Sezonul de schi în România: mâncăruri și băuturi tradiționale la restaurantele de pe pârtie

Sezonul de schi e una din cele mai iubite perioade din an, care începe în decembrie și poate să țină chiar până în luna aprilie. Pârtiile din țară sunt și vor fi frecventate nu numai de turiștii și iubitorii de schi din România, dar și de peste hotare, frumusețea Munților Carpați fiind o atracție în orice perioadă a anului.

Coborârile cu schiul sau snowboardul pe pârtii înseamnă și un consum de energie, pe care avem nevoie să o recâștigăm. Și cum altfel decât alegând din oferta restaurantelor de pe vârful sau de la baza pârtiilor. Deși supele și ciorbele calde ne ajută să ne revigorăm, și felul doi ne ajută să ne recâștigăm energia pentru cea de-a doua parte a zilei. Astfel că ne-am gândit să vă oferim o serie de idei pentru un desert energizant, care poate fi consumat rapid, chiar și în picioare, fără să trebuiască să ne oprim din elanul coborârilor pe pârtii.

Pentru a putea prezenta un meniu care să ofere șansa unei opriri scurte pentru a face plinul rapid, v-am pregătit un desert cu o valoare energetică mare, care va bucura clienții nu doar datorită aportului de energie, ci și gustului și modului de servire creativ și adaptat locului. 

O opțiune pe care v-o sugerăm este churros de la Aviko, prăjiturele care pot fi pregătite extrem de rapid și puse pe o farfurie de carton pot fi gestionate cu ușurință și în afara restaurantului, ca un fel de desert rapid, dar foarte gustos. 

Prăjiturelele churros de la Aviko au nenumărate avantaje: porția dintr-o cutie permite o flexibilitate destul de mare și o pregătire rapidă, pentru care nu este nevoie de prea multe echipamente, în afara de o friteuză și un aragaz, pe care să topiți ciocolata servită ca sos lângă churros.

Churros-ul congelat se pune 2 – 3,5 minute în friteuză, iar între timp se poate pregăti sosul de ciocolată neagră cu adaos de cafea și lapte sau fructele de pădure făcute gem și presărate cu mentă.

Dar prăjiturelele churros de la Aviko se pot servi și în mod tradițional, cu zahăr pudră și scorțișoară, eventual, așadar readucând gustul și sărbători, și se poate servi la fel de bine cu cacao, cafea sau un pahar de vin fiert.

Să nu uităm totuși nici de gemul de portocale, care adună toate gusturile plăcute ale acestui sezon și aduce o atmosferă de căldură și seninătate. Este important să fiți pregătiți și cu variante cu fructe. Opțiunile sunt nenumărate, dar noi vă recomandăm varianta cu fructe de pădure, presărate cu zahăr pudră și servite cu frișcă. Gemul de mere proaspăt pregătit cu scorțișoară sau cel de gutui sunt și ele ideale și aduc un gust mai tradițional și local pentru un asemenea desert, care își găsește locul cu ușurință și în meniul restaurantelor de pe pârtii.

Să nu uităm că prăjiturelele churros de la Aviko pot fi și desertul preferat al copiilor, iar pentru ei un sos pe bază de mascarpone cu vanilie sau lămâie este ideal. Vă dorim spor atât în bucătării, cât și pe pârtii!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!