Gestionare în perioadă de criză în industria alimentară – sau cum să supraviețuim crizei

Începând cu jumătatea lunii martie, fiecare dintre noi a aflat informațiile cu privire la sanitară, informații conform cărora virusul cunoscut sub numele de Covid-19 se răspândește în toată Europa, iar statele europene își închid frontierele și introduc o serie de restricții.  
 

După cum ne-am dat seama în urma crizei din 2008, firmele care vor reuși să supraviețuiască sunt cele care au economii și care sunt suficient de flexibile în fața noilor situații. Deci este nevoie de soluții. E de la sine înțeles că foarte mulți consumatori vor renunța la serviciile care presupun contactul personal, direct, adică serviciile pentru care vânzările necesită contact interuman vor avea de suferit. Așadar și veniturile vor scădea, oamenii își vor reorganiza modul în care își cheltuiesc banii, iar focusul principal va fi pe cheltuielile cu alimente.

Ținând cont de faptele enumerate mai sus, vă facem o serie de recomandări, cu ajutorul cărora vom putea trece peste această criză într-un mod mai sigur și mai ușor.

aviko_04_01

  1. Flexibilitate: ce faci dacă îți pierzi piața de pe o zi pe alta? Trebuie să inventezi niște soluții practice și rapide. Adică dintr-o situație de criză ies cei care sunt adaptabili și care îndrăznesc să facă modificări în caracterul serviciilor pe care le oferă. În sfera serviciilor alimentare, o bună alternativă o reprezintă livrarea acasă, cea mai sigură variantă de a avea acces la mâncare deja pregătită. În ziua de azi sunt multe firme care încheie parteneriate cu scopul de a facilita și garanta că felurile de mâncare comandate ajung la destinație. 
  2. Deși la început ar putea părea contradictoriu, această perioadă este ideală pentru a crea un brand. Din cauza schimbărilor produse în domeniul muncii, mai ales în ceea ce privește circumstanțele și având în vedere faptul că cei mai mulți oamenilor își petrec marea majoritate a timpului în spațiul online, este extrem de important să existe o comunicare cu un conținut bine definit și bine pus la punct adresat consumatorilor, mai exact clienților. Oamenii sunt în căutare de articole cu conținut, care îmbină informație de calitate cu un strop de entertainment. Așadar, dacă nu ați făcut-o până acum, a venit timpul să căutați soluții pentru a vă regândi pagina web și să vă gândiți la modul în care vă puteți construi un brand pentru a câștiga mai mulți clienți. Deci trebuie să fiți prezenți în spațiul online, cu reclame pe platformele de social media, la fel de important fiind și să adresați mesaje bine direcționate și bine puse la punct pentru un rezultat cât mai bun.
  3. Ca orice criză, epidemia provocată de coronavirus va lua și ea sfârșit odată, iar cei care vor face față situației vor fi cei care au reușit să găsească soluții creative, noi, și care reușesc să fie cu câțiva pași înaintea celorlalți.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!