Încă nu e prea târziu! De ce să începi să oferi serviciul de livrare?

Vă gândiți la introducerea serviciului de livrare, dar nu sunteți sigur că merită efortul? În cele de mai jos am adunat cele mai puternice argumente în favoarea introducerii acestui serviciu, vă prezentăm și o serie de trenduri de actualitate, dar vorbim și despre așteptările clienților.

Haideți să începem cu o mică statistică: potrivit datelor recente, în Europa 47% dintre clienți au apelat la serviciul de livrare și 12% au plănuit să apeleze la el în timpul carantinei și al crizei Covid19 – însă doar 25% dintre restaurante dispun de acest serviciu. Degeaba există nevoia pe piață, dacă nu suntem în stare să o satisfacem, așadar cei care fac acest pas acum mai au la dispoziție timp suficient pentru a introduce această posibilitate. Important este să începem prin analiza posibilităților și a nevoilor!

Perioada trecută, a lunilor petrecute în carantină, ne-a obișnuit pe mulți cu soluționarea problemelor chiar de acasă și, deși interdicția părăsirii apartamentelor a luat sfârșit, multe companii s-au adaptat foarte bine conceptului de lucru de acasă ori și-au organizat modul de funcționare în așa fel încât orele de muncă să poată fi petrecute fără probleme acasă, în home office. Deci încă mai este nevoie de livrarea de mâncare la domiciliu! Așadar, perioada petrecută acasă a confirmat încă o dată faptul că ceea ce nu apare pe internet nu există. Oamenii s-au obișnuit cu ideea că orice poate fi achiziționat cu doar un clic și că pot comanda practic orice online. De ce ar fi meniul zilei o excepție? Evident, există și diferențe între generații: tinerii, adică cei din generațiile Y și Z, sunt obișnuiți să aibă orice la îndemână, iar asta influențează și modul lor de a mânca. Iar datorită faptului că ei reprezintă o categorie socială din ce în ce mai numeroasă merită să luăm în considerare și dorințele lor. 

În timp ce trendurile ne arată că gătitul acasă devine din ce în ce mai puțin practicat datorită stilului de viață pe care îl avem, cererea de oferte bogate și variate crește, ceea ce din nou devine un element care influențează modul în care mâncăm. Indiferent de tipul de restaurant, în cazul fiecărui local există un anumit nivel al cererii de livrare și ar fi o greșeală să nu profităm. Pe lângă ofertele de fast food clasic, există și restaurante de tip fast casual și casual care pot apela la acest serviciu, iar în timpul carantinei chiar și câteva restaurante din categoria de lux au început să experimenteze  acest serviciu.  Datorită faptului că multe restaurante sunt închise  în momentul de față, sau chiar au fost închise definitiv, merită să avem un orar pe placul clienților și să oferim  livrare la domiciliu.

Experții din domeniul sănătății preconizează și alte valuri ale virusului, așadar livrarea la domiciliu este și va rămâne un serviciu necesar, dar și unul rentabil, un avantaj pe termen lung, pentru că în orice moment putem fi nevoiți să ne închidem porțile din nou. În momentul de față încă putem organiza totul destul de lejer, putem experimenta cu cele mai bune soluții mai bine decât în perioada carantinei, și putem supraviețui cu succes acestei crize chiar și după trecerea primului val.  

Succesul  livrării la domiciliu depinde însă de mai multe aspecte: de planificarea optimizată, de meniul bine gândit și pus la punct și de alegerea serviciului de livrare sau selectarea angajaților care realizează livrarea. Provocarea este adusă de factorul timp, scopul fiind ca mâncarea să ajungă cât mai repede la client – noroc însă cu produsele de la Aviko, care rezistă de minune la livrare și ne fac munca mai ușoară, în condițiile în care aplicațiile cum ar fi Bolt Food sau Food Panda oferă o livrare rapidă.

Nu vă lăsați demotivați de dificultățile de început sau de nesiguranță: viitorul aparține celor care găsesc soluții de calitate și ușor de susținut, iar livrarea la domiciliu bine organizată este tocmai ceea ce căutăm. Aduceți acest avantaj în business-ul dumneavoastră în timp util!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!