Livrare, dar în ce? – Ambalajele viitorului

Ultimele câteva luni au demonstrat că livrarea este un serviciu care nu trebuie să lipsească din industria restaurantelor, un serviciu care poate deveni de-a dreptul o necesitate. În timpul carantinei multe firme au fost nevoite să introducă livrarea pentru a putea rezista, însă în acest articol le oferim informații utile și celor care deja oferă servicii de livrare la domiciliu, pentru că trendurile și tendințele de consum se adaptează întotdeauna și reflectă nevoile pieței.

În primul rând merită să experimentăm cu acele feluri care rezistă cel mai bine la livrare și trebuie să ținem cont de faptul că un factor important în păstrarea calității mâncării livrate este calitatea ambalajului. Livrarea cartofilor pai este o sarcină delicată, dar nu imposibilă. Tipurile de cartofi pai ideale pentru livrare sunt cele cu înveliș, cum ar fi Super Crunch, care au o crustă din făina de orez, ce garantează o textură crocantă pentru o perioadă îndelungată. Din familia acestui produs putem alege dintre variantele Super Crunch cu felii mai late și un gust mai intens, care își mențin temperatura mai mult timp, și cartofii pai mai subțiri, care sunt cei mai crocanți.

Pe lângă alegerea felului de mâncare și a ambalajul ideal, vă mai dăm câteva idei care vă pot fi de folos atunci când nu doriți să faceți concesii când vine vorba despre calitatea mâncării livrate. Continuând cu exemplul cartofilor pai, e bine să știți că aceștia trebuie să fie ultimul fel pregătit, pentru a reduce în acest fel timpul în care cartofii vor fi în ambalaj.  E important să nu puneți sare pe cartofi, ci mai degrabă să serviți sarea alături, pentru că astfel veți evita umezirea cartofilor.  

Iată o altă idee care merită reținută: este recomandat ca sosurile, uleiurile și șervețelele să fie ambalate separat – este o schimbare mică, pe care însă clienții o vor sesiza imediat și pentru care vă vor fi recunoscători. Care este ambalajul ideal pentru cartofi pai? Un recipient cu găuri! Cutiile cu găuri mici sau pungile de hârtie cu orificii permit aerisirea cartofilor, așadar se va evita umezirea cartofilor.  

Pe lângă garantarea calității, merită să ținem cont de criteriile legate de protecția mediului, mai ales atunci când alegem ambalajul pe care îl vom folosi. Este important de știut că, începând cu data de 1 ianuarie, în Uniunea Europeană se va interzice folosirea unor elemente de plastic, cum ar fi paiele, dar și a anumitor tipuri de pungi. Câteva firme au adoptat deja aceste reguli, care în curând vor fi obligatorii pentru toată lumea, prin urmare nu ar fi rău să fiți pregătiți și să găsiți din timp soluții alternative și utile.

Pe de altă parte, clienții caută soluții care protejează mediul: trendul no waste (fără risipă) va dobândi din ce în ce mai multă relevanță și va trebui respectat de către firme; se vor căuta soluții care să garanteze reducerea deșeurilor la minimum, sau la zero, iar fără introducerea acestor criterii firmele riscă să piardă un număr mare de clienți.

Experții ne menționează câteva alternative posibile legate de viitor: ar putea fi posibil ca soluțiile personalizate să devine o tendință din ce în ce mai răspândită, dar e și foarte posibil ca felurile on-the-go (la pachet) să devină cele mai cerute, iar soluțiile ecologice din oferta restaurantelor să fie cele mai cu succes.

Dar rămânând în prezent, trebuie să menționăm că furnizarea serviciilor de livrare la domiciliu și nevoia de reducere a deșeurilor nu sunt neapărat compatibile, și duc la conflicte interne în cazul acelor clienți care optează zilnic pentru livrarea la domiciliu. Din fericire deja există încercări de a introduce la un preț redus ambalaje biodegradabile, sau refolosibile ori compostabile 100%, sau opțiuni pentru ambalaje care se descompun în 3 luni, și plase sau pungi care nu lasă deșeuri de microplastic.  

Viitorul este aici: merită să îl invităm în prezent și să ne folosim de oportunitățile existente, pentru că obiectivul comun al tuturor este ca mâncarea să nu producă deșeuri și risipă – adică să fie ambalată în materiale biodegradabile – prin implementarea unor soluții de livrare care țin cont de protecția mediului.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!