Oase, dovleci și lilieci – așa se realizează un meniu creativ de Halloween!

Așteptăm Halloween-ul cu specialități și idei creative – inspirați-vă și voi pentru acest eveniment din ce în ce mai popular.

Halloween-ul, străveche sărbătoare celtică, a devenit faimoasă mai ales în țările anglo-saxone, dar și-a câștigat popularitate și în celelalte zone ale lumii, așadar și la noi în țară există multe persoane care sărbătoresc acest eveniment. An de an sunt organizate din ce în ce mai multe petreceri tematice de Halloween, iar restaurantele sunt decorate cu strigoi, felinare făcute din dovleac, vrăjitoare și păianjeni, atmosfera fiind completată, bineînțeles, de un meniu special de Halloween. Sărbătoarea este o bună oportunitate pentru restaurante să-și îmbie clienții cu meniuri creative, iar Aviko le vine și acum în ajutor. Folosind produsele noastre puteți crea meniuri gustoase de Halloween și vă puteți spori veniturile. Încă nu este prea târziu să comandați specialitățile noastre, dacă doriți puteți lua legătura cu reprezentanții noștri!

Dacă e toamnă, atunci ne folosim de dovleac. În curând vom dedica un întreg articol acestei legume, dar acum haideți să ne concentrăm pe decorațiunile pe care le putem realiza. Felinarele nu pot să lipsească în această perioadă și este o alegere evidentă să le facem din dovleac. Cum oferim aceste legume în meniu ține de creativitatea fiecăruia, soluții se găsesc în orice formă: supe creme, dovleac copt în cuptor sau plăcinte cu dovleac. Dacă suntem suficient de creativi, cu un pic de efort și dedicare putem crea mii și mii de preparate pe care să le decorăm în ton cu atmosfera de Halloween, în așa fel încât să fie pe cât de gustoase, pe atât de „înspăimântătoare” – și bineînțeles nu trebuie să renunțăm la crearea de felinare din dovleac nici în bucătărie.  În plus, cu câteva elemente decorative bine alese – spre exemplu câteva picături de sos roșu, decorarea farfuriilor și paharelor în așa fel încât să pară de vrăjitoare, decorațiuni din măsline care duc cu gândul la niște ochi rotunjiți – putem crea o senzație și o atmosferă pătrunzătoare de Halloween, care să încânte clienții.

Mâncărurile iuți sau extrem de picante sunt și ele foarte populare. Haideți să vă arătăm câteva specialități care reflectă în mod ideal atmosfera Halloween-ului. Cu siguranță cele mai „înfricoșătoare” gustări sunt cele negre, cu brânză Cheddar și cu ardei jalapeño de 19 grame – acestea fiind o ofertă ideală de sezon. Se pregătesc extrem de ușor: în friteuză la 175 °C sunt gata în 3,5 minute. „Perechea” este o gustare de brânză cu sos habanero, tot de 19 grame care reprezintă o opțiune picantă, ce poate fi pregătită rapid la 175°C în 3,5 minute. Gustările de brânză pentru Halloween pot fi servite cu salată, lângă hamburger dar și cu sosuri, fiind ideale lângă bere sau ca aperitive. Iar ambalajul și greutatea standardizată face ca prețul acestor produse să fie avantajos.  

Atmosfera de Halloween poate fi apreciată și de către clienții vegani, mai ales că există opțiuni pentru această categorie de consumatori, dar la fel de mult și de copii. Pentru cei mici, putem, spre exemplu, să creăm schelete din legume – picioarele și mâinile din apio, bazinul din ciuperci, coloana vertebrală din castraveți, coastele din felii de ardei California, iar capul dintr-un sos.

Acum este momentul ideal să folosim și coaja de avocado, ingredientul principal pentru guacamole: cu un minim efort putem decupa niște figuri înfricoșătoare în coajă, decorațiuni pe care le putem așeza chiar lângă salata preparată. Sărățelele pot deveni și ele înfricoșătoare cu ajutorul unei semințe de dovleac sau al unei migdale: în acest fel gustările se pot transforma într-o mână cu degete și gheare.

Însă cele mai multe opțiuni în privința decorațiunilor le avem atunci când vine vorba de deserturi: schelete, strigoi, lilieci, pisici negre – toate aceste personaje pot să apară pe orice fel de brioșe și tort. Un alt gen de desert pentru Halloween sunt dulciurile decorate ca mumii: înfășurat în felii de aluat și decorat cu doi ochi orice desert poate fi făcut să semene cu o mumie.

Iar dacă am dori să adoptăm întreaga atmosferă anglo-saxonă de Halloween, atunci să pregătim un fel caracteristic: mărul caramelizat. Pe învelișul zaharat putem desena forme diferite, cum ar fi fața lui Jack Skellington sau orice alt personaj înfricoșător – efectul se va face simțit cu siguranță.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!