Piure de cartofi la pătrat – vă prezentăm Aviko mash bowl

Trendul bowl food a apărut pe piață de câțiva ani, iar popularitatea sa este în continuă creștere în industria HoReCa și în rândul clienților. În ultima perioadă am dedicat acestei teme mai multe articole, pe care le puteți citi pe blogul Gastro România. În afară de prezentarea generală, am scris despre relația dintre bowl food și  superfood. Pe scurt, preparatele de tip bowl food combină cu succes mai multe alimente sănătoase într-un singur bol. Dacă încă nu ați avut ocazia să le încercați, cu siguranță ați văzut astfel de mâncăruri pe Instagram, pentru că sunt mii de poze postate cu hashtagul #bowl. Există mai multe tipuri și variante: Poké Bowl, Acai Bowl, Buddha Bowl sau Smoothie Bowl, care au fost inspirate din diferitele culturi ale lumii. Există mii și mii de posibilități pentru combinația ingredientelor.

Bowl food-ul este rezultatul valului de preparate și ingrediente sănătoase: inițial conceptul se referea la feluri hrănitoare, pe care le putem consuma chiar și după antrenament. Mâncărurilor sănătoase și ușoare, care conțin multe legume, fructe, semințe și cereale, le-au fost adăugate multe altele. Azi orice fel de mâncare se poate găsi în variante bowl food. Denumirea a devenit un termen des folosit de cei care au o viață ocupată și adoptă un stil de viață sănătos, aceste preparate fiind consumate cu mare plăcere. Vorbim, deci, despre feluri de mâncare hrănitoare, variate, care se pot pregăti rapid și consuma ușor.

Un punct comun al preparatelor de tip bowl food este bolul. Există mai multe considerente pragmatice care susțin folosirea acestui recipient: bolurile reușesc să ofere o formă atractivă de prezentare pentru conținutul mai mult sau mai puțin lichid al mâncărurilor de tip bowl food. Nu este, deci, de mirare că opțiunea bowl food este ideală și ca take away.

Aviko s-a inspirat din acest trend când a creat conceptul mash bowl, adică bolul de cartofi piure, gândindu-se mai ales la livrare. La baza acestei idei se află piureul de cartofi, un fel practic și popular de garnitură: produsul congelat care poate fi porționat ușor trebuie doar încălzit – și avem deja un preparat extrem de cremos și gustos. Nu aveți altceva de făcut decât să adăugați câteva ingrediente și condimente, apoi să puneți totul în boluri și piureul de cartofi la castronel este gata! Piureul de cartofi se poate livra ușor, pentru că își menține prospețimea pentru mult timp, și este ideal ca garnitură lângă multe feluri de carne și nu numai. Variațiile posibile sunt nenumărate, iar fiecare porție de bowl food se poate pregăti în câteva minute, ceea ce reprezintă un avantaj, mai ales dacă țineș cont de faptul că timpul redus de livrare este un factor important. 

 

Vă prezentăm în continuare câteva rețete inspirate din bucătării internaționale, dar vă puteți crea propriile rețete de boluri cu piure de cartofi, cu gusturile dumneavoastră preferate sau cu combinația de condimente speciale pe care o folosiți și prin care le puteți oferi clienților o experiență unică. Acest model de preparat a pătruns și pe piața de street food, dar și reciproca e valabilă. Toată oferta de street food se poate servi în opțiunea de pahar sau bol, de aceea am spune că, mai ales după această perioadă de carantinare, tendința va avea șansa să supraviețuiască pe piață. Vă încurajăm să îndrăzniți să păstrați acest concept și în varianta servită, dar și în cea livrată!

Bol cu piure italian: piure de cartofi de la Aviko cu roșii uscate, măsline, busuioc și parmezan

Bol cu piure de cartofi mexican: piure de cartofi de la Aviko cu fasole roșie, ardei jalapeno și brânză cheddar

Bol cu piure de cartofi spaniol: piure de cartofi de la Aviko cu boia, usturoi, spanac, nuci și creveți

Bol cu piure de cartofi asiatic: piure de cartofi de la Aviko cu pui Teriyaki, germeni de soia, caju și coriandru

Bol cu piure de cartofi sicilian: piure de cartofi de la Aviko cu pancetta, roșii uscate, muguri de pin, vinete, ruccola  

Bol cu piure de cartofi franțuzesc: piure de cartofi de la Aviko cu dovleac, brânză de capră, semințe de dovleac și cimbru

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!