Oferte pentru cupluri de Valentine’s Day

Încă nu se știe dacă anul acesta cuplurile de îndrăgostiți vor avea șansa de a ieși în oraș și de a sărbători Ziua Îndrăgostiților cu o cină romantică la restaurant. Localurile însă se pot pregăti cu oferte pentru acest eveniment, cu siguranță clienții vor aprecia gestul de a sărbători această zi și de a-i dedica preparate speciale, romantice. Chiar dacă nu vor reuși să-și deschidă porțile pentru clienți, restaurantele merită să aleagă să pregătească meniuri speciale, dedicate îndrăgostiților, cu mâncăruri pe care să le livreze la domiciliu pentru cuplurile care optează pentru sărbătorirea acestei zile. Puteți include și o ofertă specială de băuturi, care să servească ocaziei, dar și elemente decorative creative, care să completeze experiența gastronomică: flori, lumânări, sau orice altceva ce vă dictează fantezia – clienții vor aprecia! 

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților puteți include în meniu mâncăruri care au efect afrodiziac, condimente sau alte ingrediente prin care puteți semnala importanța acestui eveniment. De exemplu, puteți pregăti o gustare din avocado, fruct care era considerat un afrodiziac de către azteci, întrucât conținutul de vitamina B6 are un efect pozitiv asupra hormonilor masculini. Un alt ingredient remarcabil pentru preparate de Ziua Îndrăgostiților este ardeiul chili, care și el este recunoscut ca afrodiziac. Puteți pregăti guacamole de invidiat fără ceapă – un sos pe cât de hrănitor, pe atât de ușor, exotic și extrem de gustos. Puteți aduce un plus acestei atmosfere de fiesta mexicană dacă o completați cu gustările de porumb condimentat de la Aviko.

În oferta de lux, felul ideal pentru Valentine’s Day este caviarul, care simbolizează fertilitatea și așadar, iubirea, iar icrele au un efect afrodiziac. Vorbim despre un ingredient care se potrivește de minune lângă pește, carne, ca antreu, care poate fi inclus în felul principal, dar poate fi servit și de sine stătător. Modalitatea tradițională rusească de preparare și servire este cu ceapă roșie, cu ou fiert și dat pe răzătoare, smântână grasă și clătite. Dacă adăugăm caviarul lângă un steak, îl putem oferi cu piure de cartofi condimentat cu trufe, la care putem folosi ca bază piureul de la Aviko.

Datorită gustului ușor și parfumat, vanilia este considerată și ea un condiment afrodiziac. Este elegant, dar și jucăuș, fiind o alegere de nota 10 pentru îndrăgostiți. O puteți folosi drept condiment pentru pește și carne, iar în cazul unui platou pentru două persoane, o puteți folosi la carnea de vițel, la păstrăv sau piept de pui și, în cazul în care alegeți o condimentare mai discretă, puteți folosi vanilia pentru toate trei.

Aceste ingrediente pot fi condimentate, de exemplu, cu unt cu vanilie, pe care îl putem pregăti conform rețetei legendare a marelui maestru al aromelor și gusturilor, Heston Blumenthal. Vom avea nevoie și de o garnitură elegantă, iar în acest scop vă recomandăm mini cartofii gratinați cremoși cu verdețuri de la Aviko.

Pentru desert, fără îndoială că orice delicatesă ce conține ciocolată este ideală. Ciocolata ajută la producerea de hormoni de fericire, iar gustul dulce și textura cremoasă reprezintă simbolul dragostei și al pasiunii. Le puteți oferi îndrăgostiților chair și mini-torturi, create pentru două persoane, care pot fi completate în mod ideal cu un sos de căpșuni sau de zmeură. Mini-torturile pot fi decorate cu o mică lumânare, un gest simbolic și o mică atenție pentru cei care sărbătoresc această zi specială.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!