Cu ce se prepară burgerul în diferite țări?

Odată cu sosirea verii a început și sezonul grătarelor. Fără îndoială, nu putem nega că burgerii sunt și ei la fel de căutați și ceruți ca razele soarelui. În acest articol dorim să vă prezentăm idei culese din diverse țări și vă introducem în lumea burgerilor preparați cu ingrediente care sunt mai mult sau mai puțin obișnuite.

Anglia – Cidru

Cidrul este de fapt un vin din mere, care este preferatul multora când vine vorba despre băuturi alcoolice de vară, dar dacă folosim cidru în burger licoarea își va dezvălui spectrul bogat de gust pe care îl poate avea. Cea mai notabilă caracteristică a unui cidru bun este că, față de variantele industriale, nu este dulce. În primul rând se poate folosi la pregătirea unei dulceți din ceapă, unde se poate simți gustul de fruct, iar conținutul de acid ajută la stabilirea gustului și texturii de dulceață. 

Spania – Cașcaval Manchego și chorizo

Aici vorbim deja de două ingrediente, însă nici unul nu poate fi exclus de dragul celuilalt. Să începem cu primul: cașcavalul Manchego nu este altceva decât un sortiment de cașcaval pregătit într-o anumită regiune din Spania, fiind făcut din lapte de oaie și având o textură dură și o aromă specială. De obicei se folosește la tapas, însă nimeni nu se va simți jignit dacă topim cașcavalul peste o chiftea din carne. Chorizo este cârnatul condimentat al spaniolilor, care, dacă este prăjit, capătă o textură crocantă, ideală pentru a fi folosită la orice fel de mâncare.

Germania – (Curry)Wurst

Să punem un crenvurst în burger? Evident! Dar fără a renunța la chiftea! Pentru că, evident, un burger fără chiftea nu poate exista! Deci avem nevoie de un fel de carne tocată, prăjită, și da, toate se aplică și la crenvurști. Crenvurștii se pot consuma și fără chiftea, dar în combinație cu aceasta aduc o experiență gastronomică și mai pronunțată, mai ales dacă adăugăm un pic de ketchup și curry, ceapă prăjită sau cartofi pai.  

Franța – Brânză Brie

Evident Franța este țara de unde am putea lua orice fel de brânzeturi, însă acum prefer să mă opresc la Brie, cu miezul său cremos și coaja mai dură, pentru că gustul acestui sortiment de brânză cu caracter merge de minune la orice. Carne de vită? Fructe? Bacon? Sos pe bază de vin roșu? Brânza Brie poate fi aleasă cu inima împăcată, mai ales dacă dorim să pregătim ceva special, memorabil.

SUA – Pulled pork

Vorbim despre friptura fragedă de porc – termenul sub care este cunoscut acest preparat este „pulled pork” și nu este o noutate pentru nimeni că se poate folosi și în sendvișuri. Dar este o bombă de gust în combinație cu cașcaval Cheddar și salată coleslaw (adică de varză cu maioneză) așezate între cele două felii de chiflă.

Canada – Sirop de arțar

Cum ajunge siropul de arțar în burger? Evident, prin maioneză, la care îl adăugăm, pentru că gustul dulce este ideal pentru textura maionezei și va defini și gustul burgerului – de obicei siropul de arțar se folosește mai ales la acei burgeri care se pot mânca și la micul dejun.  

Mexic – Chipotle

Chipotle-ul este de fapt jalapeno afumat, care se vinde în conserve, este picant, gustos și se poate folosi foarte bine pentru sosuri sau peste chiftele. Să nu cumva să aruncăm zeama! 

Japonia – Pastele ramen

Burgerul ramen a fost extrem de trendy cu câțiva ani în urmă, când aluatul de pâine se pregătea din făină de orez. Deci de ce nu am putea să folosim acest ingredient și în burger? Va fi un preparat delicios dacă îl îmbogățim cu un pic de sos teriyaki, semințe de susan și câteva felii de roșii.

Thailanda – Curry verde

Curry-ul pregătit cu lapte de cocos este ideal nu doar cu orez, ci și în burgeri, deși merită să îl preparăm într-o consistență mai densă. Dacă adăugăm și unt de arahide prăjite sau germeni de fasole burgerul special este gata!

India – Chutney

Combinația de carne și fructe este tradițională în gastronomia indiană, iar această versiune conferă preparatului caracteristici internaționale, și credeți-ne, merită încercată.

Acestea au fost ideile noastre. Sigur, nu am inclus toate țările posibile, însă dacă doriți să aflați alte idei, scrieți-ne în comentarii care dintre țări vă interesează cel mai mult!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!