Beach food românesc

Deși anul acesta avem o vară specială, în care trebuie să fim mai precauți față de anii precedenți, perioada de după carantină totuși are multe de oferit în ceea ce privește relaxarea, destinderea, odihna și confortul. Iar una dintre modalitățile de a atinge aceste stări este să savurăm diversele preparate ce ne sunt oferite afară, în aer liber, pe plajă sau în restaurantele sub cerul liber.

Pentru a ne putea bucura de ce are de oferit această vară merită să trecem în revistă bunătățile pe care le putem consuma în timpul verii – fie cele autohtone, locale, fie cele mediteraneene, care sunt mai atractive în această perioadă a anului. Dacă dăm o fugă la mare, să nu uităm de variatele sortimente de ciorbă de pește, sau de pește marinat, hamsii și midii, fructe de mare sau cotlete prăjite la grătar.

Dar mai întâi haideți să vedem care sunt destinațiile unde ne putem deplasa și ce au aceste locuri de oferit în ceea ce privește meniul de vară!

Hotelurile au deschis deja și avem posibilitatea de a merge la mare, chiar dacă cele mai multe poze de pe Instagram sunt realizate pe plaje din rezervații naturale, fără construcții hoteliere. Aici avem ocazia de a savura bunătăți la fel de gustoase ca la Tulcea sau Constanța, mai ales opțiuni autohtone, cum ar fi hamsii cu sos de usturoi, mititei la grătar, cotlete la grătar sau legume de sezon la grătar, salată de vinete și diverse bunătăți marinate.

Pe lângă posibilitățile bine cunoscute, haideți să trecem în revistă felurile servite ca beach food, adică acele opțiuni ușoare și răcoritoare, servite alături de un pahar de bere sau șpriț, care ne scapă un pic de căldură.

Cum căldura de vară ne taie un pic din pofta de mâncare mai ales pe perioada caniculară din timpul zilei, de obicei clienții preferă acele feluri ușoare  care nu ne fac să devenim și mai moleșiți și copleșiți de temperaturile ridicate. Dacă avem de gând să ne relaxăm cu un pahar cu bere, putem comanda și o salată ușoară cu o garnitură de crochete de cartofi sau inele de ceapă prăjite pane, sau niște snacksuri cu ardei jalapeno, pe care le putem găsi la Aviko precongelate, de calitate și extrem de gustoase și crocante.

Dacă tindem să ținem pasul cu trendurile de beach food, și mai ales la categoria finger food, Aviko ne vine în ajutor:  la un pahar de vin alb sau șpriț ori un Aperol putem oferi batoane de mozzarella cu roșii pe o porție de salată cu rucola și bucăți subțiri de sfeclă dată pe răzătoare. Putem oferi și sosuri speciale, care completează gustările în mod ideal, spre exemplu un sos de roșii răcoritor, sau un sos de mentă, sau un alt tip de sos verde, cum ar fi pe bază de pătrunjel, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Snacksurile Philadelphia Crispy servite cu un sos verde sunt fantastice pe plajă, refăcând atmosfera de restaurant într-un context mai relaxat, cu un pahar de Aperol, care ne dă tocmai elanul necesar pentru a înota în apa răcoritoare a mării. Oferta de hamburgeri poate fi și ea schimbată un pic, de exemplu prin folosirea altor ingrediente decât carnea – cum ar fi porumb sau leguminoase. Pentru gustări crocante cu porumb vă sugerăm produsul propus de Aviko, pe care îl puteți servi ori lângă o salată, ori într-un hamburger vegetal, care va fi probabil destul de apreciat în această perioadă a verii. Inelele de calamar servite cu zeamă de lâmâie și felii de pâine prăjite și unse cu un pic de ulei de măsline sunt și ele preferatele multora, mai ales servite cu o bere rece. Momentele de relaxare vor fi și mai calme și mai plăcute în compania acestor feluri crocante și apetistante, care completează momentele de plajă și le fac de neuitat. Măcar până vara următoareJ

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!