Cele mai trendy combinații de mâncăruri și bere

Berea este prezentă de secole întregi în istoria omenirii: există săpături arheologice care atestă faptul că berea exista încă de acum 7.000 de ani în Sudan și că în China se consumă de 9.000 de ani. În Egiptul Antic pregătirea berii făcea parte din activitățile zilnice, obicei care nu s-a schimbat de atunci. De asemenea, berea exista în mănăstirile Evului Mediu și a continuat să fie produsă și servită până în timpurile moderne, fiind cunoscut faptul că acest tip de băutură fermentată, carbogazoasă are efecte pozitive asupra sănătății, mai ales consumată în cantități moderate. Berea este plină de vitamine, ajută la stimularea metabolismului și la digestie, iar pentru cei cu probleme la rinichi medicii pot chiar recomanda consumul de bere.  

Deși călugării preparau berea pentru a evita regulile stricte ale postului (pentru că nu se putea consuma mâncare, însă lichide da), în prezent e greu să ne imaginăm consumul de bere fără un platou cu gustări alături. Există anumite feluri de mâncare ce se consumă mai bine lângă o halbă de bere, pentru că dioxidul de carbon neutralizează gusturile rămase pe limbă, iar conținutul de alcool ajută la digerarea mâncării, așadar după o gură de bere următoarea gustare ne oferă iar efectul noutății. Malțul din bere armonizează foarte bine cu felurile prăjite pe grill, iar hameiul amărui contracarează „puterea” preparatelor cu grăsimi sau a celor foarte condimentate. Drojdia fermentată ajută la formarea gusturilor, care se aseamănă cu aromele de fructe și condimente, promovând combinarea cu feluri de mâncare cu gusturi similare.

Combinațiile de mâncare și bere contribuie la îmbunătățirea experienței gastronomice, consumarea preparatelor și a licorii împreună duce la o experiență de gust specială, care nu se regăsește separat în niciuna dintre ele. Secretul pentru a găsi combinația ideală între un fel de mâncare și o bere este principiul de a alege lângă o bere cu caracter un preparat cu caracter, cu gust intens, iar lângă o bere mai rafinată – feluri de mâncare mai puțin aromate. Merită experimentat cu gusturi contrare sau paralele, iar la momentul alegerii merită să ținem cont și de oferta de sezon.

Dacă nu oferim berea la masa de prânz sau cină, o putem oferi împreună cu o gustare, pentru care avem mii și mii de opțiuni. Lângă bere putem comanda gustări cu grăsime, condimentate, cum ar fi pogăcele, sărățele cu cașcaval, alune prăjite și sărate și altele. Însă din ce în ce mai multe restaurante recunosc posibilitățile din această categorie și pun la punct un meniu din ce în ce mai variat, interesant, nou și modern pentru toate grupurile de consumatori care preferă berea. În oferta Aviko se găsesc nenumărate gustări, care, consumate cu sau fără bere, sunt ideale pentru orice musafir. Din combinația de inele de ceapă pane sau gustări crocante cu brânză Philadelphia® ori cartofi Wedges cu usturoi oferite cu un sos se poate pregăti o gustare apetisantă,  dar și snacksurile din cremă de brânză cu ardei jalapeno ori gustările cu brânză Cheddar și chili și gustările de brânză cu ardei roșu și sos habanero sunt soluții ideale! Iar dacă doriți să includeți în ofertă și ceva mai serios pentru consumatorii de bere, vă recomandăm o rețetă simplă – gustări de cașcaval pane cu chili oferite cu pâine cu salată de vinete. 

Evident, combinația de bere și feluri de mâncare nu se oprește la consumul lor în paralel: multe feluri folosesc berea ca ingredient. Aluatul pregătit cu bere este preferatul multor consumatori, care apreciază textura crocantă și gustul interesant, fiind o opțiune ideală pentru prepararea inelelor de ceapă!

De cele mai multe ori berea este consumată alături de carne prăjită, dar licoarea se folosește și când se pune carnea la marinat sau se toarnă peste carne în timpul procesului de prăjire. Se poate consuma cel mai bine la antricot, la ciolan sau la pulpă, dar se poate oferi și lângă ficat de pui sau carne de vită. Dacă însă am dori să o consumăm cu alte feluri, avem mii și mii de posibilități.

De exemplu, putem pregăti o supă de caș cu bere, sau putem pregăti deserturi cu bere – spre exemplu cu o bere Guinness putem condimenta trufele, iar berea brună poate fi folosită la prepararea negreselor (brownie). Așadar, relația dintre bere și mâncare este extrem de variată: în restaurantul dumneavoastră, care sunt soluțiile suprinzătoare pe care le oferiți clienților?

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!