Regulile scrise și nescrise ale brunch-ului

Nu aflați nicio noutate când vă spunem că brunch este o contracție a doi termeni din limba engleză: mic dejun (breakfast) și prânz (lunch). În acest articol vom încerca să vă dezvăluim regulile privind masa numită brunch, dar și de ce nu le place angajaților de la restaurant să servească un mic dejun cald, sau continental.

Alegeți băuturi mai simple!

Probabil nu este surprinzător că dimineața nu sunt la fel de mulți chelneri ca la o oră mai târzie, mai ales sâmbăta,  deci dacă se comandă mai multe băuturi complicate, timpul de așteptare crește. Chiar dacă meniul include o serie de băuturi promițătoare, e ușor de înțeles că un cocteil mimosa, care necesită doar 2 ingrediente, sau o cafea latte, eventual un corretto mai tare va ajunge pe mese mai repede decât un cocteil care conține mai multe ingrediente.

brunc_szabalyai

Ce merită oferit?

Optați pentru feluri de mâncare ce pot fi găsite și în alte locuri, dar pe care le puteți face unice cu un mic detaliu! Cartofii pai din cartofi dulci de la Aviko își găsesc locul în orice ofertă vegetariană sau vegană, iar datorită învelișului crocant sunt ideali lângă sendvișuri calde sau wrap-uri de tortilla proaspete, bogate în legume. Dacă oaspeții dumneavoastră ar prefera mai degrabă niște preparate dulci, atunci pe lângă oferta de cereale și ovăz le puteți propune delicioasele prăjiturele churros.

Mizați pe o specialitate!

Nu întotdeauna cea mai rapidă soluție e și cea mai bună, cu atât mai mult în cazul micului dejun continental. Găsiți un preparat special, unic, pe care îl puteți găti la perfecțiune! De la oferta de ouă și până la cafea, vă puteți gândi la orice, ideea e să fiți originali. Oaspeții vor reține că în restaurantul dumneavoastră au mâncat cel mai bun mic dejun, toast cu sos de casă sau cea mai gustoasă omletă.  

De ce nu se omoară chelnerii după brunch?

Datorită faptului că masa de tip brunch se oferă în weekend sau în zile festive, adică atunci când avem timp să savurăm micul dejun fără să ne grăbim, trebuie să ținem cont de faptul că după ziua anterioară, cel mai probabil plină, nu toți bucătarii mai au chef să pregătească feluri de mic dejun perfect. Tocmai din acest motiv, restaurantele nu stabilesc programul chelnerilor și bucătarilor conform nevoilor din orele de dimineață. Iar acest lucru are consecințe nu doar asupra calității mâncărurilor, ci și asupra modului de servire.  Dar dacă ați dori să oferiți un mic dejun ce poate fi servit rapid și simplu, produsele Aviko vă pot veni în ajutor.

Sursa: bloomberg.com, brit.co

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!