Aplicațiile de mâncare cu livrare la domiciliu

Datorită stilului de viață urban, rapid, care nu ne permite să alocăm prea mult timp unor activități necesare, cum ar fi prânzul, piața reflectă nevoile consumatorilor. În prezent, una dintre cele mai mari cerințe este aceea de a putea comanda mâncare ușor și rapid, fără să fie nevoie să ieșim din birou sau să plecăm de acasă, și să avem acces la o calitate pe care ne-o dorim și la servicii de care avem nevoie. Cu atât mai mult în perioada Covid-ului, când, de fapt, a fost nevoie să soluționăm toate nevoile online, ceea ce a avut un efect asupra industriei HoReCa, industrie care s-a văzut pusă în postura de a se reinventa, de a trece în lumea online și de a se adapta la noua situație cauzată de pandemie.  De atunci, au apărut aplicațiile care au lansat nu doar o platformă utilă și comodă cu ajutorul căreia putem alege ceea ce dorim la prânz, cină sau chiar la micul dejun, ci au și tras un semnal de alarmă pentru HoReCa, industrie care a trebuit să se reorganizeze și chiar să se reprofileze. Clienții s-au văzut nevoiți să apeleze la servicii de livrare la domiciliu nu doar în cazul alimentelor, ci pentru ingredientele de bază care se găsesc în mod normal la magazine. Și cum situația actuală nu ne permite încă o revenire la normal, chiar ne face să ne gândim că de acum încolo cerințele pieței vor fi mult mai mult canalizate spre și prin platforme și aplicații online.

Aplicațiile prezente pe piață sunt nu doar o soluție, ci și un stimulent în ceea ce privește serviciul de furnizare a mâncărurilor, pentru că funcționează în mod voit pe principiul feedback-ului din partea clienților. Aceștia au devenit principalii jucători pe piață, pentru că acum consumatorul este și sursa de la care pornește sau se oprește succesul unui serviciu. Posibilitatea de a evalua atât calitatea serviciului, cât și calitatea mâncării deschide noi porți și oportunități, adică face ca cei de pe piață să fie în fiecare moment conștienți de toate aspectele decisive în cazul unui serviciu și al calității acestuia.

În ziua de azi, când o evaluare sau un comentariu poate contribui în mod decisiv la supraviețuirea unui produs sau a unui serviciu și când gradul de mulțumire al clienților este cel care definește viitorul unei firme, furnizorii de servicii trebuie să dovedească o atenție specială și o capacitate fenomenală de multifocus, pentru a putea oferi întotdeauna mai mult decât ceea ce așteaptă clienții. Furnizorii trebuie să se mențină pe poziții fruntașe în preferințele clienților și trebuie să exceleze în toate domeniile și aspectele legate de serviciul furnizat. La fel se întâmplă și în cazul restaurantelor care, mai ales pe timp de pandemie, se găsesc în situații-limită, într-o criză nemaivăzută până acum, în care în continuare trebuie să ofere calitatea obișnuită, dar și să ofere acel plus pe baza căruia clienții vor decide să le acorde votul lor favorabil. Aplicațiile au așadar mai multe fețe, nu doar aceea cu care ne-am obișnuit cu toții: să ne ajute să mâncăm ceea ce ne dorim, plus, să ne și aducă mâncarea acasă, la birou sau oriunde altundeva ne aflăm. Cert este că nu toate localitățile și zonele sunt acoperite de aplicații, adică pot exista lipsuri și lacune în ceea ce privește zonele unde serviciul este prezent și zonele unde este prezent un alt furnizor.

Dar care sunt aplicațiile pe care le puteți descărca pe telefon și care aduc într-un singur loc mai multe restaurante, mai multe fast food-uri și slow food-uri și cum putem găsi meniul care ne place în timp util, fără să fie nevoie să ne uităm chiar pe toate opțiunile posibile?

Există o ofertă pe aplicații structurate pe categorii – de tipul mâncare tradițională, mediteraneană, vegetariană, vegană – și care oferă opțiuni și pentru persoanele care suferă de boala celiacă, au sensibilitate la gluten ori sunt diabetici, categorii în care în prezent se încadrează din ce în ce mai multe persoane, chiar și copii. Așadar, selectarea de opțiuni este și ea o caracteristică importantă a aplicațiilor, de care nu se pot lipsi cei care se gândesc la o categorizare precisă, sau cei care nu doresc să petreacă prea mult timp derulând meniurile aflate în ofertă.

În România câteva aplicații mai mari și mai cunoscute și folosite aplicații. Una este UberEats, serviciul derivat din cel de transport, prezent în București și Timișoara, unde prețul unei livrări este de 7,5 lei. UberEats are applicație atât pentru dispozitivele cu iOS, cât și pentru cele cu Android.

Glovo oferă nu doar mâncare de la restaurante, ci și produse livrate din magazine, de la Kaufland, de exemplu. Aplicația Glovo se poate descărca atât pe dispozitivele cu Android, cât și pe iPhone sau iPad.

O altă opțiune este Good-Food.ro, mai ales dacă aveți nevoie de comandă pentru o săptămână. Există meniuri standard, vegetariane și gourmet, cu livrarea de 12,30 lei. Există aplicație pentru ambele sisteme de operare.

Takeaway este un furnizor similar cu Foodpanda, despre care am scris într-o postare anterioară. Aplicația adună nenumărate restaurante și, în funcție de restaurant, poate fi disponibilă chiar livrarea gratuită, avantajul fiind că se poate seta costul de livrare. Aplicația e disponibilă și ea pentru amândouă sistemele de operare.

Avem de unde alege, important este să ne cunoaștem foarte bine criteriile de selecție.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!