Preparate gustoase de pe stradă: idei speciale de street food pentru tine!

Asia este fără îndoială inima street food-ului: consumul de băuturi și alimente pe stradă, în piețe, adică în spațiul public, are tradiții de secole, căci viața socială se întâmplă aici. În multe cazuri, oamenii nici nu au bucătărie acasă și de fiecare dată optează pentru preparate sănătoase și proaspete de pe stradă. Mulți sunt de părere că adevărata față a tradiției culinare asiatice se poate descoperi nu de la bucătarii marilor restaurante, ci din preparatele gătite de bucătarii de pe stradă, care își inițiază ucenicii în tainele bunătăților și în pregătirea fără cusur a mâncării. Noroc că în ziua de azi secretele bucătăriei asiatice au pătruns și au ajuns în mai multe colțuri ale lumii, de la restaurante mici, cu specific chinezesc, la baruri care oferă feluri gătite în wok și până la restaurante mai elegante – toată paleta este prezentă.

Produsele Aviko armonizează în cele mai neașteptate moduri lângă oferta de feluri asiatice, care sunt perfecte pentru a fi livrate. Gustările cum ar fi cele condimentate cu porumb dulce, buletele din cremă de brânză cu ardei jalapeno sau gustările de brânză cu ardei roșu și sos Habanero pot fi folosite și pot completa miile și miile de feluri de mâncare asiatică. În articolul nostru de azi vă prezentăm idei de preparate street food de inspirație asiatică – tu pe care l-ai include în ofertă?

Banana Cue (Filipine)

Acest preparat care include în denumirea sa o prescurtare a cuvântului „barbecue” este extrem de popular în Insulele Filipine. De fapt este vorba despre banane prăjite în ulei, care sunt acoperite cu zahăr brun caramelizat înainte de a fi așezate pe bețișoare. Dacă sunteți în căutarea unui desert asiatic, vă recomandăm să încercați banana cue.

Banh mi (Vietnam)

Banh mi este rezultatul ocupării franceze a Vietnamului, când oamenii din această țară au făcut cunoștință cu bagheta. Acest tip de pâine a apărut la începutul secolului 20 în Franța și nu după mult timp a apărut și sandvișul special care folosește bagheta și care poartă denumirea de banh mi. În bagheta crocantă din făină de orez putem pune carne de porc sau de pui, cârnați polonezi, pate de porc sau sardine, împreună cu legume și mirodenii cum ar fi castraveți, coriandru, morcovi murați sau ridichii albe. Sandvișul poate fi asezonat cu sos de chili, maioneză sau orice alt sos condimentat. Mai multe restaurante de la noi au introdus acest sandviș în meniu, iar asta ne spune ceva!

Orez lipicios cu mango (Thailanda)

Orez lipicios cu mango – denumirea thailandeză este khaoniao mamuang – este un desert popular nu doar în Thailanda, ci și în Cambodgia, Laos și Vietnam. Orezul fiert, lipicios, se combină cu lapte de cocos și se decorează cu felii de mango – suntem convinși că preparatul își va găsi fani și la noi. Dacă doriți să încercați deserturi cu gusturi ce nu sunt foarte îndepărtate de preferințele noastre, orezul lipicios cu mango este o alegere foarte bună!

Ramen (Japonia)

Este unul dintre cele mai populare preparate asiatice și este ideal ca street food! Supa, care provine din China, nu din Japonia, se poate prepara în mii și mii de feluri, după diverse rețete. De fapt este vorba despre o supă de pui condimentată cu sos de soia și miso (pastă de soia fermentată), la care se adaugă pastă chinezească de grâu, ou fiert, carne de porc feliată, carne crocantă de rață, ceapă verde sau alge de mare uscate. Ramenul se găsește peste tot în Japonia, iar în Osaka chiar există un muzeu al supei ramen, unde vizitatorii pot pregăti ei înșiși acest preparat. Poate că este timpul ca și la noi ramenul să fie o prezență constantă în meniurile street food.

Stinky tofu (China, Hong Kong, Taivan)

Deși numele nu este cel mai atractiv, stinky tofu (în traducere tofu urât mirositor) este cel mai popular snack din Asia orientală. Tofu-ul fermentat provine din China și se pregătește în moduri diferite, în funcție de regiune. Tofu-ul este pus la fermentat într-un fel de suc preparat din lapte, carne și diverse legume, la care se adaugă diverse condimente – muguri de bambus, amarant chinezesc, muștar sareptai și crab uscat. Tofu-ul este lăsat în acest suc timp de mai multe luni, după care este tăiat cubulețe. Acest tip de tofu, crocant pe dinafară și moale înăuntru, se poate consuma fie pregătit la abur, fie ca ragu, dar varianta cea mai populară este cea prăjită în ulei. Specialitatea pregătită cu sos de chili sau castraveți murați se poate adăuga și la supe, sau se poate prăji pe grill, pe bețe. Prin urmare, dacă doriți să experimentați cu street food-ul asiatic în mod mai serios, acest preparat trebuie să își găsească locul în meniul dumneavoastră!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!