Cele mai trendy preparate de street food pentru vară

Street food-ul a făcut întotdeauna parte din viața noastră, însă probabil a purtat alt nume. Dar în ziua de azi putem găsi tot felul de mâncăruri speciale și gustoase, care pot fi consumate fără probleme și pe stradă. Ideile noi provin din diferite bucătării ale lumii și peste noapte devin senzații gastronomice internaționale. În articolul nostru de azi am adunat actualele preparate favorite pe care merită să le includeți în meniul dumneavoastră. 

Hamburger

Tărâmul burgerilor este unul atât de variat încât există atâtea tipuri de burgeri câte bucătării și bucătari ce realizează aceste preparate. Burgerii pot fi serviți în mii și mii de moduri, acompaniați de mii și mii de feluri de garnituri și chiftele, iar hamburgerul a reușit probabil să-și păstreze poziția tocmai datorită acestei capacități de adaptare, de transformare. Iar acest preparat clasic îl găsim în toate meniurile din lume. Oricum, un lucru este cert: biftecul tartar și hamburgerul cu origini germane, care au cunoscut faima în SUA, au un succes permanent. Spre norocul nostru, hamburgerul nu mai este asociat cu ceea ce se servește ca junk food în restaurantele fast food: în multe fast food-uri deja se folosesc ingrediente de calitate, iar o planificare minuțioasă a felului și un mod de pregătire bine gândit au dus la crearea unui gen și fel de mâncare special, pe care fiecare dintre noi ni-l putem permite. Evident, vara aceasta este și ea de neimaginat fără acest preparat gustos și hrănitor.

Cartofi pai

Se pot pregăti în câteva secunde, se servesc ușor, iar clienții îi consumă fără probleme și pe stradă, pentru că pot lua cu ei această gustare în mod confortabil, fără să se teamă că își vor păta hainele. Cartofii prăjiți, cu origini franțuzești și belgiene, deveniți faimoși tot în SUA, se pot pregăti ușor mai ales în condiții de restaurant sau fast food-uri. În familia Super Crunch de la Aviko găsim o varietate bogată de cartofi prăjiți tăiați în diferite stiluri, care în cursul producției primesc învelișuri fără conținut de gluten, pentru a-și putea păstra textura crocantă și temperatura ideală. Aceste caracteristici sunt într-adevăr binevenite și apreciate dacă clienții noștri preferă să consume cartofii prăjiți în timpul unei plimbări relaxante.

Arepa

Acest preparat de tip fast food orginiar din Columbia a început să fie descoperit mai nou în diverse țări ale lumii – și ce bine! Arepa este un fel de wrap, cu un soi de lipie făcută din pastă din făină de porumb, cu umplutură din carne sau cașcaval, la care putem adăuga și unt, roșii, ou, lapte condensat, sos de ceapă hogao, sau chiar avocado. În Columbia acest preparat se consumă chiar și la micul dejun, cu o ceașcă de cacao caldă, dar se poate consuma și la prânz sau la cină. Merită să faceți cunoștință cu acest fel, pentru că va fi un succes garantat, dacă îl includeți în meniu.

Pirog

De orgine rusă, pirogul este de fapt un „pachețel” din paste, umplut cu tot felul de bunătăți: cartofi, varză, ciuperci, carne, cașcaval. Este un preparat foarte popular și cunoscut și în bucătăriile altor țări din Europa de Est, atât în varianta sărată, cât și în cea dulce. Pirogul poate fi fiert sau prăjit în unt, iar avantajul acestui preparat este că se pot pregăti în ritm rapid porții mari, care pot fi servite proaspete, iar în oferta bogată de umpluturi cu siguranță fiecare va găsi ceva care să îi fie pe plac. Pirogul se poate servi și ca street food, deci vă recomandăm acest preparat cu dragă inimă!

Churros

Prăjiturele dulci și crocante, presărate cu sare și scorțișoară, înghețată sau alte sosuri diferite – acest desert de origine spaniolă a devenit un dulce special și bine cunoscut, apreciat și peste hotare, desert care face valuri și ca ofertă de street food. În Madrid se consumă mai ales ca snack după cină, iar prăjiturelele churros devin din ce în de mai populare și la noi. Oferta de la Aviko include churros în două forme – batoane și inele – care se pot pregăti în doar câteva minute și se pot servi în cornet de hârtie. Avantajul churros? Nu este doar un preparat foarte gustos, ci și foarte fotogenic. Dacă includeți aceste prăjiturele în oferta de meniu probabil veți revedea preparatul în profilurile clienților de pe rețelele de socializare.

Cartofi dulci

Deși există în Europa de ceva vreme, în ultimele secole abia dacă se mai auzise câte ceva despre cartofii dulci. Și totuși, mai nou cele mai trendy localuri includ cartofii dulci în meniurile și ofertele lor. Cartofii dulci au căpătat atenția pe care o merită. Au un gust special, cu caracter, iar modul de servire cel mai practic este cel în formă de cartofi pai, ca preparat street food. Iar în acest sens Aviko vă vine în ajutor. Cartofii dulci sunt extrem de aspectuoși, se pot servi cu ușurință și sunt gustoși și hrănitori. Adevîrate staruri ale perioadei de vară. Aveți și voi cartofi dulci în meniu, nu-i așa?

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!