Cartofi cu mii de fețe

Poate nu este exagerat să spunem că una dintre garniturile preferate ale tuturor sunt cartofii prăjiți, aceștia situându-se poate chiar pe locul întâi în preferințele amatorilor de bunătăți din întreaga lume. Prin urmare, nu ne va surprinde faptul că gastro-blogurile le dedică destul de mult spațiu și atenție. Acest articol este dovada faptului că niciodată nu ne putem plictisi de cartofii pai, iar acum am dori să vă prezentăm toate metodele necesare în pregătirea acestei garnituri.  

Există o serie de metode de tăiere și forme care sunt ideale și pentru livrare, iar caracteristica specială a familiei de produse Aviko Super Crunch este că își păstrează textura crocantă cel puțin 20 de minute după pregătire. Atenție: aici vă prezentăm sortimentele care nu conțin decât cartofi neprocesați, de aceea nu vă vom vorbi despre produsele din cartofi rași și celelalte garnituri pe bază de cartofi care sunt un pic mai complicate, mai complexe.

Cartofii prăjiți

Deși denumirea ascunde o serie de modalități de pregătire, vorbim acum despre tehnica „tradițională”, originală, adică aceea care presupune felierea pe lungime – adică felii cu o lățime de 1 cm și, evident, lungime diferită, în funcție de mărimea cartofului. Acești cartofi se prăjesc în ulei, în mai multe runde, iar în cazul preparării consecutive se vor prăji într-un ulei cu temperatura diferită. Putem spune fără să greșim că acesta este sortimentul pe care îl întâlnim cel mai des. 

Cartofii pai

Din punct de vedere tehnic aceștia sunt tot un sortiment de cartofi prăjiți, doar numele este diferit, de aceea am crezut că merită să le dedicăm și lor câteva cuvinte. Este vorba de felii de cartofi foarte subțiri, care se pot lipi la momentul prăjirii și a căror textură crocantă, dacă este pregătită în mod corespunzător, este pur și simplu ideală. În Miami, unde există burgerul cubanez, cartofii pai sunt folosiți pe post de garnitură.   

Cartofii tăiați cubulețe

În acest caz, cartofii sunt tăiați cuburi mici, care apoi se prăjesc în ulei. Este un sortiment potrivit pentru tocănițe sau mâncăruri unde cartofii nu sunt doar garnitură, ci ingredient al felului de mâncare.

Cartofii ondulați

Dacă ați avut vreodată norocul să fi mâncat în restaurantul de burgeri Shake Shack de origine americană, cu siguranță veți cunoaște această asociere cu cartofii ondulați. Pe lângă faptul că arată extrem de bine ca design, sunt perfecți pentru sosuri, întrucât tăierea în această formă permite sosului să ajungă în cantitate ideală pe bucățile de cartofi.

Chipsurile de cartofi

În mod originar, chipsurile (chiar și în ambalajele vidate comercializate în magazine) sunt tăiate în felii subțiri și plate, care pot fi prăjite după gust și preferință – dar diferit în funcție de felul de cartofi.  Variațiile la nivel de textură crocantă depind de grosimea feliilor – o suprafață destul de mare poate intra în contact cu uleiul încins, astfel putem obține textura crocantă dorită.

Cartofii steak

Datorită felului în care sunt feliați, cartofii steak sunt la fel de ceruți și apreciați ca și cartofii prăjiți „clasici”, în ulei, lucru care chiar nu este de neglijat. În acest caz avem de-a face cu cartofi tăiați felii pe lungime, care apoi sunt prăjiți într-o formă mai lată. La finalul procesului de gătire vom avea cartofi cu un înveliș crocant și cu miez moale.

Acestea au fost variantele de cartofi pe care considerăm că e important să le menționăm, dar dacă mai aveți și altele despre care  doriți să aflați mai multe, scrieți-ne în comentarii! Ne revedem luna viitoare!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!