre gastronomie și sport, așadar merită să atrageți publicul cu meniuri concepute special în acest scop. Fanii au tendința de a petrece mai mult timp în restaurante, așa că aceasta este o oportunitate de a le vinde mai multe feluri de mâncare cu gramaje mai mici. Ideea este de a păstra mâncărurile mereu proaspete și ușoare, ideale pentru o seară fierbinte de vară, dar totuși incitante, ca un meci bun.

Brânza topită în pesmet va fi întotdeauna preferata publicului larg, mai ales dacă adăugați și o aromă interesantă de vară la armonia dintre învelișul crocant și brânza moale. Soluția vine de la gustările de brânză cu ardei roșu și sos Habanero de la Aviko!

Nu veți mai avea nevoie decât să adăugați un sos bun, sau poate niște ierburi aromate, și ați obținut unul dintre cele mai populare preparate din meniul de vară. Se potrivește foarte bine cu un sos picant de cerneală de calamar – gros, cu pâine, de inspirație spaniolă. La fel ca în cazul unui gazpacho, se amestecă bine, cu generozitate, pâine, migdale, usturoi, ulei de măsline, oțet și cerneală de calamar, până se obține o consistență groasă de pesto. Un pic de arpagic va completa perfect compoziția.

Un alt clasic și favorit etern este combinația dintre cartofii prăjiți și un sos superb. Dar și acest clasic simplu poate fi îmbunătățit! Aviko a dezvoltat un produs din cartofi care, datorită învelișului său special extra crocant, poate absorbi o cantitate foarte mare de sos, perfecționând fiecare mușcătură. Este vorba despre cartofii Crunchy Shapes Grip ‘n dip, care condensează cele mai multe ingrediente savuroase posibile în fiecare bucățică.

Un șpriț proaspăt merge super cu o maioneză cu arpagic și wasabi. Pentru asta, pregătim mai întâi un ulei verde. Gătim arpagicul într-un thermomix, în ulei neutru, timp de aproximativ o jumătate de oră. Folosim apoi acest ulei deosebit de aromat pentru a obține o maioneză bogată și cremoasă, pe care pasta de wasabi o va face irezistibilă și picantă. Chiar și un vârf de cuțit din această maioneză este un deliciu, iar cartofii Grip ‘n dip pot să absoarbă cantități considerabile, spre încântarea oaspeților.

Dacă sunteți în căutare de inspirație exotică, îndreptați-vă spre Peru. Locuitorii din această țară fierbinte din America de Sud știu cu adevărat ce să mănânce în căldura sufocantă a verii atunci când urmăresc emisiunile sportive preferate la televizor. Una dintre capodoperele bucătăriei peruane este sosul aji verde, care reflectă și inspirații japoneze. Specialitatea sa este că poate fi servit ca dressing pentru salate vegetariene sau vegane, ca sos pentru pește sau ca adaos delicios la mâncăruri din carne cu aromă intensă. De asemenea, sosul aji oferă completarea ideală și pentru o gamă largă de preparate de tip street food – fie că este vorba de un hot dog mai interesant, de un burger inovator sau chiar de un rulou de tortilla proaspăt și estival. Rețeta de bază este deopotrivă simplă și perfect adaptabilă la gusturile voastre sau ale oaspeților – poate fi mai puțin picantă, puteți folosi mărar în loc de coriandru etc. Tot ce trebuie să faceți este să puneți într-un thermomix sau în alt tip de blender maioneza, ardeii jalapeno, sarea, sucul de lămâie, usturoiul și o brânză tare, maturată (pecorino, grana padano etc.). Pentru a-i mai relaxa puțin aroma, puteți adăuga ulei de măsline, căutând să obțineți o consistență groasă, ca de maioneză. Asortați-l cu orice și va fi un succes în meniul restaurantului!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!