Garnituri din legume pentru street food

Sezonul grătarelor încă e în plină desfășurare și toată lumea știe care sunt proteinele sau felurile de carne pe care dorește să le audă sfârâind pe grătar, dar de obicei ne pierdem la capitolul garnitură pe grill. În cele ce urmează vă prezentăm favoritele noastre, cu speranța că vom reuși să vă arătăm și ceva nou.

Cartofi

Haideți să începem cu cea mai evidentă alegere, cartofii – legumele ideale ca garnitură, sub formă de cartofi prăjiți sau cartofi Wedges. Îi putem prepara fie în ulei, fie pe grătar. Iată o rețetă pe care v-o recomandăm pentru succes garantat: se scoate miezul cartofilor fierți, care apoi se umplu cu smântână, cașcaval și arpagic și se pun pe grătar. Rezultatul va fi extrem de gustos, cu siguranță apreciat de toți invitații. O altă soluție este salata bavareză sau clasică din cartofi, pe care v-o sugerăm cu mare drag.

Porumb

Punem pariu că majoritatea vă gândiți acum la salata de porumb pregătită cu maioneză și smântână. Sigur, nu e nicio problemă cu această asociere de ingrediente, dar trebuie să ne fie clar că porumbul chiar merită mai mult prestigiu. Haideți să vedem ce caracteristici secrete ascunde această legumă. Ne gândim la grill sau la porumb fiert, sau mai bine spus, la mixul de porumb fiert și pus pe jar, uns cu maioneză și servit cu diferite sortimente de brânză, spre exemplu feta sau parmezan, și presărat cu verdețuri diferite și combinate. În engleză preparatul se numește „Mexican street corn” – vă dovedim astfel că street food-ul ascunde mii și mii de secrete, care merită exploatate și care vor fi cu siguranță apreciate și de către clienți.

Castraveți

În perioada de vară salata de castraveți nu lipsește de pe masa de duminică și vestea bună este că putem să o pregătim un pic altfel, de exemplu s-o ducem în direcții asiatice. De exemplu, în loc de oțet de vin putem folosi oțet din orez, putem adăuga coriandru, ghimbir, zeamă de limetă sau combinația de condimente cunoscută drept amestec de cinci condimente și voilá – am și reușit să urcăm o treaptă.

Fasole

Chili, deși este ideal ca fel principal, poate fi prezent și pe mesele pregătite la grătar. Burned ends, adică marginile prăijte de pe preparatele carne, cum ar fi un steak de vită, sunt ideale pentru a fi folosite ca garnitură mixtă pentru orice fel de carne. Însă e bine să avem în vedere că această opțiune nu face parte din suita de garnituri ușoare pentru stomac.

Salată romană baby

Este gustoasă și dacă o consumăm fără vreo combinație bine gândită. Însă puțini știu că o putem pregăti în moduri neașteptate: dacă o ungem cu ulei de măsline o putem pune pe grill și îi putem adăuga un sos pentru salate, care va pune punctul pe i.

Ceapa

Roșie, dulce sau galbenă – ceapa se poate prepara cu succes, dar nu în mod obișnuit. Se taie în două, se așază pe grill și se lasă la foc lent – astfel se va carameliza și va căpăta o culoare închisă și un gust dulce. Dacă o adăugăm la salată, ceapa caramelizată o va îndulci și îi va da un gust mai profund, mai cu caracter.

Morcovii

Morcovul sau pătrunjelul rădăcină poate fi pus pe grill, însă datorită gustului dulce cel mai bine este să oferim aceste legume cu un sos oriental, îmbogățit cu semințe, care să confere o textură crocantă. Morcovul este ideal ca garnitură la pește sau pui.  

Varza

Nimeni va fi surprins dacă includem pe lista de garnituri ideale salata americană de varză, însă ce poate fi un bonus este faptul că putem folosi mai multe feluri de varză. Verde, chinezească, varză de Bruxelles – dacă variem ingredientele vom avea o salată și mai interesantă.

Acestea au fost sugestiile și ideile noastre pentru salatele de vară ideale lângă un grill. Dacă aveți și voi feluri de salate preferate, nu ezitați să ne scrieți în comentarii! Ne vedem luna viitoare!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!