7 idei despre cum să comunicați cu clienții despre livrarea la domiciliu

În situații de criză e important nu doar să reușim să minimizăm daunele, și să supreviețium această perioadă, dar să furnizăm informații despre condițiile schimbate pe piață și modul în care am încercat să răspundem la ele, modul în care am încercat să facem față. Dacă o consecință a coronaviruslui este că restaurantul dumneavoastră a decis să facă livrări la domiciliu, trebuie să reușiți să o comunicați să ajungă la clienți- credeți-ne. Un marketing bine pus la punct va fi apreciat nu doar de clienții existenti, dar veți putea câștiga noi clienți.

Dacă reușiți să mențineți numărul de clienți printr-o comunicare adecavată și reușiți să obțineți altii noi- asta va avea efect asupra viitorului dumneavoastră. Să vedem care sunt strategiile la care merită să apelați când comunicați despre livrare.

  1. Clienții trebuie să știe că pot conta pe tine și pe timp de criză!

Asta e cel mai important de știut: pot conta pe tine în ciuda restricțiilor. Dacă ați reușit să dezvoltați un mod de livrare, s-o postați pe toate căile de comunicare, iar dacă sunteți încă în faza de pregătire, să le comunicați că vor putea apela la acest serviciu în curând.

  1. Să comunicați clar!

Faceți pașii necesari în timp, pentru ca strategia dumneavoastră să fie vizibilă. Dacă păreți a fi cineva care reușește să aibă totul sub control chiar și în situații de criză, și reușiți să excludeți neplăcerile, asta va sugera încredere, iar clienții vor apela la serviciile dumneavoastră.  Nu este nimic mai important, decât un punct stabil mai ales într-o lume plină de nesiguranță.

  1. Alegeți un mesaj cu efect!

Circumstanțele schimbate cer țeluri regândite, gândiți-vă la ceva care poate fi important pentru dumneavoastră și puneți-o într-o formă cu efect. Clienții vor fi recunoscători dacă le oferiți soluții clare și sigure, iar o formă adecvată va face această comunicate și mai eficientă în această perioadă de criză.  Un hashtag bine ales, o serie de postări regulate sau un mic gest personalizat vor produce minuni.

  1. Nu criză, ci reînnoire

În timp ce totul este dat peste cap, avem o sete pentru mesaje pozitive. Să redam din această perioadă de criză o perioadă de reînnoire atât pentru clienți cât și pentru firmă. Dacă în comunicarea dumnevoastră comunicați că livrarea acasă este soluția cea mai comodă, sigură și gustoasă, și o posibilitate pentru inovare, atunci această abordare va avea succes în rândul clienților, care vor face apel la lista de meniu și oferta de prânz și cină probabil cât se poate de des.

  1. Să ne unim forțele!

Dacă credeți că clienții duneavoastră sunt fani, atunci merită să-i îndemnați la solidaritate. Mesajele dumneavoastră să nu fie disperate, clienții dumneavoastră să înțeleagă că în această perioadă cât de important este să fim solidari – dacă comandă de la dumneavoastră, cu asta contribuie la păstrarea locurilor de muncă, la o calitate bună de livrare cât și a ofertei.

  1. Un strop de voie bună

E important să observați latura umană și abordați cu umor situația actuală. Câteva imagini din bucătărie, un scurt reportaj din viața de zi cu zi, sau atâtea meniuri care pot destresa clienții, și prezintă restaurantul dumneavoastră într-o lumină simpatică, iar acest lucru contribuie la crearea unei imagini de brand și în viitor.

  1. V-a plăcut? Distribuiți!

În social media a fost lansată o inițiativă, prin care se face apel la cei care comandă, să facă poze la măncarea primită, și să publice pozele cu hashtagul #cebineammancat și locul de unde s-a făcut comanda. Faceți apel la clienți să se alăture inițiativei: dacă mesajul se distribuie, atunci mesajul  care vă duce știrea și că de la dumneavoastră se poate comanda va ajunge la mulți și poate deveni un ajutor de apreciat. Puteți distribui aceste poze pe pagina dumneavoastră, iar acest lucru poate contribui la o legătură mai strânsă între clienți și restaurante.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!