Specialități dulci și sărate pentru perioada de început de primăvară

Poate că această perioadă de februarie cu evenimentele ei speciale ne ajută să scăpăm de sentimentul apăsător al iernii, și poate că, și de acest virus neplăcut. Încă nu se știe dacă și cum vom putea sărbători zilele îndrăgostiților, dacă vom avea șansa să ne revedem din nou la evenimente tematice sau în restaurantele preferate, însă ceea ce știm cu siguranță este că vom avea nevoie de un pic de voie bună acum, la final de iarnă, precum și de o sărbătoare care să ne ofere un pic de speranță, de căldură.

Cei mai fideli clienți vor căuta cu siguranță oferte speciale, tematice, la fel ca în perioada premergătoare Crăciunului, sau al Anului Nou: acum ne putem concentra pe Valentine’s Day sau după cum o cunoaștem noi în versiune autohtonă, Dragobetele. Cei mai optimiști cu siguranță deja se pregătesc să creeze un meniu special, însă probabil ar fi bine să ne gândim la variante și opțiuni care să se păstreze bine și în varianta gata de livrare, pentru că oriunde va avea loc serbarea acestui eveniment, vom avem nevoie de bucate alese.  

Iar dacă e vorba de iubire, atunci evident, ne servim cu ceva dulce, dulce, ca dragostea! Dragobetele tradițional se sărbătorește pe 24 februarie, prilej de bucurie și bunăstare. Dragobetele este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi, iar ziua de 24 februarie însemna, probabil începutul primăverii, când natura se trezește, iar păsările își caută cuiburi, iar oamenii participă și ei la bucuria naturii. Conform acestui obicei, bărbații nu au voie să necăjească femeile și nici să se angajeze în certe, căci astfel îi aștepta o primăvară cu ghinion și un an deloc prielnic. Atât baieții, cât și fetele au datoria de a se veseli de Dragobete pentru a avea parte de iubire întreg anul. În mai multe comune din Muntenia și Oltenia, după credința poporului, aceasta este ziua în care toate păsările și animalele se împerechează, iar Dragobetele în aceste părți este o zi frumoasă de sărbătoare.

Pentru a oferi un meniu care să reflecte această dorință de bunăstare și un început de perioadă nouă, felurile dulci sunt cele care ne înveselesc și ne aduc o stare de bine, așadar, deserturile dulci ne put ajuta pentru a ajusta starea de bine cu un meniu adecvat. Și pentru a le și acomoda situației de pandemie, le recomandăm cu dragă inimă soluția rapidă oferită de Aviko, adică churros-ul, gogoașele pe bază de rețetă spaniolă, modelate sub formă de bețișoare sau de inele, care sunt extrem de populare peste tot în regiune. Popularitatea și-o datorează texturii crocante, modului rapid de pregătire, și diferitelor și variatelor moduri de consum și de servire. Churros este ideal atât pentru livrare, cât și pentru servire la pachet, în mână, gata de consum cu ocazia unei plimbări. Așadar, merită să avem churros pe lista de meniu, pentru că pregătirea durează doar 3 minute. Un element de desert clasic pentru churros este crema de ciocolată, care, mai ales în perioada aceasta de iarnă, poate fi condimentată cu un pic de chili, ca să aibă efectul de încălzire. În afară de sos de ciocolată, evident, putem servi churros cu gemuri de fructe reci și calde, precum și cu creme de fructe cu diverse arome.

Dar această perioadă se caracterizează și prin adunările între prieteni, pentru care ne putem pregăti cu alte bunătăți, care să ne creeze sentimentul de bunăstare. De multe ori, în momentele când ne adunăm în familie sau între prieteni, ne bucurăm mai mult de mici nimicuri, de conversații, de zâmbete și râsete, care de obicei sunt acompaniate de gustări și snacksuri apetisante. Produsele Aviko Super Crunch sunt exact bunătăți crocante și apetisante. Acest sortiment de cartofi pai se găsește în mai multe forme, care pot fi asortate cu platouri mai rustice, dar și cu feluri mai elegante. Iar dacă la final cartofii pai ar avea un rol principal, putem alege din mai multe variante: subțiri și extra crocanți, sau tăiați în felii mai mari, cu miez cremos. Datorită învelișului crocant, cartofii din familia Aviko Super Crunch rezistă de minune la livrare, menținându-și textura și după ce sunt scoși din ambalaj.

Iar pe lângă sosurile arhicunoscute de ketchup și maioneză putem oferi lângă cartofii pai creme de legume sau sosuri picante. Spre exemplu, sosul făcut din dovleac cu ghimbir și chili câștigă teren, însă un alt preferat de-al nostru este sosul de smântână condimentat cu usturoi.

O altă opțiune, mai elegantă, pentru această perioadă sunt cartofii gratinați de la Aviko, întrucât aceste produse oferă o serie de forme și gusturi. Un alt avantaj este că rezistă foarte bine la livrare și la reîncâlzire, iar dacă livrarea a fost făcută rapid, este foarte probabil ca produsele să își păstreze temperatura. Datorită texturii cremoase, cartofii gratinați își mențin temperatura pe o perioadă mai lungă și sunt întotdeauna potriviți la o petrecere cu bufet. Aromele speciale ne oferă posibilitatea de a-i gusta în mai multe variante de condimentare, iar restaurantele pot combina cartofii gratinați în așa fel încât să ofere cât mai multe gusturi chiar și în cazul comenzilor la livrare. Ambalați în cutii de carton sau farfurii de carton, cartofii gratinați arată superb. Avem însă și posibilitatea să îi savurăm ca garnitură la felul principal, dar și în timpul unei plimbări, dacă îi cumpărăm preparați și serviți în stil fast food.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!