Și mai multe feluri vegane și vegetariene destinate livrării

Perioada de post care începe la mijlocul lunii februarie readuce stilul de viață vegan și vegetarian în atenția unui număr și mai mare de persoane. Merită, așadar, să găsim loc pentru mai multe preparate fără carne în meniu, pentru că foarte probabil interesul și cererea pentru aceste feluri de mâncare vor crește. Și, la fel de probabil, în anumite regiuni și această perioadă o vom petrece cu restaurantele închise, oferind în special serviciul de livrare. Să ne gândim deci la feluri care pot fi servite în stil rustic și atractiv, care rezistă bine la încălzirea în cuptorul cu microunde, dar care se pot consuma și semi-încălzite. Iar în această perioadă în care ne pregătim de primăvară, trebuie să folosim cât se poate de multe legume în moduri ingenioase, inventive, pentru că în curând se termină și perioada legumelor din acest sezon.

Nu avem la dispoziție doar risotto-uri vegane și vegetariene, avem ocazia să pregătim și alte feluri de preparate din orez, care să reziste bine la livrare.

Școala spaniolă a inventat paella, dar și preparatele asiatice cu orez prăjit parcă au fost create pentru a fi livrate, fiind ideale pentru acest scop. Să nu ne surprindă acest fapt: la origine, ambele sortimente de orez au fost create ca preparate de tip street food. Iar dacă ne folosim de aceste feluri în stil creativ, le putem oferi clienților un preparat din orez care să ne reprezinte preferințele culinare, folosind legume și fructe de sezon. Nu neapărat în format strict vegan, ci folosind și brânzeturi, ou sau alte produse lactate. 

Spre exemplu, o fuziune interesantă este orezul de iasomie, care stă la baza felurilor asiatice, dacă îl combinăm cu legume locale caracteristice. În mod autentic, dacă dorim să pregătiți orezul în acest fel, ideal este să îl prăjim, apoi să adăugăm cuburi de sfeclă prăjite și varză roșie călită, la care apoi să adăugăm brânză de capră în stil feta și semințe de rodie, care reprezintă o sursă energizantă de vitamine în această culoare fantastică.

Un alt gen extrem de special este cel al preparatelor care au cereale la bază. Una dintre cerealele de bază este orzul, care se poate combina foarte bine cu legumele de iarnă, din care se pot pregăti și salate. Iar baza folosită este, ca și în cazul unui risotto, ceapa tocată mărunt. O putem completa cu tot felul de legume proaspete, prăjite sau marinate. O combinație extrem de gustoasă este cea cu varză de Bruxelles, conopidă tocată la dimensiunea de cuș cuș și linte marinată în suc cu oțet. Combinația nuanțelor de verde ne oferă un preparat hrănitor și gustos, care nu include carne. Prezența culorii verde poate fi completată cu diferite feluri de semințe, germeni și condimente verzi, iar la combinația de mai sus putem adăuga tarhon și germeni de ridichi. Pentru a păstra textura crocantă putem folosi gustările de porumb dulce de la Aviko . Pe acestea le putem ambala separat, pentru a contribui la păstrarea formelor lor.

Pastele pregătite în straturi sunt ideale pentru mesele luate la birou – vorbim, desigur, despre lasagna vegană și vegană. Deși preparatul original include carne din belșug, sos Bechamel cu lactate, cașcaval topit și paste cu ou pregătite în casă, putem găti cu ușurință lasagna vegană. De exemplu, pastele tradiționale pot fi înlocuite cu paste din făină durum, care au un efect benefic și pot fi folosite și de cei care evită consumul de ouă. În locul pastelor putem folosi, de asemenea, vinete, care au un gust mai plăcut și mai intens dacă le prăjim pe grill. Putem înlocui sosul clasic pentru lasagne cu piureuri de legume, cu sos de dovleac, sos de pastârnac cu anason sau cu cremă de ardei kapia. Alte ingrediente pot fi leguminoasele, cum ar fi năutul, și putem apela și la semințe prăjite pentru a decora și pentru a adăuga un gust special, bine gândit.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!