Street food și food truck-uri în România

Nu e de mirare că street food-ul a devenit un hit atât de mare în gastronomie: nu este vorba de fast food servit pe stradă, ci trebuie să ne fie clar că avem de-a face cu un trend care s-a născut prin adaptarea la stilul de viață urban, rapid, care cere un ritm anume în activitățile de zi cu zi. Dacă ne gândim la pauza de masă, mai ales în perioada de primăvară-vară, putem vedea că foarte mulți optează pentru food court-uri, unde pot alege dintr-o serie de opțiuni de calitate făcute din ingrediente de calitate, totuși la un preț avantajos.

Food truck-urile sunt și ele o opțiune avantajoasă, pentru că spațiul redus permite totuși o ofertă destul de bogată de preparate care se obțin cu un număr redus de angajați, așadar, ne putem permite, ca anterprenori, să alocăm mai multe fonduri ingredientelor de calitate. Iar o idee bine pusă la punct și dusă la bun sfârșit poate face diferența.

Pe lângă faptul că prezintă o serie de avantaje cum ar fi mobilitatea, adică permit o deplasare la diferite locați și ocazii, food truck-urile sunt binevenite mai nou și la nunți și botezuri, dar au și un mare potențial de a înlocui chioșcurile alimentare vechi, care nu vând altceva decât acele feluri arhicunoscute cu care suntem obișnuiți..

Aviko are deja în mânecă mai mulți ași – diverse preparate care pot fi atuuri pentru proprietarii de food truck – și doar câteva idei bine gândite pot aduce acel succes și cozile interminabile la care visează toată lumea care se gândește să pornească o afacere de street food.

În primul rând un food truck este ideal pentru cei care au deja un restaurant și vor să rămână competitivi pe această piață care o ia din ce în ce mai mult în această direcție. Dacă dorim să pornim o afacere cu un food truck, trebuie să aflăm de unde putem face rost de un vehicul care să ne servească drept bucătărie și cum să utilăm camionul în așa fel încât să îl putem folosi la maximum și în mod eficient. În România există firme dedicate construirii unor astfel de vehicule, firme pe care le putem găsi destul de ușor. După cumpărarea food truck-ului trebuie să ne alegem o locație pentru care trebuie să obținem un permis și, evident, trebuie să ne gândim și la reclamă, la marketing.

După ce ne-am rezolvat toate nevoile administrative, merită să ne gândim și la un meniu variat, pe care să-l putem oferi clienților. Aici ne vine în ajutor Aviko, aducând seria de produse congelate, care pot fi prăjite într-un timp foarte scurt și care prind la clienți. Dintre acestea trebuie să menționăm cartofii prăjiți crocanți, care sunt unele dintre preparatele preferate din sezonul estival, sau prăjiturelele churros, care pot fi servite în mii și mii de moduri savuroase și delicioase, cu opțiuni pe placul tuturor clienților.

Pe lângă varianta de cartofi pai crocanți, Aviko oferă și cartofii dulci prăjiți, cunoscuți drept varianta mai sănătoasă a cartofilor prăjiți clasici și care arată la fel de bine lângă un burger, dar și ca preparat de sine stătător, cu un sos bine ales.

Prăjiturelele churros pot fi servite cu frișcă și fructe, dar și cu înghețată sau sos de ciocolată, fiind o opțiune perfectă pentru a da suficientă energie turiștilor care se plimbă prin oraș în lung și-n lat în căutarea punctelor și atracțiilor turistice, din care și food truck-urile pot face parte – de ce nu?

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!