Aperitive românești

Deși vara este pe sfârșite, soarele încă mai ține cu noi. Și ne ține pe terase și în piețe, unde mai avem speranța unei după-amiezi cu vreme călduroasă, a unei ieșiri la un aperitiv și un pahar, a unei întâlniri cu prietenii. Asemenea ocazii cer și câteva bunătăți care să ne acompanieze paharele de roze sau vin alb, cocteil de vară sau șpriț. În afara ofertei obișnuite de sticksuri și alune, sărățele sau cartofi prăjiți, e mai bine dacă ne pregătim și cu ceva extra, ceva care să surprindă clienții în cel mai plăcut mod.

Nevoia de a ne regândi, de a ne reinventa și de a introduce ceva nou a devenit o cerință obligatorie și o necesitate constantă, pentru a putea face față nevoilor clienților care preferă să petreacă cât mai mult timp posibil în afara casei, atâta vreme cât mai permite vremea și situația de pandemie.

Însă Aviko le vine în ajutor restaurantelor, care pe lângă oferta de aperitive – cum ar fi salata de vinete, zacusca, salata beouf, hummus-ul, cremele de legume, salatele de vară, legumele grill, măslinele, roșiile oferite cu mozzarella, chiftelele, roșiile umplute, crema de ton și crema de hrean – își pot îmbia clienții cu produse Aviko.

Dacă ne gândim să oferim un platou de gustări cu diferite feluri de brânzeturi și cașcavaluri, putem apela la buletele de brânză cu ardei roșu și sos iute Habanero, în crustă crocantă roșiatică, produs marca Aviko. Această culoare specială adaugă un plus de culoare și de gust nuanțelor de alb și galben ale brânzeturilor, dar și un plus de textură la platou. Gustările se pot servi și în salate și cu un sos pe bază de roșii. Dar și salata de vinete se poate oferi cu aceste gustări de cașcaval, care merge de minune și cu o salată din legume de sezon și roșii.  

Mini-batoanele de mozzarella cu roșii cu înveliș de pesmet pot face și ele parte din platou, sau pot fi oferite pur și simplu cu chiftele, diferite creme, cum ar fi hummus, sau creme de legume de sezon, condimentate cu ierburi și verdețuri diferite. Însă mini-batoanele pot fi servite și pe un platou mixt, cu carne și legume prăjite pe grill, cu diferite tipuri de vin sau bere, fiind perfecte și la ieșirile de seară, dar și în această perioadă de sfârșit de vară.

Nu putem totuși uita de aperitivele pe bază de macaroane cu brânză, în formă de triunghiuri, cu înveliș crocant. Se pot oferi pe platou în compania altor aperitive Aviko, dar și cu sosuri pe bază de roșii. Însă ni le putem imagina și cu o salată verde, care include și cicoare, rucola, sau spanac, care se combină de minune cu aperitivul pe bază de macaroane de brânză.  

O altă creație interesantă de la Aviko sunt buletele de brânză Cheddar neagră cu ardei jalapeño. Acestea se pot combina în mod ideal pe un platou împreună cu cașcavalurile de la Aviko menționate mai sus, dar și cu alte feluri de cașcavaluri, pe un platou mix sau împreună cu salate verzi și cicoare.

Însă toate aceste gustări pot fi combinate și cu hamburgeri, carne de pui sau de vită sau ca element de garnitură pe platourile servite la grătar, nu doar ca aperitive apetisante.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!