Fiți prezent și bucurați-vă de succes! Sfaturi de social media pentru restaurante

Din ce în ce mai mulți clienți folosesc rețelele de socializare pentru a descoperi restaurante noi. Din acest motiv, domeniul social media marketing a devenit esențial și pentru restaurantele care doresc să atragă mai mulți consumatori. Aproape jumătate dintre americani (45%) au încercat deja un restaurant pentru simplul motiv că au văzut o postare despre el pe rețelele de socializare, iar 22% spun că au revenit într-un restaurant datorită unei postări. Foarte mulți clienți iau decizii cu privire la restaurante pe baza comentariilor sau a pozelor postate de alți consumatori. Prin urmare, pe lângă propria dumneavoastră comunicare online, contează foarte mult și cum vă descurcați în privința social media. Prezența fiabilă și eficientă pe aceste canale media este deosebit de importantă în prezentul afectat de pandemie – să vedem, deci, la ce ar trebui să fiți atent!

În ceea ce privește situația pandemică din prezent, este foarte important să le oferiți oaspeților dumneavoastră informații clare, pe care să le poată găsi cu ușurință pe platformele online pe care le utilizați. Funcționează restaurantul la ora actuală? Dacă da, în ce condiții? Oferiți preparate pentru takeaway și livrare la domiciliu? Cum și în ce perioadă? Din ce zonă a orașului se pot plasa comenzi? Armonizați informațiile oferite pe toate canalele online, atât pe Google, cât și pe pagina web! De asemenea, puteți oferi consumatorilor un excelent instrument de orientare și dacă vă faceți public meniul – nu numai pe site, ci și prin celelalte platforme online pe care le folosiți! Astfel, oaspeții vă vor putea găsi mult mai ușor, se vor familiariza cu oferta și se vor putea decide imediat.

Cel mai eficient instrument îl reprezintă imaginile superbe! Toată lumea îndrăgește fotografiile cu mâncare frumos realizate. Pe canalele de comunicare online pozele trebuie să fie în centrul atenției. Indiferent dacă folosiți Facebook, Instagram sau alte forumuri, este foarte important să aveți o strategie pe baza căreia să postați regulat fotografii de bună calitate, care să promoveze mâncărurile apetisante din meniul dumneavoastră. În acest fel puteți stârni cel mai ușor interesul (și pofta) viitorilor clienți! Pe lângă fotografiile cu mâncăruri, merită să vă gândiți și la postări care stimulează interacțiunea din partea celor care vă urmăresc. Imaginile haioase, întrebările, detaliile interesante sau ieșite din comun și concursurile vor fi cu siguranță populare, astfel încât nu numai postarea, ci și numele restaurantului va ajunge la un public mai larg.

Doar videoclipurile funcționează mai bine decât fotografiile. În ziua de azi, aveți posibilitatea să realizați filmulețe superbe doar cu ajutorul unui smartphone de calitate, iar dacă doriți să vă construiți imaginea cu ajutorul unui film de imagine mai serios, atunci puteți apela la serviciile unei echipe profesioniste. Filmele vor umple canalele online de viață și vor aduce mai aproape de clienți restaurantul dumneavoastră. Dacă le oferiți o scurtă plimbare virtuală în spațiul dedicat oaspeților sau în culisele restaurantului, publicul își va putea imagina imediat care este atmosfera la restaurantul dumneavoastră și în ce fel de spații se pregătesc felurile de mâncare comandate. Puteți să folosiți și filmări live, despre care vă puteți anunța în prealabil fanii. Adresați-vă cât mai direct celor care vă urmăresc! Munca bucătarilor este un subiect deosebit de interesant – prezentați modul de preparare al felurilor de mâncare pe care le oferiți și prezentați-vă întreaga echipă! Puteți organiza și sesiuni de întrebări și răspunsuri pentru fanii dumneavoastră.

Știați că unul dintre cele mai eficiente instrumente de marketing este complet gratuit? Vorbim aici despre aprecierile clienților. Oaspeții mulțumiți pot să devină ambasadorii brandului dumneavoastră dacă își publică aprecierile și vorbesc despre pe platformele de socializare experiența în restaurant. Aceste postări pot să ajungă și la fanii dumneavoastră, dacă le preluați. Este de recomandat să și răspundeți la opiniile și aprecierile primite pe canalele online (Yelp, Tripadvisor sau Google) – acest lucru vă poate consolida credibilitatea și autoritatea, indiferent dacă este vorba despre gestionarea părerilor negative sau a celor pozitive. Dacă dedicați puțin timp acestei activități, oaspeții își vor da seama că ei sunt importanți pentru dumneavoastră, dar se vor convinge totodată și de profesionalismul și amabilitatea dumneavoastră, dacă folosiți întotdeauna tonul potrivit și publicați întotdeauna conținut de calitate.

Dacă vrei să aduceți la un nivel superior prezența pe rețelele de socializare, acest lucru nu este complet gratuit. Funcțiile publicitare sunt însă cu adevărat utile și eficiente. Folosind setările avansate, puteți să vă asigurați că anunțurile dumneavoastră vor ajunge într-adevăr la grupul-țintă ideal. Aveți posibilitatea să aplicați filtre în funcție de amplasare, vârstă și domeniu de interes. Chiar și anunțurile mai puțin costisitoare vă pot aduce rezultate vizibile – așa că merită să cheltuiți puțin în această direcție.

Dacă vreți să încercați și altceva pe lângă instrumentele de marketing de bază, luați legătura cu influencerii! Deoarece imaginile frumoase și textele bine compuse au o mare importanță pe platformele de socializare, iar influencerii sunt adevărații maeștri în acest domeniu, ei sunt cei care vă vor putea prezenta restaurantul în lumina cea mai favorabilă. Căutați printre bloggerii de lifestyle și cei de gastronomie și începeți o colaborare cu un influencer simpatic și autentic – înțelegeți-vă cu privire la conținuturi și informațiile cele mai importante despre restaurantul dumneavoastră vor putea ajunge rapid la mii de potențiali oaspeți. Influencerii reprezintă, de regulă, o investiție grozavă: invitați-i la restaurant sau trimiteți-le mostre din meniu, pentru ca apoi să le puteți solicita conținuturi sponsorizate sau aprecieri detaliate pe platformele online corespunzătoare. Vă puteți înțelege chiar ca respectiva persoană să vă gestioneze contul de pe Instagram pentru câteva zile și puteți să oferiți cupoane cu reduceri sau coduri promoționale pentru fanii săi.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!