În ce să împachetăm? Idei și soluții de ambalaje personalizate

Garanția calității, protecția mediului, personalizare – materialele folosite pentru ambalaje sunt din mai multe puncte de vedere garanția livării la domiciliu. În articolul nostru de astăzi trecem în revistă posibilitățile actuale și posibilele opțiuni de viitor, prezentându-vă totodată soluțiile inovatoare de la Aviko.   

Evident, succesul livrării depinde și de felul de mâncare ales. De exemplu, livrarea cartofilor pai care să-și mențină textura crocantă depinde și de modul în care îi ambalăm. Iar cartofii care pot fi cel mai bine livrați și care își păstrează calitatea mai bine decât alte variante sunt cartofii Super Crunch, care au un înveliș crocant special, din făină de orez, o opțiune fără gluten care garantează textura crocantă pentru mai mult timp. Pe lângă asta, merită să ne organizăm procesele de lucru în așa fel încât să preparăm și să ambalăm cartofii prăjiți în ultimul moment, pentru a reduce cât mai mult posibil timpul în ambalaj. E important să nu punem sare pe cartofi; mai degrabă oferim sarea separat, căci așa evităm înmuierea cartofilor. În mod similar, este recomandat ca sosurile să fie ambalate în recipiente separate, la fel ca și șervețelele. Acestea sunt detalii ce par neimportante dar care, vă garantăm, vor fi apreciate de clienți.

Conform cercetărilor realizate de către Aviko, următoarele ambalaje sunt cele mai potrivite pentru produsele din cartofi: cutii de carton fără capac și cu găuri de aerisire, cutii termoizolante care mențin temperatura și care au orificii de aerisire. Decizia referitoare la cutii poate fi esențială când luăm în considerare și aspectele legate de protecția mediului. Putem afla din ce în ce mai multe despre materialele compostabile, refolosibile, reciclabile, iar pentru public abordarea ecologică devine din ce în ce mai importantă. Așadar, merită să introduceți ambalaje noi, care să înlocuiască cutiile de plastic, polistiren sau alte ambalaje dăunătoare mediului. Durabilitatea este un aspect important atât pentru consumatorii de acum, cât și pentru cei care vor alege în viitor restaurantul dumneavoastră.

De unde și cum puteți începe schimbarea ambalajelor? Există diferențe între diversele tipuri de plastic: acestea sunt marcate cu un număr și o combinație de litere, ca un număr de serie. Cele mai dăunătoare sunt variantele cu număr de 3, 6 și 7, adică PVC, polistiren și policarbonați. Aceste tipuri de plastic nu sunt reciclabile și sunt toxice. Însă vestea bună este că există o serie de alternative: de exemplu cutiile din spumă de polistiren și tacâmurile de unică folosință făcute din plastic pot fi înlocuite cu ambalaje compostabile. Deși soluțiile care nu dăunează mediului necesită ceva efort în ceea ce privește identificarea și achiziționarea lor și clar sunt mai scumpe decât cele folosite până acum, merită totuși să fie înlocuite cu opțiuni nedăunătoare. Renunțarea la plastic va fi pe termen lung inevitabilă, datorită directivelor Uniunii Europene, iar dacă reușim să aplicăm regulile în vigoare, vom fi și pe placul clienților pentru care aspectele ce țin de protecția mediului sunt importante. 

Noutățile de la Aviko includ toate aceste considerente, acordând în același timp atenție specială personalizării. Conform cercetărilor noastre, ambalajul ideal al cartofilor pai are găuri. Cutiile de carton cu orificii mici sau pungile de hârtie permit cartofilor să respire, și în acest fel se evită înmuierea cartofilor.

Așadar se ajunge la menținerea texturii crocante, iar clienții pot beneficia de calitate de restaurant chiar și în cazul livrării la domiciliu. Umezeala este elementul cel mai dăunător pentru cartofii prăjiți. Când aceștia sunt puși în cutie imediat după prăjire, căldura emanată va forma condens pe cutie și va înmuia cartofii. Datorită tehnologiei de aerisire, căldura se va evapora prin găuri și nu va mai fi reținută în cutie.

Ambalajul cu găuri poate fi pregătit și acasă, sau puteți alege designul de la Aviko! Pe lângă considerentele pratice, noul ambalaj de la Aviko este unul atractiv, care poate fi fotografiat și postat și pe Instagram și care în mod sigur va fi apreciat de tânăra generație. Personalizarea, așadar, ne ajută să ieșim în evidență din paleta de restaurante și să dezvoltăm o relație pe termen lung cu clienții. Trimiteți clienților mesaje scurte, personalizate, mulțumiți-le pentru comandă și urați-le poftă bună. Câteva cuvinte scrise de mână sau o semnătură pot face minuni!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!