Meniu de Crăciun pentru catering – soluții de livrare în sezonul festiv

Crăciunul din acest an va fi unul altfel – însă dacă vă pregătiți bine și vă adaptați condițiilor, puteți avea Sărbători aproape la fel ca și în anii precedenți. Este clar că anul acesta se vor putea organiza mai puține evenimente festive de firmă și că numărul cinelor între prieteni va fi mai redus. Însă oferta de catering vă vine în ajutor: meniul complet de Crăciun poate ajunge fără probleme la domiciliul clienților, mulțumită serviciului de catering! Cu un ambalaj bine gândit, compact și care rezistă la transport puteți obține și oferi o experiență perfectă.

Cel mai important este să începeți să anunțați clienții cu privire la serviciile oferite – și asta cât mai repede posibil. Crăciunul este mai aproape decât pare, iar mulți deja au început planificarea evenimentelor de sfârșit de an, pentru care încearcă să aleagă opțiuni utile, care să le poată fi de ajutor. Cel mai important pas este să vă asigurați prezența în online și offline – canalele prin care să reușiți să comunicați că aveți o serie de soluții pentru cei care ar dori să se bucure de meniuri de Crăciun acasă sau la birou!

Gândiți-vă și la variante speciale, individualizate, unice! Este recomandat să aveți pregătite mai multe opțiuni de meniu, iar pe lângă acest serviciu puteți propune și o ofertă de obiecte decorative, o selecție bogată de băuturi și un mod de servire profesional. Antreurile care pot fi de mai multe feluri și pot fi combinate între ele, sau deserturile personalizate oferă soluții clienților, care pot fi ajutați și prin livrare și eventual prin servire profesională. Gândiți-vă și la nevoile diferitelor categorii de clienți: cercuri de prieteni și evenimente festive de firmă – evident, nu uitați nici de clienții vegani și vegetarieni!  

Ca și în cazul meniurilor consumate în restaurant, pentru organizarea cateringului de Crăciun avem mai multe opțiuni, desigur ținând cont de necesitățile și așteptările clienților. Spre norocul nostru, multe dintre preparatele tradiționale de Crăciun rezistă bine la livrarea la domiciliu, și multe feluri „netradiționale” pot fi pregătite mai festiv, condimentate și adaptate perioadei de sărbătoare. De exemplu, antreuri gustoase și destul de apreciate sunt chipsurile de țelină și sfeclă, piftia sau sandvișurile cu piept de rață, caviarul sau jumările de crap. Merită, desigur, să includeți și gustările de la Aviko, pentru că gusturile variate și modul de pregătire rapid sunt caracteristici importante și foarte apreciate. În meniul tradițional de Crăciun românesc putem include drept garnitură unul dintre sortimentele din gama de cartofi gratinați de la Aviko  sau cartofii pai din familia Super Crunch, pentru că amândouă produsele rezistă foarte bine la livrare.

În ceea ce privește deserturile, pe lângă cele tradiționale cum ar fi cozonacul, putem include și multe alte bunătăți, spre exemplu trufe.

Dacă am dori să aducem un suflu nou meniului de Crăciun pentru catering, sigur că opțiuni există. Putem alege o abordare în direcția street food, adică să servim felurile tradiționale într-o formă care să aducă aminte de preparatele de tip street food – veți avea în curând ocazia să citiți pe blog un articol pe această temă.  

O altă soluție de la Aviko ar putea fi piureul de cartofi în prezentare de tip bowl food, care ar putea să facă parte din meniul oferit. Vă vom prezenta această idee aici, pe site-ul Gastro Club Romania!  

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!