Idei pentru livrarea la domiciliu – sugestii pentru cei care doresc și altceva în afară de pizza

Nu trebuie să ne surprindă faptul că pizza este preparatul pe care cei care folosesc serviciile de livrare îl comandă cel mai des. Se poate pregăti în doar câteva minute, își păstrează căldura din cuptor și ajunge la clienți proaspătă și crocantă. Conform unor opinii, este păcat să livrăm pizza în cutii de carton, dar nevoia ne impune sacrificii. În această toamnă sigur vom avea nevoie de munca neobosită a personalului din restaurante, pentru că în pandemie mulți vor comanda mâncare acasă, la birou și în home office. Totuși, nevoile gastronomice ale clienților nu vor putea fi satisfăcute doar cu pizza, așa că merită să știm care sunt preparatele ce pot fi livrate cu succes fără să piardă din calitate, dar și care sunt trucurile prin care putem îmbunătăți diferite feluri de mâncare, pentru a le pregăti în mod ideal pentru livrare.

Să nu uităm: livrarea nu este un secret al gastronomiei, dar nici o calitate a acesteia. Este o soluție practică și confortabilă, întrucât clienții caută soluții de mâncăruri care să poată fi reîncălzite în cuptorul cu microunde și ușor de pregătit. Iar în cazul anumitor preparate chiar este posibil – este vorba despre cele ce nu trebuie considerate drept compromisuri, pentru că se pot reîncălzi fără să piardă din calități. Spre exemplu, pastele cu sos sau ragu rezistă bine la microunde datorită sosurilor, care le mențin textura. Lasagna este unul dintre felurile clasice italiene care are mii și mii de sortimente, pe care le putem varia pentru a menține o ofertă specială de meniu. Pastele în straturi pot fi pregătite și în variante vegane și vegetariene, așadar putem ajunge la un număr mai mare de clienți.

Nu trebuie să facem compromisul reîncălzirii dacă din start optăm pentru ceva care este gata de mâncat. Sandvișurile sau salatele sunt alegeri potrivite. Un sandviș poate fi ușor, ideal pentru o dietă, sau combinația dintre o salată și un sandviș poate deveni un punct forte. Pentru cei pofticioși putem crea un sandviș cu carne, pentru care putem alege o baghetă, mai ales dacă optăm pentru variante de pâine cu fermentație îndelungată, care se digeră mai ușor, rezistă mai mult și nu face prea multe firimituri.

Salata care se combină cu un sandviș este o idee bună, mai ales dacă dressing-ul va fi pus de către client – în acest scop, vă sugerăm să ambalați separat salata de sos. Explicația este că după ce pătrunde în foile de salată, uleiul distruge textura acesteia, absorbindu-se, așadar cel mai bine este să nu amestecăm dressing-ul cu salata, pentru a nu servi un preparat inestetic.

La noi, dar și pe plan internațional, din ce în ce mai populare devin preparatele în crustă, prăjite în baie de ulei. Cui nu-i place un înveliș crocant? Însă pentru a obține și pentru a putea păstra această textură, merită să ținem cont de câteve trucuri. Carnea prăjită trebuie răcită la temperatura camerei. Produsul s-ar răci și în timpul livrării, dar dacă se răcește în cutie de carton, unde se formează condens, atunci textura crocantă a învelișului dispare. Iar dacă asta se întâmplă, nimeni nu va mai comanda și a doua oară de la noi, indiferent dacă a optat pentru piept de pui, cașcaval sau legume.

Dacă dorim să avem în ofertă și diferite feluri de carne, trebuie să știm că steak-urile nu prea sunt apreciate dacă, odată comandate, ajung la domiciliu reci – pentru că reîncălzirea lor nu prea este o soluție viabilă. Însă putem experimenta cu carne confitată – pulpă de rață, costiță, sau carne de vită marinată –, care nu va suferi nicio schimbare dacă necesită reîncălzire după ce este transportată la domiciliu. Pentru aceste feluri cele mai bune soluții pentru garnitură sunt produsele Aviko.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!