Meniul pentru terasă – magnet pentru clienți

Sezonul de vară care bate la ușă este ocazia perfectă pentru multe restaurante și terase să-și arate atuurile. Merită să ne gândim la un meniu adecvat teraselor, care să fie suficient de apetisant pentru a atrage clienți. Vara nu trebuie să ne gândim numai la acei clienți care vor să consume doar preparatele din oferta obișnuită, ci și la cei care ar consuma o sticlă de vin lângă care ar servi o gustare, un platou pe bază de brânzeturi și mezeluri, pentru o persoană sau pentru mai multe.

Deși se pare că totul se va întoarce la normal și în privința restaurantelor, în care vom putea folosi și spațiile de interior, în sezonul estival terasele se vor bucura de cea mai mare apreciere din partea clienților. Spațiul deschis oferă o libertate mai mare, cu un risc redus de contaminare, și este clar că o cină romantincă sau una cu familia și prietenii la terasă este mult mai apreciată în timpul verii. Trebuie să continuăm să fim suficient de precauți pe terase, așa că mesele trebuie așezate la o distanță sigură. Putem crea spații cu o atmosferă aparte dacă realizăm separeuri prin plasarea de plante. Iar dacă dorim să amenajăm o terasă, dar condițiile financiare de după carantină nu ne lasă să realizăm acest plan, e bine de știut că putem închiria mobilă pe termen scurt și lung.

Când punem la punct meniul de vară, e indicat să ne străduim să oferim preparare ușoare, pe bază de ingrediente proaspete de sezon, care sunt cele mai bogate vara și care pot fi combinate în moduri neașteptate. Putem oferi pește pe grill, diverse feluri pe bază de pui, salate creative cu garnituri diverse, legume pregătite cu atenție. Un exemplu care ne arată că putem experimenta cu garnituri reci, cum ar fi fructe, legume și o combinație neobișnuită de lactate este fileul de păstrăv prăjit pe grătar servit cu lubeniță, roșii cherry și gomboți (sau găluște) reci de brânză dulce.

Vara nu prea avem chef să mâncăm feluri principale sau preparate grele pentru stomac, dar multă lume dorește să se bucure de atmosfera de restaurant. Pentru acești clienți putem crea un meniu special, care să fie atractiv și pe care să îl prezentăm la ofertă împreună cu o sticlă de vin. Ce ar putea să ne placă mai mult decât o sticlă de vin alb sec, un sauvignon blanc! Alături de această băutură putem oferi salate proaspete, pește sau pui. O idee bună este să oferim fâșiile de calamar de la Aviko alături de o salată din zucchini cu ulei de măsline și mărar.

Să nu uităm nici de cei care consideră că vara e cea mai bună perioadă pentru a savura o bere rece. Pentru aceștia putem să pregătim feluri care să completeze de minune gustul berii. De exemplu, lângă berea artizanală IPA un bol de guacamole este ideal, sănătos, dar și hrănitor și e o alegere perfectă după o zi petrecută la ștrand. Lângă guacamole putem oferi chipsuri tortilla, nachos sau alte gustări crocante, cum ar fi grissini, pe care le putem pregăti și acasă. Putem crea o oferă la care să propunem un astfel de sos guacamole cu chipsuri alături de două sau mai multe beri, în funcție de numărul clienților de la masă.  Această soluție flexibilă va fi apreciată cu siguranță, mai ales dacă prețul va fi unul convenabil.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!