Viitorul street food-ului în România

Street food-ul a ajuns în ultimii ani să fie una dintre cele mai apreciate opțiuni de a apela la servicii gastronomice, iar acest fenomen este prezent și în România. Modul și ritmul nostru de viață, care se desfășoară mai ales în birouri sau spații închise, ne fac să vrem să ieșim mai mult în aer liber, pentru ca pauza de masă să se desfășoare pe stradă, în parcuri, în locuri unde ne putem relaxa și putem respira aer curat. În situația actuală, în care există multe restricții, standurile și chioșcurile de street food au înregistrat un trafic mai redus, dar totuși au avut flux de consumatori. Și asta pentru că este recomandat să facem o plimbare în aer liber în timpul zilei, pentru a ne menține sănătatea mintală în perioada de restricții, și mulți profită de această ocazie pentru a și consuma preparate de tip street food.

Însă chioșcurile de street food nu au fost create doar având în minte acest avantaj al consumului de mâncare în aer liber. S-a dorit totodată să se profite de oferta de preparate din toate colțurile lumii, care pot fi adunate într-un singur loc, unde se regăsesc bunătăți pentru toate gusturile. Există chioșcuri care oferă street food dintr-o anumită zonă a lumii, de exemplu, preparate de street food asiatic sau mexican. La fel de bine, există chioșcuri de unde putem alege dintr-o combinație de mâncăruri diferite, unde meniul este stabilit în funcție de diverse criterii, cum ar fi servirea cât mai multor persoane sau stilul de viață vegetarian și vegan. Acesta din urmă este din ce în ce mai des adoptat, datorită faptului că mulți dintre clienți devin din ce în ce mai conștienți de daunele provocate de modul de viață actual și de efectele negative asupra mediului înconjurător.

Merită să menționăm adaptabilitatea rapidă a mediului gastronomic, pentru că este o bună reflexie a deciziilor luate de consumatori, acesta fiind un sector al pieței unde se pot observa schimbările rapide de tendințe, menite să deservească un număr din ce în ce mai mare de clienți.

Unul dintre preparatele-cheie pe care le putem găsi în ofertele de street food sunt cartofii pai, care se oferă ca garnitură la burgeri, sau la mici (varianta autohtonă de street food), cu o varietate de preparate sau chiar individual, ca fel vegan, cu sosuri variate.

Aprecierea acestui mod de servire și a consumului de mâncare pe stradă nu a pierdut din popularitate, dimpotrivă. Iar asta se datorează faptului că street food-ul este prezent în mod organic pe piață, dar și pentru că se adaptează la cerințele de piață și pentru că se reînnoiește cu oferte interesante, creative, ușor de pregătit, care se pot combina ușor și sunt adaptabile la orice stil de street food. Popularitatea se datorează acestui caracter versatil, care nu doar ne fascinează cu mii de fețe ale gastronomiei regândite, ci și cu un timp rapid de pregătire. Un alt plus al street food-ului este oferta vizualului, adică faptul că mâncarea este pregătită în fața ochilor noștri, ceea ce garantează prospețimea felului comandat și ne oferă acces la faza premergătoare consumului, transformându-ne în public la spectacolul pregătirii mâncării.

Merită menționat faptul că nu doar modul de pregătire este la vedere și oferă o experiență vizuală, ci și rezultatul. Preparatul comandat tinde să fie extrem de savuros și atractiv, combinând rusticul cu practicul: rapid și simplu, cu ambalaj și mod de servire care au în vedere considerentele de mediu.

Pentru a putea garanta capacitatea cameleonică de reînnoire și pentru a vă reîmprospăta oferta, vă prezentăm azi o sugestie inovatoare de la Aviko, partener și pentru preparatele de tip street food din toată regiunea. Vorbim despre bowl foodJ. Aceste preparate deja sunt prezente în postările de pe social media cu acest hashtag, și sunt din ce în ce mai în vogă, iar pentru a vă ajuta să vă diversificați oferta, vă prezentăm câteva idei și soluții pentru această variantă de street food.

Cel mai adesea servim bowl food dimineața, atunci când mâncăm cereale cu lapte sau musli, ori la prânz, când alegem supe cremă. La asta se referă preparatele de tip bowl food – sunt servite în bol. Acum bolul devine un pahar de carton, în care punem o bază de piure de cartofi de la Aviko, pe care o combinăm cu alte ingrediente sănătoase și hrănitoare, adaptate gustului fiecărei gastronomii. Ele rezistă de minune și la livrare, deci avem clar o situație de câștig pe toate planurile.

Iată câteva idei din care vă puteți inspira, în funcție de gastronomia regiunii preferate. Dacă optați pentru un bowl sicilian, puteți folosi piureul Aviko decongelat pe care să-l amestecați cu roșii uscate condimentate, măsline, busuioc și parmezan. Pentru un bowl mexican puteți folosi, pe lângă piureul de cartofi, fasole, ardei japaleno și brânză Cheddar. Pentru o variantă spaniolă puteți adăuga la piure ardei roșu, usturoi, spanac, creveți și nuci, iar pentru cel asiatic pui Teriyaki, germeni de fasole, nuci caju și coriandru. Pentru o rețetă franțuzească puteți folosi dovleac, brânză de capră, semințe de dovleac și cimbru.

Și nu uitați, vă puteți crea propria variantă de bowl, care garantat va atrage atenția clienților.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!