Beri românești

În timp ce în urmă cu 13 ani în România existau 50-60 de producători de bere, azi au mai rămas 5, în timp ce țara ocupă locul 7 în clasamentul privind consumul de bere în rândul țărilor europene. Odată cu răspândirea berilor artizanele și în România au apărut o serie de producători mici, care se regăsesc și în oferta restaurantelor și barurilor, și care promovează calitatea, gustul și culoarea sortimentelor de bere pe care le produc.

Cel mai mare producător din România este cel al berii Ursus, Ursus Breweries, cu fabrici în Brașov, Buzău, Timișoara și o mini fabrică în Cluj. Produsele cele mai renumite ale acestui producător de bere sunt: Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Stejar, Azuga, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Redd’s și Pilsner Urquell.

Berea Heineken a fost produsă pentru prima dată de Gerard Adriaan Heineken când, pe 15 februarie 1864, a cumpărat fabrica de bere De Hooiberg din Olanda. Compania a intrat pe piața din România în anul 1998, sub numele de Brau Union, care în 2007 și-a schimbat denumirea în Heineken. Compania are fabrici de bere la Miercurea Ciuc, Hațeg, Constanța, Craiova și Târgu Mureș. Portofoliul de produse cu care brandul a făcut istorie este compus din: Heineken, Zipfer, Edelweiss, Gösser, Schlossgold, Silva, Ciuc, Golden Brau, Bucegi, Gambrinus, Harghita si Hațegana.

Bergenbier este recunoscut ca fiind sponsorul oficial al echipei naționale de fotbal a României, Bergenbier S.A, parte a grupului Molson Coors, fiind al treilea producător de bere la nivel mondial. De asemenea, brandul este unul dintre cele mai puternice mărci românești de bere și deține cel mai popular și longeviv slogan din istoria publicitătii românești: „Prietenii știu de ce. Producătorul a intrat pe piața localâ în 1994 și deține o fabrică de bere la Ploiești. Produsele cu care brand-ul a făcut istorie sunt: Bergenbier, Staropramen, Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu, Noroc, Leffe și Hoegaarden.

United Romanian Breweries Bereprod este o companie producătoare de bere din România ce aparține grupului danez Carlsberg Breweries. Compania deține în portofoliul său mărcile: Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness și Kilkenny, dar și băuturile răcoritoare Orangina și Granini. Mai mult decât atât, grupul Carlsberg sponsorizează UEFA Europa League și clubul F.C Liverpool.

Iar iubitorilor de bere (și nu numai), Aviko le vine în ajutor cu o gama bogată de gustări potrivite pentru o serie de evenimente și ocazii.

Minibatoanele de brânză mozzarella cu roșii sunt ideale pentru perioada de vară, fiind alegerea ideală ca acompaniament pentru orice băutură alcoolică sau nealcoolică, fiind o versiune elegantă, ușoară și delicioasă de gustări apetisante. Pot fi servite cu salată sau măsline, sau o combinație a celor două ingrediente, pe băț sau simplu, cu un sos din verdețuri apetisante, spre exemplu un pesto din busuioc, sau alte bunătăți de sezon. Produsele sunt disponibile în ambalaj de 1.000 de grame, în cutii de 5 bucăți.

Iar pentru ocaziile de vară când decideți să organizați și proiecii de film pe terasă, merită să vă gândiți să încercați și gustări cum sunt aperitivele pe bază de macaroane cu brânză. Forma lor de triunghi permite combinarea și cu alte snacks-uri cum ar fi gustarea de brânză cu ardei roșu și sos habanero, sau integrarea lor într-o salată ușoară de vară. Sau pur și simplu gustările pot fi servite împreună cu o bere, care poate fi „partenerul” ideal pentru această gustare.

Sugestiile și recomandările de combinații de băutură și gustări vor fi apreciate de clienți, așa că merită să le atrageți atenția asupra acestora. Și nu uitați, combinațiile de gustări cu băuturi nealcoolice vor fi și ele apreciate și savurate. 

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!