Cum puteți câștiga clienți dedicați și loiali și pentru serviciul de livrare la domiciliu!

Deși săptămânile de dinainte de Crăciun și sărbătorile de iarnă sunt, în mod obișnuit, perioada cu cel mai mare succes din an, restaurantele și serviciile de organizare a evenimentelor se găsesc în fața unor încercări grele. Industria HoReCa se luptă pentru supraviețuire și încearcă să facă rost de venituri prin alte mijloace până când localurile se vor deschide din nou. Trebuie menționat că în această perioadă și în aceste condiții clienții noștri loiali se bazează pe noi. Le putem fI pe plac, dacă încercăm să le fim parteneri în fiecare zi cu produsele noastre și serviciile oferite și dacă ne pregătim pentru ei cu oferte de Crăciun speciale.

Dacă suntem atenți la restaurantele care apar des în media și la bucătarii lor care ajung în centrul atenției, observăm că au ceva în comun când vine vorba despre comunicare: acum mai mult ca înainte trebuie să fim atenți la dorințele clienților. Bucătarii faimoși, care au probabil câteva stele Michelin în buzunar, consideră că în situația de față trebuie să acceptăm și să facem lucruri la care în mod normal nu am recurge. Poate că e greu, dar trebuie să renunțăm la anumite lucruri – da, în cutie de carton biodegradabilă nu putem servi așa de frumos ca într-o farfurie de porțelan din restaurant, și da, carnea își va pierde din culoare, sosul se va închega. Cu toate astea, meniul pentru livrare trebuie să includă și preparatele la care țin clienții noștri loiali, dedicați, precum și feluri de mâncare pe care aceștia le-au apreciat și înainte de pandemie.

Un alt gest pe care îl putem face pentru clienți este să extindem modul de comunicare și să nu ne limităm doar la newsletter-uri. Mai degrabă apelăm la moduri de comunicare interactive, ba chiar mai mult, putem include clienți în pregătirea ofertei de meniu, cerându-le părerea și întrebându-i de nevoi, necesități. De exemplu, îi putem ruga să ne scrie, sau eventual să lansăm un vot, pentru a alege preparatele pe care le-ar comanda la domiciliu. Sau am putea vorbi despre ofertele apreciate, clasice din meniu, ori, în caz de comandă în cantități mari, chiar de posibilitatea de a pregăti un preparat favorit personal. În ofertă putem include și tacâmuri festive, selecția de băuturi adecvate, sugestii de consum din partea unui degustător, răcirea la o temperatură adecvată. Anumite restaurante oferă chiar și serviciile unui bucătar, care se deplasează la locație și finalizează lista de meniuri la domiciliu, sau chiar contribuie la spălarea vaselor.

Și până acum, în perioada festivă se obișnuia ca restaurantele să se pregătească cu un meniu tradițional, care în contextul actual are o semnificație aparte, cu oferte de meniuri pentru Anul Nou și servirea la evenimente de firmă. Pe lângă meniurile clasice de Crăciun (cum ar fi cele ce conțin sarmale, fripturi, piftie, prăjituri), merită să ne gândim și la adunările în familie și să oferim ceva bun și pentru aceste ocazii. Petrecerile de firmă vor fi organizate în cercuri mari restrânse și pot avea ca ofertă de meniu antreuri reci, eventual un meniu cald, sau o ofertă de băuturi care să cuprindă cocktailuri sau vin fiert.

Dar și secția de cofetărie are un rol special în creșterea capacității de restaurant. Iar perioada festivă și luna decembrie se desfășoară în numele bunătăților – cozonaci, torturi, bomboane de Crăciun și prăjiturele de tot felul. Aceste bunătăți pot fi incluse fie ca parte a ofertei de meniu, fie ca mici daruri cu care să îi bucurăm pe cei care ne sunt clienți dedicați, care ne ajută și în această perioadă grea să supraviețuim. Și fără îndoială, loialitatea lor merită recompensată cu o mică atenție.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!