Snacksuri noaptea, snacksuri ziua – cum putem crea ocazii noi pentru gustări?

Lumea se schimbă, iar aceste schimbări marchează din ce în ce mai multe grupuri de oameni – nimeni nu se poate sustrage de la aceste influențe. Așadar, și cei din sectorul de alimentație merită să se organizeze în așa fel încât să se adapteze noilor circumstanțe. În anii trecuți au crescut semnificativ varietatea și popularitatea snacksurilor. Stilul de viață spontan și dinamic a complicat modul de a mânca, eliminând „monopolul” felurilor de mâncare deja plănuite și venind cu o serie de idei, cum ar fi preparate mai rapide și mai flexibile.

Ideea de „snack” deja nu se mai referă doar la un concept restrâns de produse, ci mai degrabă la un fel de comportament, un stil de consum, un eveniment. Putem face snacksuri din orice, acest stil de a mânca devenind din ce în ce mai popular. Conform unui studiu realizat de către Hartman Group, 9 din 10 persoane consumă snacksuri de mai multe ori pe zi, iar conform unui alt studiu, 50% din felurile zilei deja sunt servite sub formă de snack. Cina a rămas în continuare un moment important când vine vorba de mâncare, însă micul dejun și prânzul, mai ales în timpul săptămânii, s-au snacksificat. Un alt studiu recent a demonstrat că deja în ultimii cinci ani s-a putut simți creșterea numărului de snacksuri consumate: respondenții au declarat că în 2015 consumau 505 snacksuri pe an, iar în 2020 deja savurau 530. Snacksurile nu înseamnă doar câteva bucățele de mâncare, ci pot înlocui cu succes feluri tradiționale. Oricum, este mai sănătos să mâncâm de mai multe ori pe zi porții mai mici. De multe ori mâncăm ceva pe drum, în funcție de ce chef avem în ziua respectivă. Planificarea meniului, cumpărăturile, gătitul – toate au devenit mai ușor de calculat, iar această abordare a apărut și în cazul consumului de mâncare la restaurant, sau, în momentul de față, la comenzile la livrare.

Pe lângă snacksificarea preparatelor tradiționale, putem observa și o înclinație pentru gusturi internaționale, proaspăt pregătite. Merită așadar să frunzăriți meniul și să luați în calcul dacă are suficiente preparate care se pot consuma ușor, se pot combina la liber și rezistă și ca parte a unor feluri mai bogate, fiind totuși suficient de interesante și de noi? Iar în condițiile prezente, rezistă și la livrare?

Experiența de consum a devenit și ea mai importantă, în condițiile în care livrarea a devenit mai populară, și nu doar în cazul mâncării. Așa este mai la îndemână acum, să putem comanda absolut orice la domiciliu. Experimentarea, încercarea de noi gusturi și experiența de comandă online au devenit o sursă de plăcere pentru mulți, o aventură, chiar, în aceste condiții de carantină, iar dacă înainte trendul de snacks doar își făcea oarecum simțită prezența, a început să devină mai pronunțat în 2020. Pentru 37% dintre respondenți, snacksurile au fost nelipsite în timpul carantinei, iar cele mai importante aspecte au fost gustul, senzația de sațietate și modalitatea facilă de consum. Nu pierdeți acest val!

În oferta de produse Aviko există multe feluri de snacksuri care se pot consuma și înainte de orele de prânz, după masă, sau ca un prânz rapid, ori ca parte din cină. Rezistă bine și la livrare, se pot pregăti în doar câteva minute și sunt pe gustul tuturor, satisfac preferințe gastronomice variate și pot fi consumate și de către vegetarieni. Se combină de minune și între ele și au o eficiență de cost foarte bună. Includeți aceste gustări în meniu și combinați-le – astfel veți reuși să satisfaceți gusturi și plăceri gastronomice diferite și le veți oferi clienților noi ocazii de a savura snacksuri.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!