Cele mai tari preparate street food spaniole!

Sentimentul de viaţă mediteraneeană boemă pe care îl avem în timpul plimbărilor pe străduţe pavate cu teracotă, gustând bucate tipice spaniole, chiar este ceva ce merită încercat măcar o dată în viață. Iar dacă în timpul vacanței în Spania v-a plăcut mâncarea, puteți să introduceți preparate spaniole şi în oferta restaurantului dumneavoastră!

Să începem cu churros! Acest desert tot mai popular şi la noi este una dintre specialitățile bucătăriei spaniole. Prăjiturelele churros se servesc, de regulă, cu zahăr presărat deasupra sau cu sos de ciocolată, însă există şi nenumărate alte posibilități de asezonare. Aviko vă poate ajuta în procurarea acestui deliciu ce se regăsește şi în oferta noastră. Churros poate fi pregătit în numai câteva minute, creând o atmosferă mediteraneeană autentică în restaurantul dumneavoastră.

Un alt preparat de street food spaniol autentic este patatas bravas, cu care vă puteți încânta oaspeţii. Acest fel de mâncare bazat pe cartofi prăjiți poate fi servit şi în cornete din hârtie, cu sosuri condimentate, cu roşii sau usturoi. Aviko poate ajuta şi cu acest aspect, căci puteți prepara nişte patatas bravas ca la carte din cuburile noastre de cartofi în stil artizanal.

Mâncărurile din carne de porc și vită sunt deosebit de populare în Spania, unde se folosesc toate părţile animalului pentru prepararea lor. Aceasta este şi originea reţetei de oreja de cerdo, care se prepară din urechi de porc. De fapt, există peste o sută de reţete pentru această specialitate, servită fiartă sau prăjită, cu diverse sosuri, pe tava de tapas. Merită menţionat aici şi chorizo, varianta spaniolă a cârnaților afumați. Acelora dintre dumneavoastră cărora le plac mai puţin caltaboşii şi cârnaţii, le recomandăm jamón iberico – fâșii de șuncă din carne de porc destul de sărate, care se potrivesc de minune cu gusturi mai dulci. Pinchitos se prepară atât din carne de pui, cât şi de porc. Acest preparat de origine andaluziană seamănă cu shish kebab, însă conţine numai carne picantă la grătar pe băţ.

Empanada este gustarea spaniolă perfectă. Această specialitate de origine galiciană s-a răspândit în întreaga Spanie şi chiar şi în America, astfel că are mai multe variante, ceea ce face posibil să găsim versiunea ideală pentru fiecare gust. Micile pateuri se umplu, de obicei, cu carne, dar se poate folosi orice altă umplutură dulce sau sărată, respectiv, pentru vegetarieni, există posibilitatea de a savura empanada făcută exclusiv cu legume.

Alte gustări asemănătoare sunt croquetas, versiunea spaniolă a crochetelor, care se servesc cu un sos bechamel în pesmetul prăjit. Cea mai răspândită variantă a acestora este jamón croquetas şi croquetas cu cod sărat. Cu toate că nu sunt prea uşor de preparat, le putem întâlni frecvent în barurile de tapas, lângă berea rece. Puteți însă obţine acelaşi efect mult mai simplu, cu ajutorul buletelor din cremă de brânză cu ardei jalapeno de la Aviko, care se gătesc în doar câteva minute ‒ şi ați şi obţinut gustarea ideală lângă bere, atât pentru takeaway, cât şi pentru livrare la domiciliu!

Dacă vă doriți o ofertă de sandvişuri cu caracter spaniol, merită să preparați un bocadillo simplu, realizat cu un tip de pâine specific spaniol, care se servește şi ca un prânz rapid și ieftin. Această baghetă feliată de-a lungul se umple cu diferite bunătăţuri ‒ cu omletă, mezeluri, brânză, pește și legume ‒ şi se asezonează cu muştar, maioneză, ketchup sau sos de roşii. Se potriveşte perfect cu bere, vin sau chiar şi cu cafea.

Tortillitas de camarones va aduce aproape marea, sub formă de crabi mici, înveliți în aluat şi prăjiți în ulei. Spaniolii iubesc însă şi calamarul, care se găsește şi în oferta Aviko, sub forma inelelor de calamar sau a fâşiilor de calamar. Iată, deci, cum din numai câteva mișcări, puteți aduce atmosfera falezelor mediteraneene chiar în restaurantul dumneavoastră!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!