Street food – carnea de pui în jurul lumii

Dacă vorbim de feluri populare, cele pe bază de carne de pui sunt cu siguranță în top 3, pentru că acest ingredient este prezent în fiecare meniu, este hrănitor și poate fi pregătit în mii de feluri. În articolul nostru de azi vă vom arăta câteva dintre acestea.

Burger de pui

Cu ce altceva am putea începe decât cu un burger de pui? Cu siguranță vreți mai mult decât un sandviș de pui și veți opta pentru un burger din piept de pui sau pulpă de pui tocată, burger care poate fi combinat cu sos chipotle, adică maioneză cu jalapeno afumat.

Sandviș cu pui

Aici avem mai multe opțiuni, pentru că în afara ofertelor de fast food există mii și mii de opțiuni pentru sandvișurile de pui. În variantă picantă sau iute, Kentucky sau Buffalo – esențial este ca învelișul să fie cât mai crocant, iar carnea să fie pusă la marinat, pentru a căpăta un gust pe cât se poate de special.

Enchilada de pui

Această rețetă este foarte populară în America de Sud. De fapt este un fel servit pe tavă, compus din carne de pui și chili, salsa și tortilla. Toate ingredientele sunt prăjite împreună, iar deasupra se pune o cantitate considerabilă de cașcaval și smântână, opțional cu jalapeno.

Pui Kiev

Evident, nici în Europa nu ducem lipsă de rețete cu pui și nu putem nega că prăjim totul pane. Pentru rețeta de pui Kiev, carnea pane este umplută cu unt condimentat cu verdețuri, deși există și alte variante, în care se umple cu cașcaval și șuncă. Însă rețeta clasică, tradițională, de pui Kiev folosește prima combinație menționată.

Butter chicken

Din India până în Anglia putem regăsi acest preparat clasic, care nu este altceva decât un sos interesant din condimente și sos de roșii, în care se adaugă carnea de pui. Pentru o experiență gastronomică interesantă, butter chicken se poate servi cu pâine naan.

Pui piri-piri

Pui pe grill cu un sos portughez, care ne va face să ne lingem degetele: un gust acid din lămâie sau oțet, combinat cu chili și ardei, iar rezultatul este un sos pentru pui apetisant.

Karagee din pui

Evident, nici bucătăria orientală nu duce lipsă de carne de pui prăjită. Puiul se pune la marinat în sos de soia, apoi se dă prin făină de orez sau prin amidon și se prăjește în ulei fierbinte. Așa va deveni extrem de gustos și crocant.

Pui Jerk

Sosul în care carnea de pui se pune la marinat provine din Jamaica și este preparat din ghimbir, soia, chili, condimente verzi. Carnea frăgezită astfel se prăjește, iar rezultatul este unul picant, cu textură moale.

Parmigiana de pui

Pui pane în stil american și italian: pe carnea de pui marinată și prăjită se pune un sos de roșii marinara, apoi se acoperă cu cașcaval, care se va topi peste carne – la final vom putea savura cel mai gustos pui din lume!

Dar să nu uităm de garnituri: Aviko ne oferă o gamă variată. Pentru orice fel de burger cartofii Super Crunch sunt ideali și se pot oferi și pentru livrare, pentru că învelișul crocant păstrează căldura până la 30 de minute.

Acestea au fost felurile pe bază de carne de pui cele mai apreciate, care pot fi pregătite relativ rapid și consumate ușor. Care sunt preferatele voastre?

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!