Preparate vegane și vegetariene adaptate livrării

La fel ca în vremurile normale, și acum, în perioada când livrarea la domiciliu domină, trebuie să acordăm o atenție aparte cererii de produse vegane și vegetariene venite din partea clienților – pe baza experienței putem spune că numărul acestora crește pe zi ce trece. Un alt factor care dă importanță în acest sens preferințelor pentru mâncărurile fără ingrediente de origine animală este perioada de post. Mulți adoptă un stil de viață vegan, mai ales pentru că doresc să afle efectele și, de ce nu, beneficiile acestui stil de viață. Merită deci să ne pregătim cu idei și rețete noi pentru perioada care vine și să avem o gamă de preparate pregătite din ingrediente pe bază de plante, care să poată fi livrate, care sunt sănătoase, hrănitoare și gustoase. Produsele de la Aviko au un rol important în pregătirea de feluri creative, care să obțină roluri principale în meniu, sau pot fi ingrediente savuroase alături de o garnitură din legume.

Unul dintre preparatele apreciate ale meniurilor fără carne este risotto-ul, dar sunt și alte feluri de terciuri din cereale. În miez de iarnă putem folosi mai ales rădăcinoasele, cum ar fi morcovii, sfecla, țelina, etc., dar și dovleacul, care este ideal pentru a fi copt în cuptor, precum și diferite tipuri de varză. Un risotto cu sfeclă pregătit cu vin roșu este un preparat elegant și gustos, dar și foarte estetic, pe care îl putem servi cu sfeclă prăjită pe grill sau marinată. Sfecla se combină de minune cu sortimente de brânză moale, așadar o combinație extrem de potrivită este cea de pachețelele din cartofi rași cu brânză și plante aromatice de la Aviko. Pentru cei care mănâncă pește, dar nu consumă carne, soluția ne este oferită tot de Aviko prin fâșiile de calmar.

Un alt preparat clasic de iarnă este soté-ul, cu diversele sale variante, dintre care cea mai faimoasă este cel de varză creață. Combinația dintre cartofi și varză creață este deja una de nota 10, care se poate condimenta cu boia și chimion, dar putem experimenta și cu gusturi indiene, adăugând curry, chimion roman, coriandru sau cardamom. Dacă nu aveți posibilitatea sau personal suficient pentru pregătirea cartofilor, cartofii întregi, decojiți de la Aviko oferă soluția optimă.

Ținând cont de preparatul popular din Marea Britanie numit jacket potato (cartofi copți în coajă) și de cartofii cu ou și smântână franțuzești, putem oferi cartofi umpluți la livrare sau chiar la pachet, căci pot fi savurați chiar și în timpul unei plimbări, și merită să ținem cont de acest aspect mai ales dacă restaurantul se află în apropierea unei zone unde se pot face drumeții. Iar pentru acest scop cartofii copți jumătăți de la Aviko ne oferă soluția comodă, pe care o putem prăji și în friteuză sau în alte cuptoare, folosind opțiunea de prăjit combinat. Putem umple cartofii cu fel de fel de creme condimentate cu ierburi și verdețuri, sau cu piureuri de legume, creme de brânză, creme de ton, sau cremă de ou. 

Chiar și pe timp de iarnă merită să ne gândim și la salate ușoare, pentru că din când în când avem nevoie și de o masă ușoară. Iar o combinație splendidă se poate realiza cu mere și gulii, pe care le putem asezona cu ierburi și condimente asiatice precum coriandru, arahide, limetă sau semințe de susan. Pentru acest preparat tăiem merele și gulia în stil julienne, le amestecăm cu zeamă de limetă, un pic de sare și ulei de susan sau de arahide. Restul condimentelor se aleg în funcție de gustul fiecăruia, verdețurile pot fi chiar mentă, coriandru sau busuioc, dar putem adăuga și un pic de piper sancho. Dacă dorim să servim salata ca garnitură, o putem oferi lângă batoanele de brânză mozzarella de la Aviko.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!