Idei de social media pentru restaurant, pentru a crește traficul de Crăciun

Restricțiile impuse de pandemie se află în continuă schimbare și este foarte clar că sărbătoarea de Crăciun de anul acesta va fi altfel. Poate nu vom avea parte de petreceri de Crăciun, între prieteni, în familie sau la firmă, dar asta nu înseamnă că nu vă puteți implica în organizarea mesei de Crăciun. Vă oferim idei legate de cum să vă canalizați atenția în perioada festivă: meniul de Crăciun sau meniurile de catering pot fi soluții ideale chiar dacă clienții dumneavoastră doresc să sărbătorească acasă.

Livrarea la domiciliu sau preparatele take away nu pot lipsi, după cum ne sugerează cele mai recente rezultate ale sondajelor realizate în rândul clienților. Majoritatea, mai precis 46,6%, preferă opțiunile de take away sau drive in și doar 26,2% ar prefera să servească masa în restaurant, indiferent de sancțiunile și restricțiile în vigoare. Așadar localurile nu-și pot folosi capacitatea maximă, iar opțiunile take away sau livrările la domiciliu sunt în continuare elemente cheie în oferta de servicii. Tocmai din acest motiv, este extrem de important ca aceste informații să fie comunicate și în spațiul online, pentru că aceste opțiuni oferă avantaje reale pe piață dacă clienții știu de existența lor. 

Pagina de web a unui restaurant poate juca rolul unui document de identitate, ca o „amprentă” a  caracterului restaurantului. Vorbim despre o posibilitate pragmatică de a vă ajuta clienții să intre în contact cu firma dumneavoatră. Așadar, puteți oferi meniul publicului larg, spre consultare de la distanță, în spațiul online, unde clienții sau potențialii clienți pot descoperi acțiunile și ofertele speciale sau unde pot face rezervări online. Pagina web poate fi completată de prezența pe rețelele de socializare, dar cheia succesului rămâne totuși o pagină de internet user friendly, cu informații utile, prezentate în mod creativ. Însă, pe lângă toate acestea, este nevoie și de o optimizare SEO, adică de adaptarea la regulile valabile în cazul motoarelor de căutare, pentru că dacă restaurantul dumneavoastră este afișat ca prim rezultat în motorul de căutare, puteți fi sigur că veți beneficia de  mai mult trafic (cu aproximativ 32,5% mai mult). Merită așadar să vă informați cu privire la opțiunile accesibile și realizabile și să angajați un specialist în domeniu pentru a avea un site actualizat. Este important ca toate aplicațiile și pagina de internet să fie sincronizate și să ofere informații „la zi”, să cuprindă toate promoțiile, care e bine să fie prezentate împreună cu posibilitățile și ofertele actuale. Este esențial să folosiți un limbaj pe înțelesul clienților: faceți un sondaj sau un studiu care să vă ajute să înțelegeți cine este publicul țintă și adoptați un limbaj care să li se adreseze direct.

În cazul ofertei de sezon cel mai important este să publicați informații în timp util. Până la Sărbători avem mult mai puțin timp decât ar părea, iar majoritatea restaurantelor deja au început să facă planuri pentru programele de sfârșit de an. Iar pentru o ofertă bine pusă la punct este nevoie de înțelegerea posibilităților și nevoilor în vederea identificării celor mai avantajoase oferte. Este foarte probabil ca publicul țintă să fiți chiar dumneavoastră!

Primul pas este să comunicați pe social media că aveți o serie de oferte și soluții bine gândite și bine puse la punct pentru cei care își petrec zilele festive acasă. Cel mai bine este să aveți pregătite mai multe variante de meniu, cu o ofertă flexibilă, iar serviciile oferite să includă, spre exemplu, și o ofertă de elemente decorative, variante de meniuri pentru băuturi alcoolice și nealcoolice, și chiar să includeți serviciul de servire profesională între opțiunile dintre care clienții pot alege.

Antreurile care pot fi variate ușor și deserturile oferă o posibilitate generoasă de personalizare pentru clienți, iar nivelul maxim de confort poate fi garantat prin livrarea acasă și oferta de servire la domiciliu.

Gândiți-vă la diferitele nevoi și necesități: la parteneri, la familii mari, la găști de prieteni și la festivități organizate pentru colegii de firmă. Și, evident, nu uitați de clienții vegani și vegetarieni.

Dacă reușiți să planificați și să organizați livrarea uneia sau mai multor variante de meniu și le oferiți cu opțiuni de comandă și livrare, merită să comunicați clienților aceste facilități, pentru ca ei să știe că v-ați gândit la toate nevoile lor și sunteți pregătiți pentru sezonul festiv din luna decembrie. Postați poze cu diferitele preparate oferite sau realizați și postați videoclipuri având ca temă pregătirile festive, pentru că merită. Nu uitați: conținuturile vizuale sunt de o mie de ori mai eficiente față de cele scrise, mai ales în social media.

Oferiți și prezentați combinații interesante, atrageți atenția asupra diverselor opțiuni și asupra flexibilității ofertelor, puneți accent pe siguranța soluțiilor: succesul este garantat! Puteți merge chiar mai departe: puteți realiza colaborări cu influenceri pentru perioada festivă. O personalitate credibilă poate atrage clienți noi, dacă alege și încearcă diferitele preparate și specialități din meniul dumneavoastră. Ideea de bază este să fiți prezenți pe toate canalele de media posibile și să profitați de acestea pentru a vă transmite opțiunile, ofertele pentru perioada de Sărbători, pentru a informa despre catering, specialități, servicii, dar și pentru a asigura o comunicare bine gândită și pusă la punct.

Dacă utilizatorii de internet sau rețele sociale găsesc restaurantul dumneavoastră trebuie să le fie clar că aveți un brand bine gândit, foarte strategic comunicat, și să se simtă în siguranță cu opțiunile și serviciile oferite. Așadar, chiar și în aceste condiții excepționale și deloc obișnuite puteți avea șansa să ajungeți la cât mai mulți clienți și să-i atrageți prin oferta și flexibilitatea dumneavoastră, satisfăcând toate nevoile posibile și în această perioadă plină de încercări.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!