Surprindeţi-vă oaspeţii cu platouri de gustări!

Indiferent dacă sărbătorim la restaurant sau în atmosfera intimă de acasă, servirea mesei împreună, împărţind bunătăţile cu cei dragi, este întotdeauna o idee bună şi o experienţă inspiratoare, care invită la conversaţie, mai ales dacă toţi participanţii gustă din toate felurile de bucate şi discută pe îndelete. Această formă relaxantă şi plăcută de a lua masa funcționează minunat atât cu ocazia adunărilor de familie sau prieteni, cât şi cu ocazia întâlnirilor de afaceri şi sociale. Este de recomandat ca restaurantele să aibă în meniu oferte de pachete pentru mai multe persoane, platouri de împărțit cu cei dragi, pe care clienţii le aleg cu plăcere pentru cercul de prieteni, mai restrâns sau mai larg, dar şi pentru familie. În situaţia actuală incertă, merită să ne pregătim în așa fel încât, dacă este necesar, aceste pachete să poată fi oferite şi prin livrare la domiciliu sau în regim takeaway.

Masa servită la comun poate avea şi o temă – spre exemplu, prezentarea gastronomiei dintr-o anumită țară. Gustarea rusească numită „zacuscă” este celebră chiar şi în contextul gastronomiei internaţionale. Nu este însă vorba despre pasta de vinete cu ardei prăjiţi şi roşii din Ardeal, ci despre o tavă de aperitive variate şi delicioase. Ingredientele care ajung pe tavă fac parte dintr-o compoziţie de gusturi cu caracter, iar la finalul ospăţului, participanții au impresia că au servit un întreg meniu de gustări. Desigur, potrivit preferinţelor ruseşti, în acest caz domină gusturile dulci-acre, murate şi naturale. Iată şi câteva combinaţii de gusturi pentru prepararea unui asemenea platou: hering marinat cu salată de ceapă roșie murată, friptură de vită rece cu cremă picantă de dovlecei, somon afumat şi marinat cu variaţiuni de sfeclă şi icre de somon. Un asemenea platou merge excelent cu un pahar delicios de şampanie răcită şi cu plăcinta tradiţională rusească, blini, ca garnitură.

Tema aleasă pentru un ospăţ sau un platou poate fi şi câte o sărbătoare concretă sau câte un sezon gastronomic mai puternic. Paştele care se apropie şi sezonul de primăvară oferă ocazii perfecte pentru a consuma legume verzi şi proaspete. O astfel de selecţie de primăvară poate deveni şi mai deosebită dacă este servită alături de ouă de prepeliță murate. Gustarea aristocratică, preparată în acest fel, poate fi prezentată şi cu sos de chilli verde sau cu salsa verde clasic în stil italian. Alte elemente suplimentare de primăvară şi de Paşte pot fi: crema de brânză sau de urdă, cu condimente verzi şi cu leurdă, friptura rece de iepure şi de miel, şunca maturată, tăiată subţire şi, bineînțeles, ciolanul de porc afumat şi fiert, servit cu hrean. Pachetele de Paşte şi de primăvară merită să fie comercializate în așa fel încât să poată fi servite comod şi în regim takeaway, în parcuri sau în excursii, sărbătorind vremea bună de afară.

Merită să ne gândim în continuare şi la cei care-şi doresc să sărbătorească, să urmărească un meci sau, pur şi simplu, să servească masa într-o atmosferă plăcută, cu bucate tradiţionale. Pentru asemenea întâlniri relaxate, gustările apetisante de la Aviko oferă o selecţie confortabilă şi clasică. Aceste preparate, care pot fi depozitate foarte convenabil, nu necesită pregătiri deosebite şi pot fi gătite eficient, asigură un confort al muncii pentru restaurante, care îşi pot surprinde oaspeţii cu aceste gustări, oferind cele mai inspirate şi variate combinaţii. De altfel, se pot realiza şi mini-tematici pentru fanii brânzeturilor. Pot fi adunate, sub forma unei singure oferte, buletele cu brânză Cheddar şi chilli de la Aviko, batoanele de brânză mozzarella şi buletele din cremă de brânză cu ardei jalapeno. Ca element de legătură se poate folosi o serie de sosuri inspirate, de la sosul Cumberland până la sosurile picante de roşii. O altă soluţie populară (dintre posibilitățile infinite) ar putea fi să le oferim clienţilor înfometaţi o întreagă gamă de opţiuni, nu doar o temă gastronomică unică. O astfel de ofertă ar putea fi alcătuită, de exemplu, din fâşii de calamar, pacheţele cu cartofi cu brânză gouda şi inele de ceapă pane, iar punctul pe „i” poate fi o maioneză cu condimente proaspete de primăvară.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!