Cele mai tari mâncăruri de festival ale verii

La orice festival cultural mâncarea oferită este la fel de importantă ca și programul. Preparatele hrănitoare și ușor de consumat le oferă energie pentru întreaga zi petrecăreților de la festivalurile de muzică, dar și familiilor cu copii mici la festivalurile de carte sau teatru și la alte evenimente similare. Din fericire, nu mai trebuie să ne mulțumim cu niște sandvișuri și două feluri de bere în astfel de situații. Revoluția gastronomică a ajuns și aici, cu cele mai cool standuri de street food reprezentate chiar și la evenimentele de mai mică amploare. Festivalurile de muzică sunt practic și festivaluri gastronomice, iar popularitatea unui eveniment poate fi sporită spectaculos de o selecție variată și atractivă de mâncăruri. Tinerii cheltuie cu plăcere chiar și sume mai mari pe mâncăruri de festival, iar unii dintre ei chiar aleg câte un festival special pentru mâncare.

Anul acesta festivalurile ar putea fi mai puțin „internaționale”, deoarece turismul încă nu și-a revenit complet. În general însă, ele reunesc oaspeți din întreaga lume aducând astfel împreună globalul cu localul. Așadar, merită să luăm în considerare oferta de mâncăruri și din acest punct de vedere. Preparatele care pot fi împărțite cu un grup de amici promovează cunoașterea reciprocă și împrietenirea, așa că pot fi foarte populare. Gustările de la Aviko pot fi aici de mare ajutor. În cel mai scurt timp, le puteți transforma într-o varietate de gustări cu arome internaționale, chiar și în cadrul unui festival.

Un alt trend tipic al festivalurilor este că aici social media modelează gusturile și mai mult decât în alte părți. Festivalierii sunt și mai predispuși să își fotografieze și să posteze mai întâi mâncarea și abia apoi să se apuce de mâncat. Sub hashtag-ul #foodporn se găsesc o mulțime de specialități de street food de festival – astfel că fiecare festivalier devine un mini influencer pentru câteva zile. Așadar, pe lângă gust, este important și aspectul mâncării: cu cât mai ornamentată, mai spectaculoasă și mai frapantă, cu atât mai bine! Aviko oferă o gamă de produse care sunt garantate să atragă atenția. Spre exemplu, cartofii stil gofră sau churros se pot servi în mod convenabil pe o farfurie de hârtie sau într-un cornet, cu diverse sosuri, care pot fi adăugate pentru mai multă varietate.

Lanțurile populare de fast food sunt adesea prezente la festivaluri, însă mulți festivalieri preferă să experimenteze delicatese mai neobișnuite în loc să rămână la aromele familiare, de care se plictisesc. Iată o șansă care nu trebuie ratată! Pentru participanții la festivaluri, cel mai important lucru este să aibă suficiente vitamine, proteine și carbohidrați în meniul lor, pentru a supraviețui solicitării unui festival de muzică. Hidratarea adecvată și „mâncărurile de mahmureală” pot fi, de asemenea, salvatoare: sărurile și mineralele, felurile de mâncare hrănitoare și grase ne pot ajuta să trecem peste orele mai grele. „Vedetele” clasice, cum ar fi pizza, tacos și clătitele continuă să aibă succes, dar merită să introducem la festivaluri și bucătăria asiatică, reprezentată prin pad thai.

Băuturile cu gheață pisată și fructele proaspete pot fi soluții ideale pentru răcorire – oricum merită să pregătim și mâncăruri vegetariene, care pot seduce chiar și „carnivorii” înrăiți. Noile staruri ale verii, pe care vi le recomandăm, sunt Grip ’n Dip. Acești cartofii prăjiți extra crocanți, în formă de „U”, sunt ideali pentru consumul sosurilor. Pot fi serviți cu burgeri sau de sine stătător – și vor fi, cu siguranță, favoriții ofertei chioșcului sau food truck-ului vostru.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!