Cât ai spune „pește”! Feluri de mâncare ușoare pentru terasele de vară

Iată că, după redeschiderea restaurantelor, a venit și vremea pentru ca bucătarii-șefi să reflecteze asupra problemelor profesionale adevărate. Oare cum să recucerim publicul vara aceasta? Care vor fi felurile de mâncare și combinațiile de gusturi care vor relansa sectorul? Un lucru este sigur: vara nu poți să dai greș cu mâncărurile de pește.

fish hamburger with french fries and tomato sauce – Junk food style

Zilele toride pot fi reînviorate prin aromele vibrante și totuși ușoare, originale și cu un conținut nutrițional bun ale mâncărurilor de pește. Atât cei care comercializează street food, cât și restaurantele mai elegante pot adopta burgerul cu pește pentru a ademeni oaspeții. Combinația gusturilor este una deosebită, iar un vin rosé proaspăt și plăcut va face ca experiența să fie perfectă. Vara este plină de ingrediente cu care este o bucurie să lucrezi, fiindcă pot fi folosite într-un mod creativ, pentru realizarea unor adevărate opere de artă gastronomice.

În cazul burgerilor cu pește, esența conceptului constă în alegerea ingredientelor potrivite. La fel ca și în cazul hamburgerului clasic, conținutul de grăsime al cărnii este foarte important. Alegerea ideală sunt peștii puțin mai grași, precum somonul. Pentru prepararea chiftelei se poate folosi mașina de tocat, dar și un simplu cuțit ascuțit. Ceea ce este important este condimentarea: pe lângă conținutul necesar de sare (de aproximativ 2%), puteți folosi și diferite soiuri de piper, cimbru, roiniță, ghimbir sau chiar și muștar. În chiflă merită să puneți o salată cu caracter. Spre exemplu, salata de radicchio sau salata iceberg, crocantă, dar cu un gust mai delicat, se potrivesc perfect cu somonul. Posibilitățile de completare sunt infinite. O idee ingenioasă poate fi să adăugați burgerului o felie prăjită de dovleac decorativ, mărar și usturoi: iată o combinație originală de arome, ideală pentru timpul verii.

Peștii cu carne mai moale și mai sfărâmicioasă pot ajunge în sandviș chiar și în formă prăjită sau preparată la grătar – așa că nu este neapărat necesar să măcinați carnea. Un astfel de ingredient cu o structură deosebită este carnea de cod negru, care oferă baza pentru gusturile estivale cu caracter. Învelișul de carbohidrați din jurul lui poate fi piadina italiană – și, în acest caz, puteți sublinia și mai mult gusturile mediteraneene cu diferite „accesorii” cu caracter, precum pesto-ul roșu, caperele, roșiile uscate sau faimoasele măsline. Ca salată se poate alege ruccola, sau, dacă vreți să oferiți gusturi gourmet, atunci merită să folosiți și oțetul balsamic de Modena.

Carnea de pește reprezintă un ingredient excelent nu numai pentru felurile de mâncare principale, ci și pentru diferitele gustări și antreuri. Uneori tot ce avem nevoie este să folosim în mod creativ posibilitățile oferite de garnitura de cartofi. Marea noutate din oferta Aviko, cartofii-bărcuțe (Grip’n Drip), pot fi o bază excelentă pentru mai multe soluții inovatoare. Nu este o întâmplare că această combinație, pește cu cartofi este o poveste de succes milenară. Alături de cartofii-bărcuțe puteți oferi o salată de ton cu maioneză. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați carnea de ton din conservă cu maioneza și cu ingredientele selectate în mod creativ, care potențează gusturile, precum murături tocate, pastă de hamsii, coajă de lămâie etc. Acest fel de mâncare poate fi servit și cu o salată de vară cu un caracter mai pronunțat, dar și de sine stătător merge foarte bine lângă limonadele, berile și vinurile ușoare și răcoroase ale verii.

Dacă aveți la îndemână un grătar cu cărbune, atunci felurile de mâncare pe care le oferiți se pot orienta prin gustul lor și mai bine după sezonul de vară. Creveții proaspeți pe frigărui sunt o adevărată delicatesă, atât în sine, cât și cu diferite garnituri. În acest caz, esențial pentru preparare este ca grătarul cu cărbune doar să emane căldura și ingredientul să nu fie atins de flacără. Acesta este secretul pentru prepararea dinamică și totuși cu mare grijă a bucatelor moi și delicate, oferite de mare. Frigăruile de creveți gătite pe grătarul cu cărbune pot fi completate cu un sos de mango, cu chili și roiniță, și se pot servi și cu un orez de sushi, asezonat cu oțet de orez și semințe de susan, care încântă printr-un gust genial.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!