Variante de burgeri vegetarieni

Gândirea vegetariană și vegană începe să se răspândească din ce în ce mai mult. Adepții acesteia renunță la consumul de carne parțial din motive ecologice, parțial din motive etice și parțial din motive de sănătate. Alții, chiar dacă nu trec la un stil de viață strict vegetarian sau vegan, își doresc uneori să savureze mâncăruri vegetale. Prin urmare, cerința pentru felurile de mâncare fără carne (sau fără ingrediente de origine animală) este din ce în ce mai mare, astfel încât tot mai multe restaurante introduc în oferta lor feluri de mâncare vegetariene și vegane. Mulți proprietari de restaurante nu sunt însă siguri ce să le ofere clienților care preferă această dietă. Ce să ajungă în hamburger în loc de chiftelele de carne tradiționale? Iată câteva idei.

Deși acest lucru este de neconceput pentru carnivorii convinși, se poate mânca delicios și fără carne! Cel mai simplu și mai natural mod de a înlocui carnea este să consumăm pur și simplu alimente pe bază de plante. În acest caz, scopul nu este să încercăm să refacem gustul și textura cărnii. Încercăm doar să înlocuim cu altceva rolul jucat de carne. Chiftelele pentru burger, de exemplu, sunt adesea înlocuite cu chiftele făcute cu fasole sau țelină, cu ciuperci, fulgi de ovăz sau brânză (acesta din urmă, desigur, numai pentru clienții vegetarieni, nu vegani). Aviko oferă soluții similare. Rămânând la conceptul de burger, chiftelele condimentate cu porumb dulce și chiftelele vegetale sunt produse strict pe bază de plante, fiind ideale ca umplutură pentru burgeri.

Chiftelele picante cu porumb sunt produse vegane, fiind realizate din porumb, apă, făină de grâu, ulei vegetal de gătit și fibre vegetale. Condimentarea lor se integrează perfect în lumea gusturilor autohtone, fiind bazată pe ardei, roșii, usturoi, pătrunjel, sare și piper. Chifteaua poate fi preparată în friteuză sau într-un cuptor cu aer cald. În friteuză se prăjește la 175°C timp de 4-5 minute. Dacă doriți să le preparați la cuptor, coaceți chiftelele timp de 15-20 de minute, de preferință folosind funcția de convecție.

Chiftelele de legume (Veggie Burger) reprezintă unele dintre preparatele favorite ale clienților vegetarieni. În compoziția acestora, legumele sunt amestecate cu piure de cartofi. Comparativ cu ruda sa din carne, chifteaua vegetală este mai puțin picantă, ceea ce facilitează și mai mult utilizarea sa ca înlocuitor de carne în meniu. La fel cum am prezentat mai sus, și Veggie Burger poate fi preparat în friteuză la 175°C, în 5-6 minute, sau la cuptor, la 200°C, în 15-18 de minute, și chiar cu Merrychef. Așa cum ne-am obișnuit deja când vine vorba despre gustările de la Aviko, și aceste produse au dimensiunile egalizate. Marele avantaj al acestui lucru este că facilitează planificarea și stabilirea prețurilor. Nu în ultimul rând, este favorabil și din punct de vedere al protecției consumatorilor, deoarece este posibil să știm exact ce cantitate va primi clientul.

Chiftelele pot fi servite cu sosuri de casă, astfel încât putem oferi o alternativă vegană mai sănătoasă decât sosurile din magazine. Pentru aceasta, vom avea nevoie de avocado, lime, lapte de soia și condimente (coriandru, praf de chili, sare, piper negru, usturoi tocat). O jumătate din avocado se feliază și se pune în chiflă, restul se amestecă cu mixerul până când devine omogen și cremos, după care se toarnă peste conținutul hamburgerului nostru.

Bineînțeles că un burger are nevoie și de garnitură. Din fericire, cartofii reprezintă un ingredient care poate fi consumat și de către vegani și vegetarieni, iar în prezent aceste legume trec printr-o adevărată renaștere. Mai mult decât atât, familia de produse Super Crunch de la Aviko este ideală și pentru persoanele sensibile la gluten, deoarece învelișul care garantează că preparatele să rămână crocante timp îndelungat se prepară din făină de orez. Pe lângă cartofii pai Super Crunch, cu diferite dimensiuni de tăiere, merită să includem în oferta noastră și cartofii dulci premium prăjiți, tot cu înveliș fără gluten. O altă pată de culoare interesantă a meniului pot fi cartofii Pure&Rustic. Acești cartofi tăiați în manieră artizanală creează un efect rustic pe farfurie prin marginile lor cu coajă, astfel încât ne putem simți și mai apropiați de natură. Este important să subliniem faptul că mâncarea preparată rămâne vegană numai dacă este gătită în ulei vegetal și nu intră în contact cu ingrediente de origine animală.

 

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!