Noile reglementări pe perioada de pandemie și soluțiile pentru perioada de sărbători

Perioada de toamnă-iarnă ne-a adus și ne aduce în continuare greutăți și încercări: au fost închise barurile, restaurantele și cafenelele, după ce numărul infecțiilor a crescut într-un ritm neliniștitor. Copiii nu mai merg la școală, iar părinții se văd puși în dificultate de toate situațiile cărora trebuie să le facă față. Sunt interzise evenimentele festive, cum ar botezurile și nunțile, până scade numărul infecțiilor – fenomen mult așteptat, care din păcate încă nu se întâmplă. Deși restricțiile au fost impuse ținându-se cont de procentul de contaminare în localitatea respectivă, cam peste tot deja putem spune că această rată este peste limita stabilită ca sigură pentru funcționare. Ca urmare a creșterii numărului pe cazuri, clienții au început să evite localurile, care, în acest context, se văd nevoite să închidă în lipsa traficului. Au fost închise cinematografele, sălile de expoziții, teatrele, sălile de sport și piețele, în schimb marile supermarketuri au rămas deschise. Purtarea măștii a devenit obligatorie în spațiul public și există puncte de igienizare la fiecare intrare și ieșire. Suntem în plină pandemie, în cel de-al doilea val. Cum ne vom schimba ca societate? Oare va exista o cale de întoarcere și dacă da, care va fi aceasta?

Deja s-au găsit soluții practice pentru aceste nevoi urgente: distanțarea socială, cumpărăturile, comenzile și întrunirile online, mulți se apucă de alergat și diferite alte sporturi și a crescut numărul animalelor de companie adoptate. Aceste activități încearcă să compenseze contactul din viața de dinainte de pandemie, dar ceea ce este evident este că respectarea măsurilor de siguranță cu acești pași este necesară și în folosul tuturor. 

Dar care sunt soluțiile găsite? Multe dintre activități au trecut în online: festivale online, gimnastică și curs de yoga online, și evident, comenzi online și servicii de catering și livrare la domiciliu. Pe lângă serviciile de comandă și livrare la domiciliu accesibile prin aplicații, au mai fost lansate altele, cum ar fi FoodApp, și sunt în curs de lansare aplicații ale marilor magazine alimentare.

Deși aceste servicii sunt utile și în afara perioadei de pandemie, mai nou folosirea lor devine inevitabilă. Cu toate rolurile pe care părinții trebuie să și le asume simultan lucrând de acasă în timp ce copiii fac școala online, pregătirea meselor este probabil activitatea pentru care aceste servicii sunt extrem de binevenite. Iar mai nou, când preparatele de tip slow food devin din ce în ce mai apreciate, putem comanda din oferte bogate, variate, care ne aduc acea plăcere extra de care avem nevoie în această perioadă plină de stres.

Așadar, merită să ne orientăm către oferta de opțiuni, mai ales în perioada Sărbătorilor. Mai mult ca sigur, numărul de infecții nu va scădea în următoarele luni, iar perioada de Crăciun va fi una mai grea decât până acum: oamenii nu se vor putea întruni în număr mare, iar cumpărăturile sunt de evitat, ținând cont de faptul că cei mai mulți se îngrămădesc în supermarketuri. Ideal ar fi să ne folosim de posibilitățile din online și să comandăm nu doar alimente, ci și preparate festive pe gustul nostru de la restaurantele pe care le cunoaștem și pe care le apreciem. Așadar contribuim și la supraviețuirea lor, pentru că este evident că în această perioadă producătorii mici sunt cel mai grav afectați, mai ales după închiderea piețelor.

Dacă dorim să fim solidari cu ei, putem căuta modalități de a contacta producătorii mici și de a cumpăra de la ei personal. Iar până ce trece partea mai grea a perioadei actuale, haideți să vedem ce putem face pentru a ne menține în siguranță și pentru a ne putea bucura de ceea ce ne poate încă oferi această perioadă festivă.

Cele mai multe feluri tradiționale de Crăciun se regăsesc în ofertele de meniu ale restaurantelor: sarmale, piftie, ciorbe – toate rezistă foarte bine la livrare. Antreurile cum ar fi salatele de vinete, de Boeuf, platourile de brânzeturi și fructe uscate, sau salatele mai puțin tradiționale se găsesc, de asemenea, în oferta de sărbători a restaurantelor și le putem comanda pentru aceste zile festive.

Evident, există și variante mai puțin tradiționale, vegetariene și vegane, pentru cei care optează pentru aceste variante. Merită să ne aventurăm și noi și să încercăm felurile din legume, cum ar fi chipsurile din țelină și sfeclă, oferite cu sosuri pe bază de lactate din plante.

Iar dacă dorim să pregătim și noi ceva acasă, putem apela la bunătățile gustoase și elegante de la Aviko, cum ar fi cartofii gratinați, care pot fi serviți în această perioadă festivă membrilor de familie care vin să ne viziteze. Dar să nu uităm nici de bowl food, preparate care sunt în vogă și sunt ideale pentru această perioadă. Vă dăm și un pont: puteți folosi cartofii piure ca bază pentru un astfel de preparat ornamentat, aspectuos și inovativ.

Nu va fi greu să oferim ceva bun și atractiv pentru oaspeții și membrii familiei cu ocazia sărbătorilor, care sperăm să ne ajute un pic să uităm de problemele pandemiei.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!