Cum să atrageți oaspeții pe terasa restaurantului

La fel ca în mai multe țări europene, restricțiile impuse de contextul epidemiologic din România se relaxează treptat. Restaurantele se redeschid – dar cu respectarea anumitor reguli. Întrucât multe afaceri doresc să compenseze brusc și rapid perioada cât au fost închise, este de înțeles că și concurența s-a intensificat. Ce trebuie să aveți în vedere dacă redeschideți acum și cum puteți atrage oaspeții pe terasa restaurantului dumneavoastră? Iată câteva sfaturi pentru a depăși cu ușurință obstacolele perioadei inițiale!

Mai presus de toate, este important să țineți cont de reglementările actuale și să nu încercați să trișați. Regulile privind capacitatea de primire a clienților în aer liber sau în interior, programul de funcționare, purtarea măștii și distanțarea trebuie respectate în continuare, iar încălcarea lor poate costa foarte mult. Este mai bine să profitați la maximum de situația dată! Dacă ați redeschis, postați această veste pe cât mai multe forumuri și în mediul online, reamintindu-le oaspeților și condițiile ce trebuie respectate. Încurajați-i să își rezerve locuri în avans, pentru a evita supraaglomerarea și a limita timpul de așteptare. În acest fel toată lumea are de câștigat și se poate simți bine!

Importanța igienei a crescut foarte mult în ultimul an. Introducând măsuri de precauție clare și vizibile puteți crește sentimentul de siguranță al oaspeților și al personalului. Elaborați un protocol eficient de curățare și sporiți măsurile de igienă pentru personal – incluzând, bineînțeles, spălarea meticuloasă a mâinilor, folosirea echipamentelor de protecție și monitorizarea și menținerea stării de sănătate corespunzătoare. Puteți să demonstrați aceste principii chiar dumneavoastră printr-o sesiune scurtă de instruire. În același timp, trebuie să vă ocupați și de confortul oaspeților, afișând informații, punându-le la dispoziție dezinfectant pentru mâini și favorizând plata cu cardul, pentru a le spori sentimentul de siguranță. În același timp, a crescut și importanța securității alimentare. Acest aspect a fost strict reglementat și în trecut, acum însă merită să acordați și mai multă atenție respectării standardelor de igienă, astfel încât toată lumea să se poată simți în siguranță.

Multe depind de comunicarea dumneavoastră și de promoțiile pentru oaspeți. Profitați de potențialul rețelelor sociale și vorbiți clar și concis despre posibilitățile actuale, măsurile de precauție și beneficiile pe care le oferiți oaspeților. Introduceți promoții pentru familii și grupuri de prieteni. Folosiți carduri de fidelitate și carduri cadou pentru ca oaspeții să revină frecvent în restaurant. Clienții fideli probabil așteaptă deja cu nerăbdare să revină la restaurantul dumneavoastră – faceți ca reîntâlnirea să fie frumoasă, chiar memorabilă.

Meniul potrivit este, de asemenea, o problemă-cheie. Verificați lista cu preparate pe care o aveți și păstrați-le doar pe cele mai populare și rentabile! Aviko vă ajută să vă îmbogățiți oferta cu gustările sale, care promit o serie de beneficii în această perioadă. Aceste gustări, care introduc o varietate de arome, sunt ideale pentru discuțiile relaxate la terasă. Preparați platouri cu gustări pentru familii și grupurile de prieteni, în așa fel încât fiecare să găsească ceva pe placul lui. Dimensiunile și greutatea uniforme ale gustărilor fac posibilă calcularea mai fiabilă a costurilor și vă permite să calculați profitul per bucată. Gustările pot fi preparate în doar câteva minute, într-un singur pas, fiind soluția perfectă în orice moment al zilei, fie că este vorba de brunch, aperitiv pentru prânz, o gustare de după-amiază sau o cină ușoară. Mai mult decât atât, se remarcă fără îndoială și ca snacks-uri alături de bere. Alegeți gustările care se potrivesc cel mai bine cu profilul restaurantului dumneavoastră și efectul va fi garantat!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!