De ce merită să includeți în ofertă cartofii prăjiți cu înveliș crocant?

În general, cu cât un ingredient pare mai simplu, cu atât mai multe surprize aduce atunci când vine vorba de prepararea sa. Cum și în cazul gamei de produse de la Aviko puteți găsi mai multe opțiuni, am dedicat și noi un articol acestei teme speciale. Însă tipul de cartofi ambalați pe care îl vom prezenta nu ține doar de preferințele personale: în cele de mai jos vă vom arăta de ce merită să alegeți cartofi prăjiți care au un înveliș crocant – mai ales acum! 

De aproape un an livrarea și serviciul take away au devenit componente importante în activitatea restaurantelor. Evident, fiecare dintre noi încearcă să se adapteze situației și să profite la maximum de ocaziile ivite. Iar pentru a ne asigura clienți și pentru a-i păstra este nevoie de ingrediente care, după pregătire, rezistă foarte bine la livrare. În acest fel le vom putea garanta experiența de restaurant clienților, care în momentul de față nu au de ales, ci trebuie să se mulțumească cu livrarea la domiciliu. Așadar, produsele cu înveliș de la Aviko cum ar fi  Super Crunch Premium ne vin în ajutor în această perioadă grea, plină de provocări, dar și în încercarea de a oferi soluții la toate problemele generate de pandemie. Între acestea, inamicul cel mai greu de învins. timpul de livrare, adică perioada în care mâncarea, odată ambalată, ajunge la destinație. De multe ori este nevoie chiar de 30-40 de minute pentru ca un preparat să ajungă pe masa clientului. Cartofii prăjiți sunt o garnitură pe placul multora și reprezintă și un fel de mâncare pe care mulți îl aleg la orele de dinainte de cină.

Dar ce se întâmplă cu cartofii prăjiți în cursul livrării? Din nefericire, textura lor poate avea de suferit, pentru că de multe ori cartofii pai se răcesc și se înmoaie rapid, adică preparatul își pierde din acele calități pentru care îl apreciem atât de tare. Însă cele șapte variante de cartofi prăjiți Super Crunch, care au mărimi de felii diferite, au un element comun esențial: învelișul crocant din ingrediente fără gluten, pe care îl primesc în cursul procesului de producție și care ajută la păstrarea temperaturii și texturii crocante. Crusta pe bază de amidon și făină de orez ajută la menținerea texturii crocante a cartofilor Super Crunch pentru o perioadă de minimum 30 de minute.

Rezistența cartofilor pai la condițiile de livrare se poate crește cu alte metode. De exemplu, dacă alegeți să pregătiți cartofii ultima dată, chiar înainte de a trimite mâncarea spre livrare, cartofii vor sta mai puțin timp în ambalaj, deci se vor menține mai bine. E o idee bună să găuriți ambalajele sau să folosiți cutii cu mici orificii, pentru a evita înmuierea cartofilor, iar sosurile și sarea, spre exemplu, să nu le puneți peste cartofi, ci mai degrabă să le trimiteți separat, într-un alt ambalaj. Este important, mai ales în cazul produselor congelate, să nu se decongeleze, pentru că există riscul să-și piardă învelișul, și așadar și din calitate. Putem câștiga timp dacă nu dezghețăm cartofii, ci îi prăjim direct, sărind peste decongelare.  

Iar din această familie Super Crunch de calitate premium fac parte și cartofii cu felii de 7 mm, cei extra subțiri, cei de 9,5 mm, dar și cartofii în coajă tăiați în felii de 15 mm și de 18 mm, precum și cartofii steak house, rustici. Cel mai ușor se pregătesc prin prăjirea în friteuză, caz în care puteți folosi regula de 100%, care înseamnă că dacă avem o mașină cu un volum de ulei de 10 litri, atunci putem prăji deodată un kilogram de cartofi pai. Această regulă ne ajută să planificăm mai eficient procesul de prăjire, dar și să stabilim și să pregătim porții. Cartofii Super Crunch se prăjesc în ulei la temperatura de 175 °C, timp de 3 – 3,5 minute, iar rezultatul va fi perfect: cartofi extrem de crocanți, dar cu miezul moale – exact cum trebuie!

La fel ca celelalte produse Aviko, nici cartofii din „familia” Super Crunch nu conțin gluten, așadar, pot fi savurați și de persoanele cu alergii la acest ingredient. Iar datorită termenului de valabilitate lung, care poate ajunge și 24 de luni, acești cartofi pot fi ideali atât pentru restaurante cu un trafic mai mare, cât și pentru cele cu trafic mai redus.

Iar dacă ați dori să introduceți ceva interesant în meniu la secțiunea cartofi, vă recomandăm cel mai nou produs: cartofii stil gofră – și ei cu înveliș crocant, care bineînțeles pot fi folosiți și la livrare. V-am prezentat această specialitate extem de versatilă în detaliu în acest articol.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!