Înapoi în aer liber! Tendințe pentru 2021 în materie de street food și food truck

Popular, mobil și profitabil chiar și pe termen scurt: sectorul street food a înregistrat o creștere constantă începând cu mijlocul anilor 2000. Acest trend a apărut ca urmare a crizei economice, când mulți bucătari-șefi înalt calificați și talentați și-au pierdut locurile de muncă din restaurantele tradiționale și au fost nevoiți să caute noi căi de afirmare. Ei și-au scos cunoștințele profesionale pe stradă, ceea ce a creat o situație avantajoasă atât pentru ei, cât și pentru clienții amatori de soluții gastronomice inovatoare.

În mod surprinzător, pandemia a favorizat din nou street food-ul, în detrimentul restaurantelor tradiționale. În prezent, mulți amatori de bucate alese încă nu îndrăznesc sau nu pot mânca în interiorul restaurantelor – însă consumul în aer liber pe „scena stradală”, revine tot mai repede. Mesele în aer liber au devenit unul dintre cele mai populare posibilități de întâlnire pentru familii, grupuri de prieteni sau chiar parteneri de afaceri și ne putem aștepta ca acest entuziasm pentru street food și pentru food truck-uri să continue pentru mult timp de acum încolo. Iată care sunt trendurile care vor domina în acest an!

Confort și simplitate

Conceptul de comfort food a devenit și mai popular în timpul pandemiei. Felurile de mâncare ușor de consumat, cu arome bine cunoscute și apreciate au dominat și în sectorul livrării la domiciliu, evocând amintiri nostalgice și, în același timp, facilitând adaptarea la schimbarea stilului nostru de viață. Burgeri, tacos, gyros, pizza și cartofi prăjiți – acestea au fost cele mai populare bucate și la noi. Și nu este o coincidență faptul că toate acestea sunt considerate mâncare stradală tradițională. Această cerere din partea consumatorilor ar putea persista și în vara anului curent, în lunile de normalizare.

În același timp, pandemia a creat și o preferință pentru mâncarea delicioasă, de calitate de restaurant, preferință ce poate fi satisfăcută și de gama produselor de street food de la Aviko. Un nou trend pronunțat constă în consumul snacks-urilor în orice moment al zilei: contribuim la această tendință cu peste o duzină de gustări și vă ajutăm și la alegerea deserturilor – dintre care noi vă recomandăm churros-ul delicios. Ambele idei pot fi utilizate cu succes de către bufete, food truck-uri și alte puncte de vânzare street food, pentru că pot fi pregătite în câteva secunde și apoi sunt ușor de distribuit într-o cutie sau con de hârtie, cu câteva sosuri, ajungând rapid în mâna consumatorilor.

Dieta pe bază de plante

Dietele fără carne, vegetariene și vegane fac parte dintr-o tendință în continuă creștere de ani de zile. Din ce în ce mai multe restaurante se specializează pe oferte bazate pe plante. Merită să scoateți și dumneavoastră în evidență opțiunile fără carne și să aveți în vedere și dietele alternative, chiar dacă aveți un portofoliu mai larg. Cartofii dulci sunt una dintre legumele preferate ale sezonului, așa că merită să includeți și în meniul restaurantului dumneavoastră acest ingredient atât de versatil. Dacă alegeți soluția Aviko, puteți pregăti în cel mai scurt timp feliile de cartofi crocante și aurii, care pot fi servite în sine, ca garnitură sau chiar ca ingredient pentru deserturi.

Oferta de dimineață

În timpul carantinei a crescut și nevoia de a comanda mâncare acasă la orice oră din zi, iar diminețile nu fac excepție. În plus, odată cu încălzirea vremii, obiceiul de a savura micul dejun în aer liber poate reveni. În această atmosferă, food truck-ul specializat pe micul dejun reprezintă garantat o idee genială. Cafelele to go, produsele de patiserie de casă, gofrele și clătitele, muesli-ul și terciul organic pot cuceri marele public și ca mâncare stradală. Numeroase restaurante au introdus oferte de mic dejun pe toată durata zilei pentru a răspunde cererii consumatorilor. La urma urmei, cea mai importantă masă a zilei este micul dejun –  indiferent de ora la care îl servim!

Producători locali, arome internaționale

Pare o contradicție în termeni, dar aceste două tendințe se dezvoltă în paralel. A existat o cerere din ce în ce mai mare din partea consumatorilor de a sprijini producătorii și întreprinderile locale, iar globalizarea a adus în casele noastre aromele diferitelor bucătării naționale. Consumatorii înclină tot mai mult să sprijine producătorii și întreprinderile locale, iar aromele celor mai diferite bucătării naționale au devenit și ele familiare publicului larg, fiind capabile să înlocuiască, cel puțin parțial, experiența călătoriilor exotice.

Noul concept de la Aviko, bolul cu piure poate satisface ambele nevoi, fiindcă oferă posibilitatea de a recrea arome internaționale pe baza propriilor gusturi și idei. Piureul de cartofi de casă poate fi combinat cu cele mai variate feluri de mâncare principale, care evocă arome populare din întreaga lume. Spre exemplu, puteți pregăti boluri în stil italian, mexican sau asiatic. Bolul cu piure, servit cu o simplă lingură, este street food-ul ideal, pentru că poate fi preparat în doar câțiva pași. Astfel, puteți să le oferiți oaspeților nenumărate variante, chiar și dacă lucrați în spațiul limitat al unui food truck stradal.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!