Practici actuale pentru dezvoltarea afacerii

Cum ne aflăm în mijlocul celui de-al doilea val al pandemiei și guvernele introduc tot felul de restricții, putem observa că atitudinea clienților se adaptează la noile condiții: crește din nou preferința clienților de a cumpăra în regim take away sau drive in, mulți alegând soluții practice și rezonabile în situația actuală. Un număr mai mic preferă să meargă la restaurant, însă posibilitățile reduse restrâng și reduc această opțiune. În aceste cazuri putem spune cert că lipsa de contact real cu un spațiu de restaurant, cu ospătari și cu atmosfera din localuri, cere alte soluții, care să încerce cumva să suplinească aceste elemente și să contribuie la accesul la informații. Un site al restaurantului și prezența în social media sunt elemente digitale esențiale, care ne sunt de un real folos în această situație de pandemie.

Pagina de web este personalitatea digitală a unui restaurant. Aici clienții pot accesa meniul, pot afla despre oferte și promoții, sau pot face rezervări – mai bine zis pot comanda online cu opțiunea de livrare la domiciliu. Pentru aceste servicii cel mai bine ar fi să avem un site bine organizat, care poate fi folosit ușor, unde nu trebuie să căutăm prea mult, unde găsim toate informațiile rapid și fără prea multe complicații.

Evident, când vă planificați site-ul trebuie să vă gândiți la clienți și să abordați situația din perspectiva acestora: ce îi interesează, care sunt informațiile utile, care sunt cele de bază, care sunt categoriile de informații, pe care să le afișați și cum le grupați, cum le categorizați și cum devin ele accesibile ușor.

De exemplu, puteți nu doar să creați meniuri vegane și vegetariene separat și să marcați cu steluță categoriile de ingrediente, ci în egală măsură puteți avea o listă gata realizată cu oferta de preparate fără gluten, pentru diabetici, etc.

Aceste opțiuni nu doar că vor atrage clienți, dar vor spune multe și despre atenția acordată diferitelor grupuri de consumatori, care se confruntă cu diferite nevoi și necesități alimentare. Evident, puteți face la fel în cazul meniurilor pentru copii – îi veți ajuta mult și pe cei care au nevoie de aceste feluri de mâncare și vă veți găsi și clienți noi.

Descrierile nu trebuie să fie prea lungi, ci scurte și concise, iar aranjarea în pagină să reflecte o bună organizare și categorizare a ofertelor de meniu și a opțiunilor. Pozele bine plasate au un efect extra: asigurați-vă că fotografiile sunt realizate într-un mod atractiv. Și nu uitați că în această perioadă de pandemie igienizarea este esențială: afișați informații legate de măsurile de igienă și postați poze care ilustrează această activitate și procedură de nelipsit.

Dacă vreți să  obțineți un boost puteți apela la serviciul unui influencer: cu câteva poze bine postate, cu siguranță veți atrage clienți – iar dacă postați poze și pe Instagram, efectul crește. Pentru acești oaspeți speciali creați un întreg meniu, care să le fie pe plac, și documentați evenimentul găzduit. Veți avea o rată mare de succes, cu siguranță!

Iar dacă aveți o pagina de Facebook (vă recomandăm să aveți), puteți crea o opțiune unde clienții pot evalua restaurantul dumneavoastră, marcând nivelul de satisfacție pe care l-au avut în ceea ce privește calitatea mâncării, a serviciului și a atmosferei.

Iar dacă încă nu vă mulțumesc opțiunile de până acum, puteți organiza evenimente speciale, cum ar fi seri de jocuri, concursuri și evenimente care atrag un număr mai mare de persoane. Totuși, în mod cert, în această perioadă opțiunea este probabil mai puțin accesibilă.

Însă puteți introduce preparate speciale, care să bucure clienții, și chiar să oferiți un întreg meniu special, care să bucure atât clienții adulți, cât și pe copii.

O altă idee destul de apreciată de către clienți este cardul cadou, care poate fi obținut și dăruit altor persoane sau păstrat pentru următoarea comandă. Dar nu uitați: darurile și cadourile pot fi și donații la anumite asociații care sprijină persoane nevoiașe, așadar consumul dumneaoastră de mâncare poate contribui și la ajutorarea altora, mai puțin norocoși. În ajunul Sărbătorilor de iarnă nu uitați să îndemnați clienții să contribuie la ajutorarea altora, gestul de a dărui fiind întotdeauna unul care sporește starea de bine și mulțumirea sufletească.

Soluțiile pe timp de pandemie nu se opresc aici. Igiena și măsurile de siguranță impun plasarea de recipiente cu soluții pentru igienizarea mâinilor, dar în plus puteți folosi și termometre speciale, puteți aduce dispozitive pentru igienizare cu comandă fără atingere, sau puteți amplasa chioșcuri, unde plata cu cardul și preluarea mâncării să se realizeze fără contactul cu alte persoane.

Nu trebuie să uităm că aplicațiile ce pot fi descărcate pe telefon sunt și ele foarte utile, iar folosirea codurilor care relevă un meniu chiar prin telefon reprezintă o soluție apreciată și chiar foarte utilă și rapidă în ziua de astăzi.

Dacă încă nu ați avut ocazia să luați măsuri mai eficiente și mai adaptate situației de față în ceea ce privește oferta, modul de livrare și modul de plată, digitalizarea în vederea creșterii siguranței, vă recomandăm să o faceți în timp util. Cu siguranță demersul va fi de folos și apreciat de clienți.

Sursa:  https://restauranttech.co/using-technology-to-revamp-restaurants-post-lockdown/

https://restauranttech.co/ten-tips-to-augment-your-restaurant-website/

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!